Viața este ceea ce se întamplă în timp ce noi suntem ocupați cu făcutul planurilor.

Cât de relevate sunt cuvintele astea pentru azi.

Eu: azi ies și alerg 10 km! ??‍♀️

Viața: s-o crezi tu! ?

Bucurie mare azi! ?

M-am trezit cu un peisaj superb, azi a nins mărunțel, dar ca în povești, mai toată ziua.

Nu e ceva ce vezi prea des aici și trebuie să recunosc că mi-e tare dor de o iarnă de aia adevărată cu săniuș, ski, omuleți de zăpadă, frecat pe față, îngerași, derapaje cu mașina, emoții în trafic pe zăpadă. Parcă fiecare chestiuță are o magie aparte.

După amiază, după ce-mi terminam treaba, aveam în gând să îmi iau porția de alergare și să încep antrenamentul pentru maratonul meu. Cum afară a fost iar geruleț, situația trotuoarelor invita la căzături și alte nebunii, așa că m-am liniștit instant și cu modestie am decis să fiu mai precaută în declarații. ?

În schimb, ca să mă țin totuși de cuvântul pe care mi l-am dat, am parcurs 10 km de mers pe jos, în ritm alert. Erau porțiuni pe care alunecai cu ușurință și cu “tancuri” ca astea.

Două ore după. Când am ajuns acasă, nu-mi mai simțeam mâinile, fața și urechile.

Erau tun de înghețate și ghici la ce m-au dus cu gândul?

La copilărie. Am zâmbit cu nostalgie. ?

Mi-au venit în minte vremurile, când stăteam în spatele blocului, la săniuș, cu toți copiii de la bloc. ⛷ Era mereu un ger cumplit și oricât de gros eram îmbrăcați, tot ca cepele degerate ajungeam, într-un final, acasă.

Chiar dacă nu ne mai simțeam mâinile, picioarele, fălcile, nasul, urechile, pentru că totul era bocnă, nu ne lăsam frate.

Nimic nu ne putea lua bucuria de a fi afară și de a ne da cu sania, cu bobul, cu punga de gunoi sau cu ciolofanul care era mai greu de găsit, dar aluneca atât de bine.

După orele neîntrerupte de stat afară, dezveleam ușor ușor fiecare degețel și părticică degerată din corp, mă apropiam de calorifer și admiram movul prezent pe mare parte a corpului meu, în timp ce simțeam o durere nu tocmai plăcută. Era ok,  nu-mi păsa! Merita fiecare moment! Aveam în suflet bucuria momentelor trăite și entuziasmul unei noi zile care urma să îmi adauge cel puțin încă atât de multă bucurie.

Oftez cu sufletul plin de recunoștință! Ce copilărie frumoasă am avut! ?

Cu zâmbetul pe buze și inima plină, in timp ce în minte, pe fundal, încă rulează momentele geniale din copilărie, hai să vedem cum m-am descurcat cu provocările zilnice:

  1. Nu am consumat zahăr. Astăzi a fost, din nou, o zi ușoară la capitolul ăsta. Recunosc că, atunci când am fost la cumpărături, mi-au sărit în ochi brioșele astea. Nu mă dau în vânt după brioșe, dar erau roz și super drăguț făcute, cred că de asta mi-au atras privirea. 

Iată cât de cuminte am fost, asta am cumpărat azi. Așa arată brioșele mele. ?

2. Antrenamentul de o oră a fost bifat cu succes și azi. Azi am mers 10 km pe jos, am făcut antrenamentul meu de 30 de minute Hiit, plus 30 de minute de dans și 10 minute de Yoga. Ți-am zis că mi-a rămas în suflet Yoga. Timpul de mișcare este limitat, sunt o mulțime de lucruri de făcut într-o zi, dar, pentru 10 minute extra de zen, e loc întotdeauna. Mai tai din orele de somn și aia e. Măcar dorm și mai bine. ??‍♀️

3. Azi am băut 1 l de apă și de restul lapte de ovăz. Nu știu care-i treaba cu laptele ăsta de ovăz, dar îmi place enorm, iar corpul îmi cere. Are nevoie de calciu. Evident că răspund la solicitare cu drag. Consum lapte vegetal de mai bine de 5 ani. Laptele de cocos era bucuria mea aia mare, până într-o zi ( 3 ani de la consum) să realizez că nu e doar lapte de cocos cum credeam ( nu scria lapte de cocos îndulcit sau ceva), ci are și o cantitate mare de zahăr. Cu laptele de migdale mi s-a întâmplat la fel. Ni se servește lapte cu zahăr prin omisiunea de a ne informa cu un ambalaj onest, iar la ritmul nebun al vieții, cine stă să citească ingredientele la fiecare produs? Acum, după ce mulți dintre consumatorii fideli am reclamat lipsa de transparență a producătorilor, au apărut, de mai bine de un an, variantele fără zahăr, pe care scrie clar “No Sugar”. Evident, pe cele normale, în continuare nu scrie “cu zahăr”. Că cele fără zahăr nu au același gust ca cele cu zahăr e logic, dar gustul este în continuare bun. Măcar laptele vegetal nu are antibiotice și ce or mai da la săracele văcuțe care sunt crescute pentru lapte. Tot e mult mai sănătos.

S-ar putea să-ți placă și:  Trezește-te la o nouă relație cu banii

4. Azi am mâncat raw vegan. Am inventat o supă sau mai bine zis spumă, din nou. Am pus lapte de ovăz, spanac, salată verde, roșii, castravete, usturoi, caju, migdale, lămâie și călțunaș. Yum! Un deliciu a ieșit! Partea cu prezentarea e încă în lucru, dar îmi dau timp să-mi descopăr stilul.

Evident că mi-am făcut și un desert, de data asta mai mult sub formă de super smoothie.

Am pus lapte de ovăz, banană, pară, afine, caju, migdale, caisă și scorțisoară. Genial a fost, jur.

Trebuie să-ți spun că asta e tot ce am mâncat azi. Nu mi-a mai fost foame deloc.

Totul a fost super sațios și m-am simțit mai plină de energie ca de obicei.

Mă gândesc că motivul este că totul este gata mărunțit, sănătos și ușor de digerat și că energia folosită pentru digestie în mod normal, a devenit disponibilă pentru alte lucruri. Îmi cam place.

Mă bucur că am început să le fac așa, în formă lichidă. Parcă mi-ar fi fost greu să mă văd mâncând atâtea chestii în farfurie, chiar și în cantități mici. Așa, sunt deja mărunțite în burtică, iar gustul lor combinat e delicios.

5. Azi a fost ziua 4 fără Whatsapp și ziua 8 fără Facebook. Cum mă simt? High on life, simt că aveam nevoie să ies în afară, ca să văd iarăși cu claritate imaginea de ansamblu și ca să îmi reamintesc tot ce ratez în viața reală, atunci când dau din timpul meu în online. Astăzi am fost un total de maxim 15 minute pe mesaje și Signal la un loc. Productivitatea și abilitatea mea de a mă focusa a crescut simțitor. Parcă crește cu fiecare zi. Să o țin tot așa. ???

7. Și azi am fost zen cu plata cash. O singură chestie nu mi-a plăcut la mine. Am fost să mai cumpăr ceva de mâncare. Evident, nu am calculat, mi-am luat ce îmi trebuia și le-am trântit în coș, fără să țin cont de bugetul cash rămas pentru azi. Primul gând? Lasă că plătesc cu cardul dacă e mai mult. Neah! Ori suntem serioși, ori nu mai suntem. Am avut noroc că am avut fix cât au fost cumpărăturile. Altfel aș fi renunțat la ceva, ca să mă încadrez. Deci astăzi n-a rămas nimic pentru pușculiță.

8. Azi să zicem că am început antrenamentul. Am mers 10 km, n-am alergat, dar trebuie să zic că sunt mândră de alegerea pe care am făcut-o. Am încercat să alerg cu adidașii puțin, nu aveam nici o șansă fără să patinez și, cum am toată intenția să mă țin întreagă, am decis să-mi iau tancurile și am parcurs 10 km în ritm alert. ??‍♀️Fără promisiuni pentru zilele următoare, prefer să fac și să raportez. Să vedem cu evoluează vremea în zilele ce urmează. Oricum azi am mers 2 ore pe jos prin ger, m-am antrenat o oră și am făcut și niște Yoga. Voi dormi ca un îngeraș azi. ?

Un pic din bucuria plimbării de azi…

Și evident că dau sign out cu puțină zăpadă, roz și… bucurie!

Yuhuu! Încă o zi bifată cu succes! Hai că se poate și nu e așa de greu, cum îmi spunea creierașul meu în ziua 1. ?

P.S.: Azi am reușit să scriu postarea cu două ore mai devreme decât de obicei.

Gata! Mai adaug să și dorm mai devreme azi și sunt mega extra happy. Progres sau ce?

Te îmbrățișez tare tare, așa cu zăpadă și cu puțin ger să simți și tu magia iernii târzii de aici. ?❄️

Ai grijă de tine! Pe mâine! ?

Xoxo ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *