Pentru că se întamplă ca multe persoane care vin pentru prima data la sală sau la un antrenament de grup să nu știe regulile de bază, m-am gândit că un mic cod al bunelor maniere la sală ar fi binevenit.

Să începem :

 1. Igiena este foarte importantă, mai ales dacă vorbim despre un antrenament de grup unde stai foarte aproape de ceilalti participanți. Este neplăcut pentru toată lumea să simțim miros de transpirație, mai ales când facem un efort intens. Îti recomand să-ți iei un antiperspirant de calitate și să nu folosesti parfum înainte de antrenamente.
2. Incearcă să ajungi la timp. Dacă te-ai înscris la un antrenament de grup, trebuie să vii cu minim 10 minute mai devreme, ca să te poți schimba și pregati de ora. În plus, partea de încalzire este foarte importantă și ar fi bine să nu sari peste ea.  Dacă totuși intârzii, ar fi bine să te integrezi discret in grup, pentru a nu deranja ora.
3. Petreci mai mult timp pe telefon decât la antrenament. Oricât de obositor ar fi antrenamentul, trebuie să-ți reamintești constant motivul pentru care vii la antrenamente și să înțelegi că rezultatele vin doar dacă muncești efectiv la antrenamente. Statul pe Facebook nu ajuta și nici nu aduce rezultatele dorite, munca face asta !
4. Folosim bunul simț cu încredere. Asta înseamna în primul rând că vorbim politicos și ne respectăm colegele de antrenament, că nu jignim și nu facem glume pe seama nimanui.
5. Nu-i privi insistent pe cei din jur. Venim la sală ca să muncim și să arătam așa cum ne dorim. Așa că nu trebuie să ne holbăm la cei din jur, pentru că este deranjant. Ne concentrăm pe ce avem de făcut, iar rezultatele nu vor întarzia să apară.

Regula bonus :
Vii la sală să te deconectezi de muncă, de stres, de tot ce ai pe cap, așa că ar fi bine să inveți să te relaxezi și să zâmbești. Fă-ți o favoare și uită de fața încruntata și antrenamentul ți se va parea mai ușor cu zâmbetul pe buze. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *