Viața este o continuă lecție, iar dorința noastră este să creștem, să învățăm, să evoluăm, să devenim cea mai bună versiune a noastră și asta e al naibii de ok.
În orice punct din viața ta ești acum, întotdeauna e loc de mai bine, așa că îți las 7 lucruri simple care îți schimbă viața:
1. Nu te mai plânge.
De nimic. Amintește-ți cât de norocos ești în fiecare zi… pentru simplul fapt că exiști.
Pont: dacă vrei să vezi cât de des te plângi, pune-ți un borcan gol la vedere, scrie pe el “penalizări” și pune câte 5 lei, de fiecare dată când realizezi că te plângi. Sunt curioasă cam de câți bani te plângi pe zi.
2. Bucură-te de timpul cu tine și folosește-l pentru a te reinventa.
Indiferent de tipul de personalitate pe care îl ai, un lucru e clar… toți avem nevoie de timp singuri, timp cu noi înșine. Lasă-ți întotdeauna timp de tine în program și folosește-l pentru a te dezvolta ca persoană. Investește timp să te dezvolți: minte, corp, suflet.
3. Setează-ți control asupra TV-ului, telefonului și dispozitivelor electronice.
Amintește-ți că toate dispozitivele electronice sunt acolo să te servească pe tine, nu să le servești tu pe ele. Întreabă-te sincer:
-
Ești sclavul tehnologiei?
Pont: dacă cei din jur vorbesc cu tine, iar tu butonezi, postezi sau te holbezi pe Facebook sau pe orice alt dispozitiv electronic, fără a fi ancorat în discuție în timpul ăsta… cam ești.
Dacă nu ești, felicitări! Dacă ești… ia măsuri!
Dacă ai ceva util și educativ de luat de la TV e ok, altfel, informează-te din online pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în lume, iar de restul timpului dedică-te vieții reale, hobby-urilor sau fă ceva ce-ți bucură sufletul. Stabilește-ți un program de Facebook, Instagram & co și respectă-l. În restul timpului fii prezent, dedică atenția ta celor din jurul tău și activităților în care ești implicat. După o perioadă vei realiza cât de norocos ești că ai redevenit PREZENT aici și acum și ai să îi privești cu amuzament, iar apoi, cu îngrijorare, pe cei care sunt conectați în permanență la tot ce înseamnă online. Oamenii au devenit prizonierii telefoanelor, amintește-ți că se numesc…”cell phone”.
Offline e locul unde se întâmplă viața reală. Îngrijorător e că viața offline începe să arate din ce în ce mai mult așa…
4. Alege o nouă aptitudine pe care vrei să o dezvolți și pune-ți tot efortul în a o cultiva.
Suntem atât de ancorați într-o mulțime de activități, iar timpul zboară fără să ne dăm seama.
Dacă acordăm atenție lucrurilor pe care vrem să le îmbunătățim la noi înșine și ne dăm timp să reușim, vom ajunge acolo mai repede decât credem.
5. Dedică-te scopurilor tale și nu privi niciodată în urmă.
Trecutul este locul de unde ne luăm lecțiile pentru a evolua și locul în care nu ne putem întoarce, oricât ne-am dori, pentru a face lucrurile mai bine decât le-am făcut. Ia-ți lecțiile, învață din ele, rămâi conectat în prezent și concentrează-te pe a face lucrurile mai bine de acum înainte.
6. Transpiră în fiecare zi pentru a-ți ridica starea de spirit.
Sportul e un “must” pentru o viață sănătoasă și împlinită. Amintește-ți zilnic că activitatea generează activitate și stare de bine, iar inactivitatea generează inactivitate și… o stare de spirit proastă. Fii activ, endorfinele îți vor da un boost de energie pozitivă.
7. Eșuează înainte. Învață din fiecare greșeală pe care o faci.
De mici suntem învățați că eșecul este o tragedie, că trebuie să avem numai succes.
Dar ghici ce?
Eșecul este singurul mod prin care putem ajunge la succes.
Cu cât eșuezi mai mult și mai des, cu atât vei ajunge la succes mai repede.
Succesul vine din experiență, iar experiența vine din eșecuri… așa că uită tot ce ai învățat când erai copil și acceptă eșecul ca parte din proces de câte ori e nevoie.
Cei mai de succes oameni din lume au eșuat de foarte multe ori înainte de a ajunge de succes.
Steve Jobs a fost dat afară din propria companie, lui Walt Disney i s-a spus că nu este creativ, Bill Gates a privit cum prima sa companie s-a prăbușit, Arianna Huffington a fost respinsă de 36 de publicații, Michael Jordan a fost respins de o mulțime de antrenori pentru că era mic de statură, Albert Einstein nu a putut vorbi până la 4 ani și nu a citit până la 7 ani, iar părinții și profesorii lui credeau că e retardat, handicapat mintal și antisocial, iar acum este considerat geniu pentru că a schimbat lumea cu descoperirile sale. Pot continua cu astfel de exemple la nesfârșit.
Reține și amintește-ți asta de fiecare dată când treci printr-un eșec.
- Eșecurile sunt darurile din care creștem, dacă învățăm din ele.
Atunci când ai un scop și eșuezi în a-l atinge nu trebuie să renunți la scop.
Ce poți face în schimb?
Schimbă modul în care vei ajunge la el. Poți spune… aha, deci asta e una din modalitățile care nu funcționează.
Rămâi deschis la un infinit de alte modalități prin care poți ajunge acolo unde îți dorești.
Experimentează, eșuează, învață și repetă procesul!
Să aplicăm cât mai mult atitudinea lui Thomas Edison, care după 10.000 de idei care nu au funcționat a zis:
- “Nu am dat greș, ci pur și simplu am găsit 10.000 de idei care nu funcționează.”
Aplică cu perseverență timp de un an aceste 7 lucruri și bucură-te de rezultate.
Normal e plictisitor, reamintește-ți zilnic că ai dreptul să fii extraordinar!
Sfaturi foarte bune am sa tin cont de ele.
🙂