Se spune ca cel mai simplu mod de a afla ce iti aduce implinire este sa devii persoana de care aveai nevoie când erai mic si sa faci cumva ca altii sa aiba aproape acea persoana care tie ti-a lipsit când aveai cea mai mare nevoie.

Când eram aproape de terminarea liceului persoana de care aveam cea mai mare nevoie era un profesor de “viata”, cineva care sa imi predea pe limba mea ce este compasiunea, empatia, leadershipul, inteligenta emotionala, comunicarea asertiva, iubirea si respectul de sine, cum sa creez relatii de durata, ce este o relatie sanatoasa, cum sa am mai multa incredere in mine, cum sa fiu mai amabila cu cei din jur, cum sa zâmbesc si sa ma bucur de momentele de incertitudine din acea perioada, cum sa relationez mai bine cu parintii mei, cum sa traiesc viata fara asteptari de la altii si numai cu asteptari de la mine insami, cum sa privesc scoala ca pe o lectie incredibla ( chiar daca nu studiam materii care sa imi trezeasca interesul) si cum sa imi aleg drumul in viata.

Cred ca persoana de care aveam cea mai mare nevoie eram… eu.

Aveam nevoie sa ma cunosc pe mine, sa ma respect pe mine, sa imi cunosc limitele si sa mi le impun cu cei din jur, sa inteleg cine si de ce sunt, ce imi doresc cu adevarat si care sunt motivele mele reale pentru respectivele dorinte.

Ce se intampla cand ai in viata ta persoana care sa te ajute sa te intelegi pe tine?

Ai o imagine mai clara despre cine esti, ce vrei si iti construiesti mai rapid drumul spre a obtine ce iti doresti.

Ce se intampla cand nu ai in viata ta o persoana care sa te ajute sa te intelegi pe tine?

Ce mi s-a intamplat si mie: nu ai o imagine clara despre cine esti, ce vrei si incotro te indrepti, alegi la intamplare joburi, calificari, studiezi ce ti se intampla sa iti iasa in cale pentru ca nu cunosti toate optiunile disponibile, realizezi din experiente ce iti place si ce nu ( lucru care poate dura si ani).

S-ar putea să-ți placă și:  Ți-a scăpat telefonul la apa? Repară-l cu orez!

Toate experientele prin care am trecut m-au ajutat sa inteleg cu claritate ce imi doresc acum, dupa ani de experimente, 24 de calificari obtinute si peste 30 de joburi diferite.

M-am bucurat de fiecare minut din aceasta calatorie, dar vreau ca tu sa descoperi mai repede ce iti doresti cu adevarat sa faci si sa alegi constient stiind cu claritate optiunile pe care le ai si nu  mergand la intamplare.

Tu o pot lua pe scurtatura cu niste exercitii simple menite sa iti aduca claritate, sa te faca sa intelegi cine esti si ce iti doresti cu adevarat.

Nu exista alegeri corecte si alegeri gresite, exista doar alegeri si ce sens le dam acestora.

Fiecare experienta este benefica, daca stii sa iei partea buna/lectia din ea.

Pe 17 ianuarie 2020 vom organiza o noua editie a Young Leaders Seminar in Romania( daaa, am avut editia nr. 1 in octombrie 2019)

Young Leaders Seminar 2020 – Lead Your Way este modul prin care tinerii dobandesc claritate, inteleg ca sunt liderii propriului viitor, invata aptitudinile necesare pentru a fi lideri de succes si creeaza comunitati de tineri cu viziuni similare, iar impreuna contribuim la un viitor mai fericit, mai clar si la construirea unei comunitati care crede ca se poate, care ia actiuni pentru a face lucrurile sa se intample, care in loc sa se planga cand ceva nu merge, cheama alti membri din comunitate si impreuna fac lucrurile sa mearga.

Impreuna suntem mai puternici! Orice este posibil cand ai persoanele potrivite sa te sprijine.

Viitori lideri, va invit pe 17 ianuarie 2020, de la 12:00-16:00 la Young Leaders Seminar – Lead your way sa exploram impreuna urmatoarele subiecte:

1. Leadership si cum sa iti alegi cariera.

2. Stabilirea de scopuri si atingerea lor.

3. Cum sa iti pastrezi motivatia.

Young Leader Seminar 2020 are loc pe 17 Ianuarie, de la 12:00-16:00, in incinta Liceului 3 din Medgidia, judetul Constanta, iar la eveniment sunt invitati toti elevii de liceu.

Participarea este GRATUITA, iar inscrierile se fac aici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *