![](http://www.cristinajoy.ro/wp-content/uploads/2015/10/12046613_919273798107999_8119037022106446745_n-1.jpg)
Va povesteam acum ceva zile ( http://www.sportulesanatos.ro/2015/09/sunt-blogger-acreditat-la-webstock-2015.html ) ca urmeaza sa merg la Webstock 2015, in calitate de blogger acreditat.
Si am fost.
Am plecat pe la 6 dimineata cu alti bloggeri constanteni :
Maria
Diana
Adi
si acolo ne-am intalnit cu inca un coleg, Emilian, care a fost si voluntar in cadrul evenimentului.
Si..a inceput..cu 30 de minute intarziere , dar nu ne-a deranjat pentru ca si noi am fost cam la limita ( se circula “minunat” in Bucuresti la 8 dimineata !)
1. Cel care a deschis evenimentul este Andrei Rosu ( cred ca il stiti mai degraba din trupa Gaz pe Foc ), care s-a apucat de alergat de prin 2009 si usor, usor si-a convins si familia sa se indrepte spre sport.
Ne-a aratat imagini cu sotia, copilul si parintii lui care s-au apucat serios de miscare si o viata sanatoasa. De asemenea, ne-a povestit ca se implica in multe actiuni caritabile si ne-a indemnat sa facem acelasi lucru pentru ca daca schimbam ceva mic azi, ceva mic maine, vom vedea treptat ca vom realiza o schimbare mai mare decat ne-am imaginat initial.
2. Andreea Rossini, director business consumer Vodafone:
Ne-a povestit cum continua sa schimbe regulile jocului in Romania si ca au initiat campania Un smartphone pentru fiecare roman. Deasemenea ne-a precizat ca au investit foarte mult pe partea tehnica pentru a furniza un serviciu de internet de calitate, dar cu regret ( a fost un important sponsor al Webstock 2015 ) trebuie sa precizez ca internetul a functionat 5 minute atunci cand am ajuns. Dupa reuseai doar sa te conectezi si reteaua era la pamant ( am fost in jur de 200 de participanti, dar acest lucru se cunostea inainte de eveniment).
Mi s-a parut trist, ca in timpul prezentarii ( cand netul nu mai functiona ) , sa-l laude si sa spuna ca este cel mai bun din tara. Si nu, nu s-a remediat nimic pana la sfarsitul evenimentului. Tot ce am reusit sa postez pe Facebook a fost pe datele mobile ( alta retea ).
3. Dragos Lumpan, fotograf: ne-a povestit despre transhumanta ( un obicei , care spune el, este pe cale de disparitie ), despre cum a experimentat acest obicei alaturi de ciobani, cum a infruntat frig, ploi , pentru a putea povesti aceasta experienta.
4. Erwin Albu, antreprenor sau cum s-a autointitulat “taran urban”, creatorul proiectului “autoservire din gospodarie pentru oameni cinstiți”. A lăsat la poartă produse- surplus din gosăpodăria proprie și oamenii au venit, au luat produse și au lăsat câți bani au considerat.
Povestea ca intr-o luna a ramas cu 3700 de lei ( bani in plus platiti de oamenii cinstiti pe produsele lui) , pe care i-a folosit sa cumpere biciclete pentru comunitate.
Este minunat sa vezi cat de usor , frumos si civilizat merg lucrurile si in Romania atunci cand acorzi omului incredere. O idee atat de simpla, dar atat de pozitiva si cu un impact atat de mare , nu poate decat sa ne redea speranta ca inca mai putem schimba lucrurile in bine.
Tot Erwin ne-a incurajat sa ne cultivam singuri mancarea pentru ca este simplu.
5. Michele Grassi, Enel Energie. A subliniat prin niste filmulete ca suntem energie, ca suntem inconjurati de energie si ca omenirea inca are mare nevoie de energie.
6. Cornel Ilie, Vunk Ne-a povestit cat de important e ca atunci cand incerci sa vinzi ceva, sa creezi o poveste cu ajutorul careia sa vinzi. A zis o chestie tare draguta “In ce pui suflet este viu, are o viata a lui”. A subliniat cat de important e sa punem umarul la evolutie in orice domeniu si s-a dat ca exemplu pe el , care a reusit sa aduca in Romania bratarile care lumineaza pe muzica.
Tot in cadrul evenimentului a lansat in premiera noul videoclip al piesei “Un nou univers”
7. Florin Georgescu, ciclist nevazator pe bicicleta tandem. Ne-a cerut sa il sprijinim si sa punem umarul la a face auzita povestea lui si a celor nevazatori. ( asta voi face intr-un articol viitor cand voi povesti pe larg despre acest subiect). Ne-a povestit cat de greu a fost sa pedaleze pana la Londra in 22 de zile pe o bicicleta tandem si cat de aproape a fost sa renunte. Ne-a trezit putin si la realitate precizand ca nu exista anormalitate ci grade de normalitate.
Ne-a demostrat live cat de importanta este tehnologia pentru persoanele cu dizabilitati si ne-a prezentat un Iphone 6 care are suport vocal , dar si diverse alte aplicatii ( de exemplu o aplicatie care porneste un sunet ce se intensifica pe masura ce te apropii de o sursa mai puternica de lumina )
8. Cabral Ibacka, blogger si realizator TV, ne povestea cat de important e sa motivezi , sa te motivezi si sa duci lucrurile la bun sfarsit. Ne-a dat-o exemplu pe sotia lui ( de asa nu :)) ), care isi propune saptamanal sa ajunga la sala, dar de fiecare data gaseste o scuza sa amane.
A explicat si ca este important sa fim egoisti buni si sa ne gandim mai departe decat la noi si atat.
Ca in masura in care putem, sa ne implicam pentru a schimba in bine ce ne inconjoara. Ne-a povestit ca o mare parte din banii castigati din blogging merg la asociatia umanitara pe care a infiintat-o.
The How-to Section
Alexandru Negrea – Marketing 2.0 ne-a vorbit despre marketing, dar mi s-a parut o dezbatere superficiala, nu am aflat nimic din ce nu stiam.
Horia Neagu – Seo Wolf am fost numai ochi si urechi, foarte interesanta prezentarea lui. Stiam multe lucruri despre SEO, dar cu ajutorul prezentarii si explicatiilor lui am inteles lucrurile mult mai bine.
Ne-a explicat ca la gradi ce este de fapt SEO ( Continut + Linkuri + Social media ) si ce putem face ca blogul nostru sa fie atragator ( ca design) pentru cititorii nostrii si ca si continut pentru Google.
Ne-a dat idei de link building, ne-a explicat semnalele sociale din alcatuirea algoritmului Google si concluzia : Continutul e regele, distribuirea e regina, iar noi trebuie sa fim vrajitorii.Muhahahaha
Bravo !
Ionut Munteanu -Webdigital – din nou lucruri pe care deja le stiam.
The Debate Section (ultima si cea mai interesanta parte)
S-au discutat lucruri concrete despre cum pornesti un blog ,cum sa il dezvolti , cum stabilesti contact cu o agentie, cum te gasesc agentiile + multe multe alte lucruri care au meritat.
La aceasta parte au participat :
Oana Bulexa – MSL Group The Practice
Monica Botez- Golin Romania
Pe George Buhnici il stiti cu siguranta, este un om pe care il admir de ceva ani si care m-a uimit cu calitatea si claritatea informatiilor, sfaturilor si ideilor pe care le are vis-a-vis de comunitatea bloggerilor. Probabil si datorita celor peste 7 ani in care a acumulat experienta ca si blogger.
Ne-a povestit si argumentat cu exemple cat de important e sa fii sincer atunci cand vorbesti despre un produs sau un serviciu/ cand accepti sau nu o campanie. Ne-a incurajat sa prezentam doar produse si servicii in care credem.
Tot George ne-a spus cat de important e sa fii perseverent si rabdator si ca in primii 3-4 ani nu sunt sanse de castig. “Nu se fac bani din blog, ci din businessul pe care il construim in jurul blogului.”
A fost o experienta noua pentru mine, dar a meritat cu singuranta.
M-am intors cu multe idei noi si decisa sa pun in practica sfaturile primite de la bloggerii cu experienta.
In pauze ne-am cam distrat. Fiecare sponsor a avut cate un stand.
La standul HP am primit coronite din flori si o chitara, am cantat, am facut poze si la final am primit si poza printata.
La standul Coca-Cola am primit niste casti, am ascultat muzica Coke-stream.com ( 4 melodii diferite) si ni s-au facut poze in timp ce dansam / ne prosteam. Am primit colajul instant.
La standul Bitdefender ne-am creat propriile hashtaguri, ne-am pozat si am postat pe Facebook
#sportulesanatos #cristinajoy
De la Farmec am primit niste palarii , cam ridicole ce-i drept, dar ne-am amuzat si ne-am pozat.
La standul Vodafone am fost bucuroasa sa o sustin pe Simona Halep. Super initiativa lor #haisimona
Am facut poze si ne-au facut colaj cu ea.
La standul biscuitilor McVities Digestive am rezolvat o ghicitoare, am mancat biscuiti si ne-am pozat in Anglia :))
A fost distractiv ! 🙂
Asa e Joe, ideea lui generala era sa nu renuntam chiar daca nu facem bani din asta in primii 3-4 ani. 🙂
Asta cu primii 3-4 ani de blogging de necastig financiar e exagerata. Poti castiga din primul an, depinde de tacticile tale si de comunitatea de bloggeri ce te sustine.