Azi blogul meu face 1 anișor ! La mulți ani mie !
Fix acum un an mă hotărâsem să-mi fac și eu un blog.
Nici nu mă gandeam că o să mă țina hotărârea, dar iată că azi fac un anișor ca blogger.
A fost un an minunat, am cunoscut oameni minunați, am participat la super evenimente, am aflat foooarte multe informații interesante, sunt recunoscătoare pentru tot ce am trăit in ultimul an.
Cum am devenit blogger ? Ai întreaga poveste aici. 
Și dacă tot am ajuns la concluzia că timpul zboară, azi vorbim despre cum să imbatrânim frumos. 
Timpul trece, așa că sunt convinsă că și tu îți dorești să îmbătrânești frumos.
S-au făcut nenumărate studii pentru longevitate și lăsând la o parte genele, cele mai eficiente  metode de a îmbatrâni frumos sunt mișcarea și o dietă sănătoasă.
Nu ai cum să ignori nenumăratele beneficii pentru sănătate ale activităţii fizice .
Mișcarea regulata ! 
Mişcarea regulată ne schimbă epigenomul activând genele care îmbunătăţesc activitatea musculară. Exerciţiile fizice ne protejează nu doar muşchii, ci şi creierul. Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât efectul este mai vizibil. Mişcarea este benefică la orice vârstă şi nu este niciodată prea târziu să începi!
Așa că dacă ai amânat pâna acum să mergi la sala sau să vii la un antrenament de grup pe motiv de vârsta, află că nimic nu te poate opri, vârsta nici atât.
Am câteva exemple de modele de oameni pe care îi admir din tot sufletul, iar cel mai relevant este un domn cu vârsta de peste 60 de ani, care nu numai că îmi vine constant la antrenamentele de grup la Kangoo Jumps, rezista tot antrenamentul,dar se și coordoneaza și face coregrafii.
Este cel mai clar exemplu că daca vrei, poți !
Mă înclin in fața acestor oameni, pentru mine sunt modele de urmat, oameni de la care avem foarte multe de învațat.

Dietă sănatoasă ! 
Ești ceea ce mănânci ! Poate îți pare cunoscută zicala asta , dar dacă nu o înțelegi și  nu o conștientizezi o cam știi degeaba. 
  Te incurajez mereu să consumi cât mai multe fructe şi legume, deoarece, pe lânga celelalte beneficii, acestea pot atenua genele asociate cu cancerul sau ne pot proteja de cancer prin modificarea markerilor epigenetici.
Obiceiurile precum mâncatul de junk food, fumatul, etc… nu te ajută, ba din contră te “ajută” la deteriorarea plămanilor și vei avea un risc mai mare de a suferi de cancer sau de demența.  
Nu îți sugerez ca de mâine să mănânci numai fructe și legume, ci ca în timp să modifici alimentația și să consumi cât mai puține alimente dăunătoare organismului. 

S-ar putea să-ți placă și:  Uite 7 superalimente pentru un abdomen plat

Și bonus … O atitudine optimistă ! 

Ca să îmbătrânești frumos este necesar să îți păstrezi cât de mult posibil o stare pozitiva, de bucurie.
Vei vedea că dacă faci asta , vei face mai ușor fața momentelor dificile din viața ta.
Foarte important este și să ai alături familia și prietenii. Vei face fața mai ușor fața situațiilor dificile din viața ta, atunci când îi ai aproape.
Am întalnit dintr-o întamplare, la un botez la Brasov, o doamna de peste  80 de ani, care arata de maxim 50, foarte cocheta, plină de viața , zâmbitoare, parcă mă vedeam în oglindă in viitor ( chiar îmi doresc să ajung ca ea).
M-a simțit că sunt la fel ca ea si s-a apropiat de mine și am intrat in vorbă.
Când mi-a zis vârsta pe care o are, nu mi-a venit să cred.
Am întrebat-o care e secretul ei.
Mi-a spus că secretul este o viața plină de optimism și alături de oameni pozitivi, care te încurajează și te susțin în drumul tau.
Mi-a spus că în 60 de ani de căsnicie nu s-a certat niciodata cu soțul ei, că în casa ei nu s-a ridicat niciodată tonul, că a trait în armonie și întelegere și că ăsta este motivul pentru care arată așa.
O adevarată lecție de viața a fost pentru mine întalnirea cu această doamnă care tocmai devenise străbunică.
Dacă înțelegi acum că alegerile pe care le faci zi de zi îți vor influența viața în viitorul apropiat , sunt sigură că vei aplica și vei găsi tăria să începi să faci alegeri mai sănatoase începand de azi. ( nu de luni, nu de pe 1 … deși azi e 1 și ar merge.  ) 
Orice alegeri ai face, iți doresc să fie cele mai bune pentru tine ! 
 

0 Replies to “Blogul meu are 1 anișor ! Mișcarea te ține tânar !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *