În urmă cu 9 zile, creierașul meu prezicea că o să suferim din greu fără social media, fără zahăr, cu antrenamente zilnice, cu postări zilnice pe blog, cu ideea de alergare a unui maraton, cu ținerea unui buget planificat și urmărit, cu plata exclusiv cash, cu mâncatul de mâncare crudă.

Am decis să încep această provocare, chiar dacă, aparent, urma să fie greu.

E amuzant cum evităm să facem anumite lucruri deoarece credem că ne va fi greu.

Recunosc că am amânat schimbările astea de multe ori, iar acum, dacă stau bine să mă gândesc, în mare parte, am făcut asta deoarece am prezis (greșit, de altfel) că voi suferi, că-mi va fi greu.

De ce zic greșit?

Pentru că NIMIC din ceea ce credem, nu putem ști cu certitudine dacă așa e, până nu experimentăm.

Și uite așa, ratăm oportunități, evităm schimbările pe care ni le dorim cu adevărat și trăim la un nivel mai jos de cât am putea.

Vrei să obții ceva, dar tot amâni pentru că te gândești la toate lucrurile care nu o să meargă?

Te provoc să începi!

Îți promit că vei fi surprins de rezultate, dacă îndrăznești să începi.

Astăzi constant cu uimire beneficiile de la toate schimbările pe care le-am făcut.

Și au trecut doar 9 zile! Sunt curioasă cum mă voi schimba până la sfârșitul lunii.

Hai să vedem cu m-am descurcat cu provocările zilnice:

  1. Nu am consumat zahăr. Pe principiul fă neatractiv obiceiul rău și fă atractiv obiceiul bun, astăzi, când am intrat în magazinul buclucaș, plin cu alimente nesănătoase, am remarcat că s-a produs un clic în căpșorul meu. Funcționează strategia, e doar chestie de puțină practică. O poți aplica la orice obicei de care vrei să scapi și la orice obicei nou pe care ți-l dorești. Mă uitam la dulciurile expuse nu cu pofta, ci cu o viziune a ce înseamnă ele pentru sănătatea mea, cantitatea uriașă de zahăr pe care o conțin și impactul uriaș pe care îl au pe termen lung asupra sănătății și modului meu de funcționare de zi cu zi. Când am ajuns la secțiunea cu fructe organice, mă uitam cu drag că, în sfârșit, am reușit să îmi respect corpul și să îi dau tot ceea ce îi trebuie cu adevărat. Nu e de mirare de ce obezitatea este la cote alarmante sau de ce problemele de sănătate sunt din ce în ce mai numeroase. Magazinele de aici au 99% alimente super năsănătoase, lapte cu tot felul de pastile digerate de văcuțe, iar fructe și legume pline cu chimicale. Fructele și legumele organice sunt, de obicei, într-un colț micuț și rar se atinge careva de ele. Sunt cele mai scumpe. Dacă la 1 liră îți poți lua o pizza, ori un cheesecake, ori 4 Kinder Bueno, ori lasagna gata făcută și tot felul de alte preparate congelate, la capitolul sănătos/organic nu găsești mai nimic așa ieftin. Aceeași poveste este cu alimentele fără gluten. Sunt scumpe și mai nou, dacă ai diversitate, au sigur și cod roșu de zahăr. Au zis că dacă tot nu au gluten, măcar să aibă o tonă de zahăr, să compenseze lipsa de gluten. Un pachet cu 4 biscuiți gluten free, 2234 kcal. Sănătos sau ce? ? Este curios cum, să găsești ceva gluten free și fără zahăr este o misiune ce pare imposibilă. Mai caut și luna viitoare. ?
  2. Citit cu succes pentru o oră. Încă mă distrez cu cartea asta minunată de 700 de pagini. Te anunț când reușesc să o termin. Genială oricum! Deși sunt lucruri pe care oamenii se feresc să le știe. Câteodată ignoranța e fericire. Mie îmi place să știu, să despic firul în 14 și să înțeleg. Am mai aflat chestii. Cică, atunci când au trecut mașinile cu Google Street View ca să strângă imagini din fiecare cartier, se pare că au mai colectat ceva. Toate datele de la rețelele wireless, parole, ș.a.m.d. Când am citit asta, parcă m-am simțit călcată peste orice element de privacy. Au fost țări care s-au opus, una singură i-a și amendat (Germania) pentru că au descoperit că, de fapt, nu colectau doar imagini, ci și un val uriaș de date personale. Un lucru e clar. Tot ce e telefon, laptop și internet nu este al nostru. Suntem șoriceii de laborator pentru cei care manevrează treburile de fundal, pe care nu le vedem. Suntem o sursă viabilă de date de comportament. În timp ce tastam, mi-am amintit de un eveniment recent. Mi s-a greșit o comandă de la Ikea. Am sunat la relații cu clienții și, după o oră și ceva de așteptare, am cedat și am închis. Am zis să le folosesc chatul. Era singura variantă rămasă. Ciu-ciu. Chatul lor este manevrat de inteligența artificială a vieții. M-a întrebat robotul aceleași tâmpenii vreo 15 minute, până am renunțat. Apoi, nu știu cine are atâta timp de irosit. Deci, cu toată supravegherea și extragerea de date, poate acum că sustrag și toate conversațiile noastre text și telefonice, măcar vor îmbunătății roboții. Aici, tot mai multe companii au automatizat chaturile cu clienții. Și vorbești cu roboții până te plictisești, evident că nu au răspunsuri la toate ideile și problemele cu care venim noi. Prevăd un viitor tare haotic, dacă din ce în ce mai multe companii vor adopta asta. Pa-pa relații cu clienții. Pa-pa rezolvare greșeli cauzate de companii. Pentru ei e bine. Nu-și mai bat capul, problemele se rezolvă singure, că renunță oamenii. Efectiv nu ai un operator uman cu care să-ți rezolvi problema. Nu știe roboțelul pe chat, te enervezi, îți bagi picioarele și până la urmă renunți. Nu ai cum să-i contactezi altfel. Oare e o strategie intenționată? Hmmm. ?
  3. Antrenamentul de peste o oră a fost bifat cu succes și azi. Dans + creat de noi coregrafii ( astăzi am fost pe val, mă gândeam să filmez și o coregrafie când se încălzește afară) + antrenamentul HIIT + Yoga = Love. Azi mi-am simțit corpul mult mai light, rezistența și energia mi-au crescut. Am făcut totul cu ușurință. Mai mult, a devenit totul automat. Vine ora, nu mai stau pe gânduri, mă echipez și la treabă.
  4. Azi am băut cei 2l de apă. Din nou, am adăugat lămâine, pară, felii de mere, mentă, ca să îi dau un gust și să fie mai atractivă. Funcționează de fiecare dată.
  5. Azi am mâncat raw vegan. Am făcut o supă cremă crudă, rețetă similară cu cea de ieri. Am ronțăit nuci, caju și migdale cu blueberries și evident, am băut iar și ceva lapte de ovăz. Încă e e pe val. Tot ce mănânc îmi lasă o senzație de sațietate surprinzătoare. Nu mi-a fost foame și nici nu am simțit să mănânc nimic din mâncarea obișnuită. Totuși, când am trecut pe lângă pizzerie azi, mirosul de pizza m-a atras, așa, pentru câteva secunde.
  6. Azi a fost ziua 5 fără Whatsapp și ziua 9 fără Facebook. Azi am fost un pic “agitată”. Am avut și un program încărcat, cu foarte multe de făcut, dar tot mi s-a părut că am depășit “norma” propusă. Am verificat mult mai des e-mailurile și aplicația Signal. În jur de o oră, o oră și un pic, cred, per total. Evident, am fost departe de orele pe care le petreceam pe aplicațiile vechi. Sunt curioasă dacă de vină e cafeaua pe care am băut-o azi. De mai bine de 4 luni am renunțat la cafea și am observat schimbări vizibile în comportament. Mult mai calmă, mai zen, mai calculată. Azi, după câteva luni fără, am zărit o cafea pură din Bali. Cum Bali și cafeaua de acolo mi-au rămas în suflet, am zis să o iau și să beau din când în când. Zis și făcut. Cum am ajuns acasă, mi-am făcut o cafea, să o testez. Este atât de puternică, că mirosul s-a răspândit în toată casa rapid. Miroase așa mișto. Îmi amintește de timpul petrecut acolo. Este și foarte strong, poate că de acolo starea de agitație. La câtă energie am eu, dacă mai beau și cafea, o iau pe turbo. Promit să consum moderat că altfel mi-e că postez de 3 ori pe zi, pe blog. ????
  7. Plata cash a mers brici. Azi iar am adăugat ceva la pușculiță. A mai adăugat și universul 1 liră. Am găsit-o pe jos. Iuhuuu. Să fie primit! ???
  8. A nins și azi, dar ghici ce a făcut fata? Traseul meu de maraton. Tot ce mă rog acum este să nu ningă toată luna, că, să ningă 2 zile la rând, e ceva ce nu vezi prea des pe aici. Ete ce tare se mișcă iconița și ce repede termină traseul. Mă face să prind curaj. ? Nu mi-am propus nici un timp de finalizare al maratonului, mai ales că nu m-am antrenat corespunzător, tot ce îmi doresc e să încep pe lumină și să termin tot pe lumină. Țintă măreață, nu-i așa? ? Este și o parte bună. De vreun an, de când cu tot lockdownul vieții, am învățat Londra la picior mai ceva ca pe Constanța. Nu voi avea nevoie de hartă. Știu ce am de făcut. Haide cu vremea bună! Whoop whoop! ??‍♀️
S-ar putea să-ți placă și:  Primul meu recital la pian

Gata, din noaptea asta încep să visez traseul. Se zice că dacă îl repeți în capul tău, va fi mai ușor în realitate, ca și cum l-ai făcut deja. Așa că, încep antrenamentul mental. Pam-pam.

Haide mulțumesc că ești aici, am mai încheiat încă o zi cu succes.

Să ai momente extraordinare, pline de bucurie!

Te îmbrățisez tare, tare! ?

Pe mâine! ???

Xoxo ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *