“Nu poți schimba oamenii din jurul tău, dar poți alege ce oameni vrei în jurul tău.”

Era septembrie 2019. Eram în Singapore, în camera de hotel, încercând să-mi conving corpul și mintea să meargă la somn. Era musai să mă reîncarc. Începând cu următoarea zi aveam să lucrez, pentru următoarele zile, de dimi, până la miezul nopții, la un eveniment la care visasem în ultimii 10 ani. Unleash the Power Within Singapore, cu 10.000 de participanți, într-o echipă de 500 de peak performance traineri, speakeri și life coaches. Știam că la astfel de evenimente nu este timp de odihnă și îmi doream să mă pregătesc să dau totul și să fiu în cea mai bună formă posibilă.

După 12 ore de zbor și o diferență de 8 ore de fus orar între Londra și Singapore, corpul și mintea mea erau pe confused mode.

Ora de somn în Singapore era ora mea de trezire în Londra și nu reușeam să dorm și pace.

Priveam telefonul din 5 în 5 minute, sperând că voi prinde măcar câteva momente de somn, dar n-a fost să fie. A 100-a oară când m-am uitat la telefon, era ora 5, când trebuia să mă trezesc.

Mă “trezesc” și realizez că am dormit, adunat, vreo 5 minute. De restul, m-am foit.

Urmează 5 zile consecutive în focuri, cu trezit la 5 dimi zilnic, lucrat cu 500 de traineri pentru 10.000 de participanți, din peste 80 de țări.

Te aștepți ca eu, cu un total de peste 50 de ore de când sunt trează ( nu am putut dormi, de entuziasm, nici cu o noapte înainte să zbor căre Singapore) să nu fiu cea mai aptă pentru zilele ce urmează.

Mai lucrasem în situații extreme, cu puține ore de somn, dar niciodată la așa nivel.

Lucrul într-un astfel de mediu, înseamnă interacțiune constantă, briefing-uri, lucrul în echipă, lucrul cu participanții, interacțiuni cu participanții, repetiții, coregrafii, momente pe scenă în fata a 10.000 de participanți și câte și mai câte.

Numitorul comun?

Toți trainerii din echipa de 500 au aceeași viziune ca și a mea, își doresc să aibă un impact pozitiv și să schimbe lumea, să facă bine, iar cei 10.000 de participanți sunt acolo pentru că își doresc să se schimbe pe ei înșiși, pentru ca, mai apoi, să ajute și pe alții și să aibă un impact pozitiv în lume.

De ce-ți spun toate astea?

Pentru că atunci când ești înconjurat de atât de mulți oameni cu aceeași viziune ca și a ta, oameni care vor să fie o forță pentru bine, oameni care vor să ajute, oameni care vor să servească, oameni care nu ezită să lase tot și să traverseze globul pentru o cauză în care cred, îți promit că lipsa de somn nu mai există, oboseala nu se simte, nu ai nici timp, nici dorința, nici motive să te plângi. Când ai în jurul tău oameni, poate în același stadiu de oboseală/ epuizare, care au întotdeauna un zâmbet, o vorbă de încurajare, care renunță să se gândească la ei, pentru a ajuta cât mai multă lume în jur, uiți ce este somnul și atingi niveluri de energie, entuziasm, motivație, putere și altruism, cum nu credeai că e posibil.

S-ar putea să-ți placă și:  3 pași simpli ca să reușești tot ce-ți propui

Somnul este important, dar, câteodată, viața ne dă ocazia să vedem că, limitele pe care ni le punem, sunt doar în capul nostru.

“Alege să ai în jurul tău oameni care radiază modul cum vrei să fii, să te simți, energia este contagioasă.”

Când ai în jur oameni pesimiști, care se plâng non-stop, oameni panicoși, cei care mereu îți amintesc de ce viața asta e nedreaptă, faci un efort uriaș să te menții pozitiv.

Imaginează-ți că ai o piatră uriașă, rotundă, pe care tot încerci să o împingi la deal, iar pe măsură ce ești expus la negativitate, plângeri și alte drame, roata devine din ce în ce mai mare și mai greu de împins, pentru a-ți continua drumul.

Ce se întâmplă dacă piatra devine mai mare și mai grea decât tine, iar tu continui să absorbi negativitate și încerci să continui?

Vrei să avansezi cu ceva în viața ta?

Alege să ai alături oameni care văd posibilități, în loc de obstacole.

Să faci asta este o alegere conștientă și ține doar de tine să evaluezi cu ce contribuie oamenii din jurul tău, la viața ta.

Ai să-mi spui:

Cristina, dar toți din jurul meu sunt negativiști și se plâng.

Ce fac acum?

Găsește-ți noi prieteni. ?

Mai în glumă, mai în serios! Da!

Găsește-ți noi prieteni!

Gândește-te la locurile unde și-ar petrece timpul persoanele care gândesc ca tine și introdu-te în mediul lor.

Atunci când ești înconjurat de oameni cu viziune, plini de entuziasm, care te inspiră să-ți dorești mai mult de la viață, îți accelerezi propriu drum către viața pe care ți-o dorești.

După finalizarea evenimentului, cu un total de, poate, 8 ore adunate, în 5 zile de stat în priză non-stop, într-o echipă de 500 de oameni și 10.000 de participanți cu aceleași ore de odihnă, am realizat, mai mult ca oricând, că devenim persoanele din jurul nostru.

Am realizat că putem depăși limite, că putem atinge imposibilul, că putem mai mult decât credem, când toți cei din jur fac același lucru ca și noi, împing limite, ating imposibilul, încurajează, nu renunță.

Cel mai bun cadou pe care ți-l poți oferi în viața asta sunt oamenii de calitate, oamenii care vor lăsa viziunea lor, nerealistă pentru alții, să îi conducă către locuri și soluții pe care numai ei le văd.

 

  1. Încearcă asta:

  2. Fă o listă cu cele mai apropiate 10 persoane din viața ta.

  3. Scrie în dreptul fiecăreia, fără să te gândești prea mult, dacă te încarcă cu energie, te motivează, te inspiră, te încurajează sau dacă se plânge, povestește mereu drame, creează drame, te atrage în drame. Dacă impactul lor e pozitiv sau nu prea. Exercițiul este doar pentru conștientizare. Ce alegi să faci mai departe e fix treaba ta.

  4. Gândește-te la minim 5 persoane pe care le admiri. Ce admiri la aceste persoane? Cum poți intra în mediul lor?

Adună în jurul tău cât mai mulți oameni de calitate, iar dacă se întâmplă să nu găsești unul, acolo unde ești, asigură-te că ești tu unul. ??✨

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *