Suntem învățați că succesul este atingerea tuturor scopurilor noastre.

Așa că ne stabilim scopuri, le bifăm și cu toate astea simțim doar o bucurie temporară și nu împlinire.

De ce?

Pentru că sentimentul de împlinire nu vine din lucrurile care le facem pentru noi, ci vine din lucrurile pe care le facem pentru ceilalți.

Petru că acest sentiment vine când oferim o bucățică din noi, când oferim bunătate, compasiune și înțelegere, când ajutăm, când contribuim pentru a construi în jurul nostru un loc mai bun.

Un mare om, Tony Robbins, zice că succesul fără împlinire este cel mai mare eșec.

Este cel mai mare adevăr.

Viața asta pe repede înainte ne face să uităm să fim umani.

Avem sentimentul că totul ni se cuvine, că cei din jur sunt acolo să ne servească, că nu au propriile lor probleme, propriile suferințe, că poate fac eforturi să își mascheze modul cum se simt. Poate că avem senzația că în lumea asta nu mai sunt alte probleme decât ale noastre…

Când a fost ultima dată când ai întrebat un vânzător din supermarket ce face, cum se simte?

Probabil că a trecut ceva.

În schimb, când a fost ultima dată când, așteptând la coadă, ți-ai spus tu în sinea ta…

– Offf! Ce încet se mișcă!?!

…sau ai oftat arogant atunci când cineva a făcut o greșeală la casa de marcat și ai fost nevoit să aștepți 2 minute extra?

Dacă persoana respectivă ar fi mama ta/ tatăl tău/ copilul tău, ți-ar plăcea ca ea să primească așa comportament de la străini indiferenți toată ziua?

Crezi că acel om ar merita mai multă înțelegere dacă ai realiza că poate stă pe acel scaun de 8 ore, a trecut prin fața scanner-ului poate mii de produse deja, poate are copiii bolnavi acasă, poate că persoana respectivă este epuizată, poate că ceva tragic i s-a întâmplat, poate suferă de vreo boala… sau poate, pur și simplu, are o zi mai proastă sau viteza cu care își face job-ul este tot ce aceea persoană poate.

Crezi că dacă ai alege în loc să te stresezi și să oftezi, să faci o glumă, sau să spui că suntem oameni și e normal să greșim, i-ai aduce un zâmbet și i-ai schimba starea în care este?

Atitudinea asta pozitivă vine la pachet cu recompense, cu sentimentul de împlinire de care vorbeam.

Nu ar fi frumos și uman să ne înțelegem și să ne ajutăm unii pe alții?

Avem tendința să ne plângem de ceea ce ne lipsește și uităm să apreciem ceea ce avem deja.

Aud persoane nemulțumite de viața lor, care spun că ar vrea să iasă mai des la restaurant. Dar, dacă ar conștientiza că sunt persoane care nu au ce mânca în fiecare zi, oare ar aprecia mai mult ce au?

Vrei să experimentezi sentimentul pur de împlinire? Tot ce trebuie să faci este să ajuți pe cineva, să oferi un zâmbet, să spui o vorbă bună, să saluți un necunoscut, să schimbi două vorbe cu cineva cu care nu ai mai vorbit de mult, să ierți pe cineva care ți-a greșit…

S-ar putea să-ți placă și:  Vrei să ai mai multă energie ? Uite cum reușesc eu !

Hai să îți propun o modalitate simplă de a experimenta sentimentul de contribuție, de împlinire.

Fairy a lansat o campanie prin care ajută persoanele vulnerabile din județul Constanța, iar atunci când cumperi orice produs Fairy din magazinele Profi din întreaga țară, donezi către Asociația O masă caldă.

Implicarea ta se va transforma într-o masă caldă pentru cineva aflat la nevoie.

Cum te-ai simți știind că ai cumpărat un produs de care ai nevoie și în același timp ai ajutat ca cineva, aflat la nevoie, să aibă o masă caldă?

Dacă crezi că ți-ar aduce împlinire să poți ajuta, atunci tot ce ai de făcut este să cumperi orice produs Fairy din orice magazin Profi din România.

Fairy și-a propus să fie o zână bună pentru oamenii aflați în situații vulnerabile în județul Constanța și să ofere peste 1500 de mese calde, asigurându-le hrana pentru 8 luni.

Perioada campaniei este 01 Aprilie 2019  – 30 Iunie 2019

Oferă și tu mese calde.

Anunță-ți familia și prietenii despre această campanie și fii parte din oamenii cărora le pasă de cei din jur. Eu deja am făcut asta.

Se merită să te implici? Absolut!

Îți spun din experiență că împlinirea interioară e cel mai frumos sentiment. De ani buni mă implic în tot felul de proiecte menite să aducă zâmbete pe fețele celor care au nevoie. Sentimentul atunci când vezi că faci ceva ce contează? De neprețuit!

Am fost voluntar în centru de plasament, am susținut și distribuit ajutoare pentru familii defavorizate din județul Constanța, particip în fiecare an la proiectul ShoeBox și la proiecte individuale de ajutorare a persoanelor aflate la nevoie, iar în prezent sunt voluntar într-un hub social unde ajut tinerii cu diverse probleme să treacă mai ușor de la viața de adolescent la viața de adult prin tot felul de workshop-uri și activități, iar o dată pe săptămână sunt voluntar la o asociație mondială care oferă mese calde oamenilor străzii.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, cu o vorbă bună, cu un gest cât de mic de bunătate, cu compasiune și implicare în loc de indiferență, cu zâmbet în loc de încruntare, cu înțelegere în loc de furie, cu a pune pe primul loc că suntem umani și că suntem împreună în jocul ăsta numit viață.

Cred că cel mai frumos lucru cu care rămânem este că am făcut ceva care a contat în viața cuiva, oricât de mic a fost acel lucru.

 

Hai să facem împreună lumea asta un loc mai frumos! Ni te alături și tu? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *