Londra este locul unde m-am simțit ca acasă din prima secundă când am ajuns aici, prin 2015. Oamenii, poveștile, locurile… toate au rezonat cu mine instant.

Ce aud cel mai des de la prietenii mei de când sunt la Londra?

Să îi plimb și pe ei pe aici. Zis și făcut, de câte ori a apărut ocazia.

Fix așa am reușit să cunosc din ce în ce mai multe zone de pe aici.

Zilele trecute mă gândeam cum aș putea să fac ceva pentru români și pentru Londra în timpul meu liber, pentru a da înapoi din ce am primit de la viața în Anglia: bunătate.

Planetele s-au aliniat și răspunsul a venit câteva zile mai târziu, într-un zbor spre Londra.

Am cunoscut în avion o doamnă minunată care venea la Londra pentru 7 zile și care avea loc lângă mine.

Știi conexiunea aia instantă? Nici nu știu când au trecut orele, am vorbit ca două prietene care nu se mai văzuseră de mult și ne-am oprit abia când ne-am dat seama că am aterizat.

Era cu un grup de 5 persoane și venise la Londra fără prea multă planificare, fix cum plec și eu către noi destinații.

Mi-a venit instant ideea să le fiu ghid măcar pentru o zi, pentru a le prezenta Londra , așa, din perspectiva unui localnic.

Cum duminică am avut câteva ore libere, am făcut un mic program și am pornit la explorat Londra la pas împreună.

Gașca veselă a fost formată din 4 doamne și un domn, niște oameni energici, spontani, plini de viață și prietenoși, care iubesc să călătorească.

Cât de minunat este să cunoști oameni frumoși și ce bucurie să faci ceea ce îți place.

Că este City of Wesminster cu Buckingam Palace, Westminster Abbey, Big Ben și House of Parliament, că este City of London cu grădinile ascunse, rămășițe romane, biserici medievale, piețe victoriene vibrante și clădiri moderne uluitoare, Spitalfields cu o istorie multi-culturală fascinantă, Southwark… locul unde s-au filmat Harry Potter și jurnalul lui Bridget Jones, Convent Garden, unul din locurile cele mai pline de viață din Londra, Greenwich cu clădirile magnifice și istoria maritimă fascinantă, Mayfair și St James ce reprezintă cu succes zona aristocrată a Londrei, Soho – locul unde Karl Maxx a scris Das Kapital și unde a avut loc prima demonstrație TV din lume, Bloomsbury – unde au trăit intelectualii Londrei, Camden sau mica Veneție de Londra… fiecare bucățică de Londra are o poveste a ei.

S-ar putea să-ți placă și:  Hai la Walkie Talkie Tower Climb

Sunt atât de multe locuri frumoase de explorat că nu ai cum să te plictisești.

Dacă mai completezi și cu un loc plin de verdeață, flori, culori și liniște cum găsești la Kew Gardens…

vezi live cerbii din Richmond Park

experimentezi Emirates Cable Car la apus, cum am făcut noi ieri

și savurezi cea mai bună vedere asupra Londrei de la Sky Garden, sigur ai să pățești ca noi … te vei (re)îndrăgosti iremediabil de Londra.

Primul tur de Londra pe care l-am oferit pe anul ăsta ca ghid mi-a adus o bucurie interioară maximă, pentru că am cunoscut oameni minunați și am simțit bucuria lor sinceră de a descoperi așa locuri frumoase, așa că m-am decis ca atunci când am timp liber să ofer tururi gratuite de Londra și să pun la treabă și aici una din pasiunile mele…  cea de ghid turistic.

Așa că, dacă ajungi în Londra și ai nevoie de sfaturi, program, sugestii, informații despre metrou, rezervări  sau de un ghid gratuit, scrie-mi cu încredere la contact@cristinajoy.ro

Te ajut cu mare drag!

4 Replies to “Hai la un tur gratuit de Londra cu… Joy

  1. Articolul tau a sosit un pic cam tarziu pentru mine caci azi plec din Londra insa nu sunt la prima vizita si am venit cu temele facute. N-am de gand sa ratez prilejul de socializare cu tine si plimbarea deci promit sa revin. ?

  2. La mine a picat la fix articolul tau! Ajung la Londra in 10 zile si mi-ar fi util ghidul tau ?

  3. BUNA. PLEC LA LONDRA IN 2 SAPTAMANI PENTRU 3 ZILE . CE IMI RECOMANZI SA VIZITEZ. UNDE SA MANCAM BINE SI IEFTIN SI CE NU TREBUIE RATAT. MULTUMESC. O SA STAI IN ZONA CENTRALA PE STR. KINGSWAY. MULTUMESC ANTICIPAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *