Ai observat vreodată cu câtă ușurință îți vor spune oamenii când greșești pentru o chichiță și cât de ezitanți sunt să-ți ofere un compliment, chiar dacă faci majoritatea lucrurilor bine?

Când oamenii sunt răi cu tine, asta nu spune nimic despre tine și spune totul despre ei.

Este foarte adevărat.

Dar, mă știi, iubesc gândirea critică, și, în loc să dau vina pe ei pentru că sunt răi sau nepoliticoși, eu vreau să înțeleg de ce sunt răi și nepoliticoși.

Ce îi face să fie așa?

Oare așa s-au născut?

Nu cred asta. Hmmm. ?

Cred că toți ne naștem ca niște bule de energie și bucurie care abia așteaptă să experimenteze viața.

Și atunci? Unde se produce transformarea?

Nu știu de ce, dar, de câțiva ani, de când am început propria vindecare a diverselor traume prin care am trecut, privesc cu o compasiune uriașă toți oamenii care sunt răi.

Alți oameni ar putea fi revoltați să citească asta.

Parcă le aud explicațiile vehemente:

Ăștia care se poată urât? Să fii bună cu ei? Ești nebună? Nu merită!

Ce văd majoritatea oamenilor într-o persoană rea, nepoliticoasă, agresivă?

  • persoana care a cauzat ca ei să se simte nasol, în funcție de ce le-a zis/ făcut. Prin urmare, această persoană trebuie să plătească. Și, cum o facem să plătească, de cele mai multe ori? Ne comportăm fix ca ei. Suntem și noi răi, nepoliticoși, nervoși și agresivi.

Ce rezolvă această atitudine?

  • Felicitări! Ai obținut cu succes două persoane care au amplificat un comportament negativ, care le afectează starea de spirit, sănătatea și modul în care vor interacționa și cu alte persoane pe parcursul întregii zile.

I-am arătat eu lui! – vei spune.

Dar, realitatea este că, în astfel de situații, atunci când te lași la același nivel, amândoi pierdeți.

Timp, energie și bucuria de a fi în viață și a fi uman.

Partea și mai nasoală?

Faptul că nu suntem educați să privim cu compasiune oameni cu comportament negativ are un efect de undă.

Să zicem că vine cineva la mine și se comportă urât cu mine.

Îi răspund și eu la fel.

Acum suntem doi într-o stare de spirit negativă.

Eu revin la birou, iar starea negativă este încă cu mine, pentru că, prietena mea, mintea, îmi rulează în cap același scenariu de 1000 de ori.

Prin urmare am șanse ca toate persoanele cu care intru în contact să primească un comportament nu tocmai prietenos, fără să aibă habar ce mi s-a întâmplat. Aceste persoane nu au nici o vină și nu merită un comportament alterat.

Persoana cu care am avut conflictul, ia starea negativă la plimbare, de asemenea. Pe unde se duce, povestește ce s-a întâmplat, spune vorbe urâte, critică, judecă și dă mai departe starea negativă.

Ghici ce?

Oamenii care intră în contact cu persoane cu un comportament agresiv, negativ, nepoliticos, tind să perpetueze și să împrăștie peste tot pe unde intră în contact cu oameni, această stare negativă.

Iar concluzia asta mă face să ajung din nou la punctul de plecare.

Hmmm. Deci nu ne naștem răi/ negativi.

Atunci, unde se strică treaba?

Și, uite, nici nu e nevoie să menționez mediul înconjurător, grădinița, școala, etc, pentru că, așa, butonând ca o gazelă, tocmai mi-am dat un răspuns care acoperă mult mai mult de atât.

Treaba se strică atunci când intrăm în contact cu persoane negative, agresive, nepoliticoase, nepăsătoare.

Fie ele acasă, la grădi, la școală, pe stradă, etc.

Devenim persoanele din jurul nostru.

Ghici ce?

Cu cât suntem mai expuși la astfel de comportamente, cu atât mai mult vom deveni așa, atenție, inconștient!

Nimeni nu vrea să fie rău!

Viața ne aduce dureri, traume, momente dureroase, momente penibile, momente în care oamenii s-au purtat urât cu noi, iar noi, pentru că așa ne funcționează creierașul, copiem și dăm mai departe, atenție, tot inconștient!

Cred cu tărie în bunătatea oamenilor, iar bunătatea oamenilor se reactivează atunci când devenim conștienți de propriile traume, povești și medii în care am fost expuși.

Provocarea este că, în ziua de azi, nimeni nu se oprește să realizeze cum se comportă și de ce?

Ce? Îmi ceri autoanaliză sau să gândesc?

Să mă gândesc la suferințele mele și să observ obiectiv cum m-au afectat și cum m-au transformat în persoana de acum?

Ce-ai, Joy? Abia am timp să merg la muncă și să stau puțin pe Facebook, ai să zici. ?

Ok, ok.

Dacă ești prea ocupat, înțeleg.

Asta fac majoritatea oamenilor.

Lasă la o parte lucrurile “grele”, dar care contează, pentru gratificarea instantă, pentru senzația aia de fericire când cineva ți-a dat like la poză, chiar dacă, să zicem că, în ziua respectivă, nu ai fost cel mai bun coleg, cel mai bun partener, cel mai bun șef, cea mai bună ființă umană și te simți al naibii de nefericit.

Cred că tot globul s-ar transforma într-o zi, dacă ar înțelege că răutatea oamenilor este născută din suferință.

Atunci când nu dezgropi suferințele și traumele adunate de-a lungul vieții, vei răni, inconștient, oamenii din jur.

Numai atunci când scoți întunericul la lumină, te poți elibera de el.

Comunicarea și interacțiunea umană a suferit foarte mult în ultimii ani, iar acum, cu toată mizeria asta, totul a sărit la proporții uriașe.

Aud și văd oameni neliniștiți, nervoși, nepoliticoși, răi, care arată cu degetul, care critică, care judecă, care sunt agresivi.

Și, știu!

Nu e vina lor!

Mediu înconjurător ne face așa.

“Oamenii răi sunt, de fapt, oameni triști. Îi fac și pe alții să sufere pentru că și ei suferă. Fiecare persoană se naște cu un suflet frumos și mare parte din răutatea lor a fost pusă în ei de către alți oameni care au suferit. “

Imaginează-ți și că ni s-a servit frică pe toate canalele de comunicare posibile, ca bonus.

Acum imaginează-ți un borcan gol ( aka tu când erai un bebe mic).

Imaginează-ți că ți-a fost bine în 30% din timp și nu prea bine în 70% din timp.

De dragul exemplului, să zicem că nevoile nu ți-au fost asigurate, ai trăit într-un mediu nesigur, ai simțit frică acasă/ la școală constant, profa de bio se comporta oribil cu tine, cea de engleză te scotea în fața clasei, doar ca să-ți arate cât de mult știe ea și ce praf ești tu. (haha, asta cu engleza mi-o asum! Chiar aveam o profă care făcea asta cu mine. Dacă nu îi aduceam flori la începutul orei, eram victimă sigură. Și cum nu aveam mereu bani de flori sau preferam să îi dau pe un sandwich cu brânză în pauza mare, ghinionul meu. O lăsam să își facă numărul și să-mi demonstreze cât de varză sunt la engleză. Oricât de bine, pentru vârsta mea, aș fi răspuns, de obicei luam 5. 6 sau 7 erau pentru când aduceai flori, iar notele mai mari erau doar pentru cei care se meditau la ea, în privat. Ca să înțelegi. Cea mai mare notă a mea la ea a fost 7, chiar și dacă am răspuns perfect la tot ce mi-a cerut.)

Acum imaginează-ți că ai 70% negru( experiențe negative și traume) și 30% roz în borcanul tău ( amintiri plăcute, momente de bunătate, compasiune, iubire necondiționată).

Ce nu ne dăm seama este că acest 70% deși pare că s-a petrecut cândva, în trecut, în realitate, este mai prezent ca niciodată, este stocat cu acuratețe în mintea noastră subconștientă și este declanșat cu ușurință la fie și un minut extra de așteptat la o coadă. Sunt sigură că știi despre ce vorbesc.

  • Bă, ce încet se mișcă! Haide, domnule, mai repede!

Fix de asta, câteodată, se întâmplă să fim lipsiți de empatie, competitivi, să spunem ceva ce nu ne-am fi dorit să spunem, să jignim pe careva, să fim aroganți, etc. La coadă, la caserie, la ghișeu, poate fi mama ta. Cum ți-ar plăcea ca cineva să urle că nu se mișcă mai repede, când săraca poate face tot ce poate, iar remarca persoanei din coadă nu face decât să îi sporească anxietatea și poate să facă și greșeli în încercarea de a se grăbi? Nici măcar nu ești conștient de asta când faci remarca- pentru că rulează pe pilot automat banda neagră.

Poate cineva să simtă empatie, dacă alții nu au fost empatici cu acea persoană și nimeni nu i-a explicat ce e empatia? Poate cineva să fie natural răbdător, dacă a fost grăbit și criticat mare parte din viață?

Atunci când adoptăm un comportament negativ, funcționăm, fără să ne dăm seama, din partea aia neagră și ascunsă în mintea noastră de 70%.

La unii poate fi mai mult, la alții mai puțin de 70%, dar toți avem un locșor unde toate lucrurile care ne-au afectat, au fost stocate și ies la iveală, câteodată, în comportamente cu care nu ne mândrim prea mult.

De ce vreau să înțelegi asta?

Pentru că vreau ca atunci când întâlnești pe cineva cu comportament negativ în calea ta, să privești acea persoană ca pe un copil care suferă.

S-ar putea să-ți placă și:  DJ Michael sursă de inspirație și perseverență

Adulții negativi sunt copii traumatizați, care nu și-au rezolvat partea neagră din propriul borcan.

Și mai important!

TOȚI oamenii au această parte neagră, singura diferență este procentul în care am adunat traume și suferințe de mici.

Unii au fost mai norocoși să fie expuși în medii mai pozitive, alții mai puțin.

Deși, aș zice că ambii sunt norocoși și că, din experiența personală, cu cât ai fost mai expus în medii negative și ai ajuns să conștientizezi asta și să îți dorești să te schimbi, cu atât ai șanse să devii o persoană extraordinară și să-ți transformi sticla în roz, iar ca bonus, să ieși super puternic din toată călătoria asta și să-ți dorești să ajuți și pe alții să facă asta.

Toți simțim la fel, gândim la fel, iubim la fel și în final ne dorim aceleași lucruri.

Să fim fericiți.

Suntem frați și surori, care au împărtășit aceleași suferințe, dureri, nesiguranță, probleme, doar că în diferite forme.

Ne punem toți masca de adulți responsabili și ieșim în lume, pentru că asta vrea societatea să fim, iar noi ne-am conformat, fără prea multe întrebări.

Dar, în realitate, suntem toți niște suflete de copii, care au suferit, care au trecut prin multe, și care, oricât de greu este, luptăm ca să mergem înainte.

Și atunci, nu merită oare să respirăm profund atunci când cineva are un comportament negativ, să îl privim în ochi cu compasiune și să îl întrebăm:

Frate, ce te-ar face să te simți mai bine? Cum te pot ajuta? Cum te pot susține în acest moment ca să discutăm totul cu calm?

Dacă întâmpini comportamente negative de la persoane apropiate sau din familie, înainte să o iei la fugă și să te refugiezi în social media, găsește-ți un moment să fii uman și să fii acolo, poate, când au mai multă nevoie de tine.

Privește în ochi și spune:

Te iubesc. Sunt aici. Ce pot să fac ca să îți fie bine?

Câteodată, tot ce au nevoie este o pereche de ochi și urechi, care să fie acolo și să asculte.

Îți promit că relațiile cu cei din jur și modul în care te vei vedea tu ca persoană când aplici iubirea, bunătatea și compasiunea pentru toți oamenii cunoscuți sau necunoscuți se vor schimba. Vei descoperi că familia ta e mult mai mare. Familia umană are vreo 7 bilioane de membrii și ca să te conectezi cu ea, tot ce trebuie să faci este să îți deschizi inima și să realizezi că toți ne dorim să fim buni, să ajutăm, dar, câteodată, propriile noastre suferințe și traume ne răscolesc și scot din noi părțile pe care le consideram uitate.

Ex. de AȘA NU. Dacă cineva îmi zice ceva urât (pentru că suferă -să zicem că l-a părăsit iubita – păzea! Partea neagră din borcan e super activată ?), copilul rănit din mine care a fost criticat (partea neagră din sticlă se activează) răspunde la fel.

Practic, doi copii care suferă, aruncă cu noroi unul în altul, până când unul, mai înțelept ( să zicem, eu, de dragul exemplului ??) zice stop.

Ex de AȘA DA. Dacă cineva îmi zice ceva urât (pentru că suferă -să zicem că l-a părăsit iubita – Păzea! Partea neagră din borcan încă e super activată ?), copilul rănit din mine, conștient că are în față un alt copil rănit, alege conștient să nu activeze partea neagră din borcan și să activeze partea roz din borcan.

Practic, un copil care suferă aruncă cu noroi, iar celalalt copil care înțelege suferința copilului pe care îl are în față, alege să se curețe cu calm de noroi, să privească cu compasiune și să ofere o mână de ajutor unui frate care are un borcan, poate, prea plin cu negru.

Crezi că atunci când faci asta, copilul va arunca din nou cu noroi?

Îți spun eu. Nu numai că te va ajuta să te cureți de noroiul pe care l-a aruncat spre tine, dar va activa partea roz și își va dori să fie ca tine.

Se va simți auzit, înțeles, iubit. Va simți că modul cum a fost tratat nu trebuie să se perpetueze toată viața. ( Când te porți într-un mod negativ, ceri, inconștient, un răspuns negativ, care este familiar, este modul cum ai fost tratat în copilărie. Iar atunci când primești un răspuns pozitiv, deși tu ai oferit un comportament negativ, ajuți ca acest copil să spargă tiparul cu care a fost obișnuit toată viața și poate fi începutul unei transformări totale. Ai să rămâi surprins să realizezi că prea puțini oameni știu ce îi face să se poarte așa cum se poartă și cred că nu au nici o scăpare, că așa sunt ei. Cât de neadevărat! Oricine se poate schimba, dar doar dacă alege conștient să facă asta.)

Am o poveste reală din Londra, care exemplifică minunat.

Ca să vezi? Mi-a fost povestită acum 2 zile, iar eu azi habar nu aveam ce aleg degețelele mele să butoneze, deci nu mă gândeam că-mi va fi utilă.

O tipă care lucrează ca Security, într-un mediu corporate de lux, a fost abordată de un vizitator.

Acesta a întrebat cum să ajungă la o anumită companie. Ea respecta procedura și se asigura că domnul este în clădirea pe care o căuta. Nici nu a apucat bine să termine ce avea de zis, că domnul, foarte arogant, i-a spus:

Engleza ta e de c#$%t.

Ea a fost super calmă, i-a mulțumit domnului pentru compliment și l-a îndrumat către etajul din clădire, unde acesta dorea să ajungă.

Mi-a spus că nu i-a fost ușor să facă asta și că i-ar fi zis vreo două, dacă job-ul ei nu implica să fie super politicoasă, pentru că mediul este VIP.

Vine ora prânzului, iar afară plouă într-un mare fel. Deh! Londra! Nimic nou.

Se pare că acest domn minunat ieșise să-și cumpere mâncare din împrejurimi.

Imediat ce a intrat în clădire, a alunecat și a căzut într-un mare fel.

Acest suflet minunat, deși a fost jignită și tratată necorespunzător, a sărit imediat să îl ajute să se ridice și l-a sprijinit până la un scaun, pentru a-i da ocazia să verifice dacă s-a lovit rău și dacă e necesar să cheme o ambulanță.

La câteva minute după ce și-a revenit din căzătură, domnul în cauză i-a mulțumim fetei pentru ajutor, și-a cerut scuze pentru mai devreme și ghici ce?

Din acea zi, tipul arogant a devenit super prietenos!

S-a rupt bariera de aroganță și brusc accentul ei nu îl mai deranja.

Au trecut câțiva ani de la incident, iar tipul este încă prietenos cu ea.

Vreau să nu crezi nici un cuvânt din ce am scris, ci să studiezi, să încerci, să experimentezi și să ajungi la propriile concluzii. Gândirea critică, da? ?

Iubirea schimbă vieți, iubirea dă speranță, iubirea transformă răul în bine.

Iubirea este antidotul la tot ce este negativ.

Iubirea absoarbe ca un burete tot ce nu este roz și lasă fericire acolo unde, altădată era doar suferință.

Îți dau și doi pași simpli cu care să testezi iubirea și abia aștept să-mi povestești ce descoperi atunci când alegi să fii bun, conștient, uman.

Ce trebuie să faci ca să pui la test tot ce am scris aici?

  1. Nu mai reacționa la mediul înconjurător. Vine cineva nervos și îți vorbește urât? Foarte bine. Stai în puterea ta, zâmbește, fii calm și amabil. Chiar și numai asta va dezarma multe persoane negative. (Sunt învățate să li se răspundă pe același ton, vor fi surprinși să obțină un răspuns pozitiv, cu o atitudine negativă. – folosesc asta mereu și e super distractiv să observ reacțiile. ?)
  2. Respiră profund. Evită să răspunzi impulsiv. Moaaa… când cineva îmi vorbea urât, prima reacție a mea era să îl pun imediat la punctul lui. Cine e x, să se comporte așa cu mine? Acum? Sunt ZEN. ??‍♀️ Respir, zâmbesc, știu că nu este despre mine, ci despre suferința lor, ascult cu calm și răspund cu calm, numai după ce am respirat profund. Respiratul oprește reacția impulsivă. Îți dă câteva secunde să alegi cine vrei să fii în acea situație? Suferință sau iubire? Este mereu la alegerea ta. Pauza de respirație îți deschide calea să alegi.

Calitatea vieții tale se va îmbunățăți cu peste 90% dacă alegi să faci asta în fiecare zi.

Tot stresul din jur poate deveni un loc de joacă pentru copii, unde tu alegi dacă îl perpetuezi sau dacă îl înlocuiești cu umanitate, cu compasiune… cu iubire.

Alege să fii iubire! ?

Avem prea mulți oameni care suferă! ?

De la copilul din mine, pentru copilul din tine, pleacă o tonă de iubire. ?✨

Sper să îți ajungă și să o răspândești la toți cei din jur.

Dacă vrei să înveți să-ți trezești conștiința și să realizezi cum te-au afectat experiențe din copilărie, dar și cum să devii persoana care îți dorești, îți recomand că citești Ebook-ul meu- Trezește-te. Cartea 1.

Te iubesc, suflet minunat! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *