Cea mai importantă relație pe care o vei avea vreodată este cea cu tine însuți.

Tu ești singura persoană din viața ta care va fi mereu cu tine.

Restul oamenilor, ne place sau nu, sunt trecători.

Unii stau mai mult, unii stau mai puțin, unii sunt binecuvântare, alții sunt lecții pe care avem să le învățăm.

Ne atașăm de ei, ne dorim să fie cu noi mereu sau, poate, ne dorim să plece mai repede.

Oricum ar fi, atașamentele sunt niște iluzii mentale, care ne lasă deseori dezorientați.

Toți vin și pleacă.

Așa e mersul vieții.

Atunci când ne dăm timp să ne cunoaștem, să descoperim ce ne dorim cu adevărat, să înțelegem cine suntem, de ce suntem și ce ne aduce bucuria de a trăi, ne permitem accesul la un rezervor uriaș de energie, care este mereu acolo, dar care, este deseori uitat din pricina gălăgiei exterioare și a nevoii de tine pe care alții o au.

Este ușor să credem că tot timpul disponibil ar trebui să fie folosit făcând lucruri “utile” sau să fim mereu acolo pentru alți oameni.

Asta nu e mereu adevărat, și faptul că ne ținem pe turbo și pe modul de făcut, făcut și făcut, de dragul altora, fără să ne dăm spațiul să ne bucurăm de propria companie, ne va face, de multe ori,  să ne simțim epuizați și storși de energie, deschizând fereastra larg deschis pentru negativitate.

Ce fac eu când simt că iar m-am implicat prea mult să ajut pe cei din jur și m-am dat pe mine la o parte?

Îmi iau o oră liberă, o zi liberă, o seară liberă, un weekend liber, o lună liberă.

Îmi dau timpul de care am nevoie, de fiecare dată.

Îmi pun zile în calendar rezervate mie, rezervate să petrec timp eu cu mine, făcând lucruri simple, care îmi aduc bucurie și care mă reîncarcă cu energie.

Câteodată asta se traduce în mai multe ore de somn, alteori în seri cu pizza cu brânză fără număr și cheescake ( ce vrei, am și eu o bucurie), alteori vizionez documentare sau comedii care mă fac să plâng de râs, alteori citesc, alteori ies în natură fără telefon, alteori călătoresc într-un loc nou, fie el și doar un alt cartier, alteori alerg câțiva km buni fără gps pe străzi necunoscute, alteori creez obiecte inspiraționale pe care ulterior le dăruiesc, alteori colorez, alteori dansez și creez noi coregrafii, alteori scriu până fac febră musculară la degețele.

Cert e că am investit suficient timp în mine, să știu ce mă ajută să îmi reîncarc bateriile și să stau pozitivă, veselă și gata de orice, ca o floricică de primăvară.

Pentru că aceste lucruri simple, sunt neglijate de majoritatea oamenilor, azi îți dau ca temă să îți faci și tu lista ta.

S-ar putea să-ți placă și:  Cum sa scapi de suferinta, frica, anxietate, depresie, lipsa de incredere si alte sentimente neplacute

Cum zicea nenea Einstein:

Dacă faci aceleași lucruri încontinuu și aștepți rezultate diferite, ești cam trilululu. ( Nu era chiar așa, dar ai prins ideea ) ?

Vrei să-ți dai un boost stării de fericire?

Ia un pix și o foaie de hârtie și revin-o.

Nu, nu îți recomand să scrii pe laptop.

Scrisul pe foaia de hârtie are o magie aparte.

Sufletul tău îți spune dorințele cu ușurință când pui pixul pe hârtie și lași mâna să ghideze ceea ce apare pe foaie, fără să te gândești prea mult.

Când butonezi, butonezi din creier.

Când scrii, scrii din inimă.

Iar în inimă sunt cele mai potrivite răspunsuri pentru starea ta de bine.

Când ai foaia de hârtie și pixul, inspiră și expiră profund de 3 ori, ca să fii într-o stare de relaxare pentru ce urmează.

Încearcă asta:

  1. Planifică-ți timp pentru tine. Blochează timp în care să faci fix ce vrei tu. Tratează acest timp cu aceeași seriozitate cu care tratezi programul de lucru de la job. Amintește-ți că timpul tău pentru tine ar trebui să fie mult mai important ca job-ul. Fii cât mai clar și realist. Scrie dată, zi, oră și frecvența cu care îți vei acorda timp pentru tine.

  2. Fă-ți o listă cu 20 de activități, cu titlul “Timp pentru mine”, unde scrii toate activitățile care îți aduc bucurie, care te reîncarcă, care te motiveză să continui. Dacă nu îți vin instant 20, nu te lăsa! Caută, întreabă-te, inventează noi modalități să petreci timp de calitate cu tine. Dacă ai mai mult de 20, scoate tot. Cu cât mai multe, cu atât ai mai multe opțiuni. Oricum, poți adăuga noi lucruri la această listă, pe măsură ce descoperi activități noi.

  3. Ține această listă undeva la vedere și amintește-ți să-ți planifici cât mai des mici bucurii și timp cu tine și pentru tine.

Energia fizică, mentală și emoțională se îmbunătățește când ai grijă de tine, în primul rând.

Nu poți oferi mare lucru celor din jur, dacă tu ești descărcat.

Nu poți ajuta cu adevărat alți oameni, până nu te ajuți, mai întâi pe tine.

Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci pentru tine și pentru cei din jur este să devii cea mai importantă persoană din viața ta.

Făcând asta, îți vei asigura propriul rezervor de energie plin la fiecare început de zi, care va reflecta îmbunătățiri în toate aspectele vieții tale.

“De fiecare dată când îți iei un angajament pentru grija de sine, iubirea de sine și respect de sine, și apoi te ții de ele, clădești încredere în tine însuți.”

Fă-ți timp pentru tine! Ești important, contezi și meriți! ??✨

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *