Imposibilul este un cuvânt inventat de cei care au avut limitări mentale și au vrut să ni le paseze și nouă.
Cuvântul imposibil este o iluzie, care a omorât mai multe visuri și încercări, decât orice pe planeta asta.
Fii sincer. De câte ori ți-ai spus că un lucru pe care ți-l dorești e imposibil de atins, chiar dacă nici măcar n-ai încercat?
Eu recunosc că mi-am blocat singură potențialul de multe ori, cu acest cuvânt magic, pentru că am crescut crezând că lucrurile extraordinare sunt destinate numai anumitor oameni.
Total greșit!
Toți suntem la fel, toți suntem unul, suntem frați și surori, condiționați de societate să ne ignorăm și să acordăm mai multă atenție unor ecrane.
Provocarea asta a început ca Misiune Imposibilă 1.
Îmi doream să o pot duce, dar aveam încă ceva bariere mentale, care îmi tot repetau că e prea greu să reușesc.
Chiar dacă nu a fost totul perfect ( cum, de altfel nici nu e posibil), a fost o călătorie care ilustrează perfect realitatea umană și faptul că orice schimbare nu e lineară.
Orice schimbare la început e grea, apoi îți vine să renunți, apoi îți regăsești cumva motivația, iar până aproape de final, realizezi că a devenit parte din tine și că poți face totul cu ușurință.
Ziua 28 din 28 Hard Challenge a venit și nu-mi vine să cred.
Îmi amintesc cu amuzament (acum) și cu oroare ( atunci) când mă gândeam cum o să le fac eu pe toate.
Cum o sa fiu eu așa disciplinată să beau apă?
Cum o sa fiu eu așa disciplinată să mănânc raw vegan?
Cum o sa fiu eu așa disciplinată să elimin zahărul?
Cum o sa fie viața mea fără Whatsapp și Facebook? (lol)
Cum o să alerg eu un maraton, aka 42 de km? ?
Cum o să plătesc eu numai cash, într-o societate în care am fost condiționată să plătesc numai cu cardul? ??♀️
Cum o să citesc eu o oră în fiecare zi, cu atâtea altele de făcut? ?
Cum o să mă antrenez eu o oră pe zi cu atâtea altele de făcut? ? și cea mai cea…
Cum o să postez eu în fiecare zi pe blog, timp de 28 de zile consecutiv? ✍?
Suna a nebunie curată și a ceva greu de realizat, nu-i așa?
Ei uite că se poate!
Mi-am arătat că pot, mi-am arătat că pooot! Bravo, eu! ??
Azi trecem printr-o evaluare totală și vedem cum m-am descurcat în cele 28 de zile per ansamblu:
- Nu am consumat zahăr. 26 de zile din 28 bifat cu succes. Am avut două scăpări, trebuie să recunosc. Ce s-a schimbat cât nu am consumat zahăr? Mi-am simțit creierul mai chill și am putut să mă focusez mai bine. Am avut mai multă energie mentală și, uite așa, am reușit, în anumite zile, să citesc și 7 ore încontinuu. ? Așa performanță nu reușeam înainte. Ce voi face mai departe? Voi avea doar o zi pe săptămână în care îmi permit zahăr procesat, până când organismul meu îl va respinge automat. Am observat atunci când am mâncat cheescake, că organismul meu nu s-a mai bucurat ca înainte de așa mâncare, ci a preluat-o, mai degrabă, ca un virus în sistem. Este mâncare “moartă”, care nu contribuie în nici un fel la bunăstarea corpului sau minții mele. Atunci de ce naiba o consumam, ai să mă întrebi? Falsa iluzie de “fericire de moment”. Acum, după așa pauză mare fără zahăr, organismul meu simte discomfort la zahăr procesat și simte fericire adevărată mai degrabă de la niște coacăze organice, înaintea oricărui alt dulce procesat. Mâncarea asta procesată este doar un obicei prost. De ce e important să devenim conștienți de asta? Ce mâncăm ne afectează corpul și mintea. Prin urmare, dacă mănânci porcării, gândești porcării și faci porcării. Fix așa funcționează. De aici e vorba aia: “Ești ceea ce mănânci.” Mănânci sănătos. gândești sănătos, acționezi sănătos. Cu cât faci asta mai des, cu atât devine mai ușor, îți promit. Testat de mine.
- Citit cu succes pentru o oră în fiecare zi. Pe asta bifat-o cu succes 300%. În fiecare zi am reușit să citesc mai mult de o oră, iar fiecare timp, altădată considerat “mort”, din transport, așteptat, stat afară, etc a fost investit util, în citit. În cele 28 de zile, am citit 5 cărți și am terminat exercițiile din cea de-a 6, pe care o citisem înainte de provocare:
Atomic Habits – James Clear
Why you should delete your social media accounts now – Jaron Lanier
The Age of Surveillance Capitalism – Shoshana Zuboff (vreo 700 de pagini)
Breaking the Habit of Being Yourself – Dr. Joe Dispenza ( cartea o citisem, am implementat doar exercițiile)
The Answer – Davin Icke ( încă aproape 700 de pagini)
Think like a Monk – Jay Shetty
Rezultatul? Cea mai scurtă lună din an a venit cu cel mai bun record de cărți/pagini citite/lună din toată viața mea!
Wow!!!!!!! Sunt atât de mândră de mine, că nu-ți pot explica în cuvinte! ?
3. Antrenamentul zilnic, de o oră. Bifat 27 de zile din 28. Am avut chef în fiecare zi? Nu! Am tras de mine ca să mă țin de promisiune? Da! Concluzia? Trebuie să fii propriul tău părinte câteodată! Nimeni nu o să vină să te roage să lași telefonul și să ieși la alergat sau să te trezești mai devreme ca să te antrenezi și să te energizezi pentru ziua ce începe. Trebuie să fii propriul tău părinte. Ce s-a schimbat în aceste 28 de zile? Nivelul de enegie a crescut vizibil, starea mea de spirit care este și mai joy decât joy (da, e posibi ?), cheful de a face lucruri, entuziasmul și bucuria de a trăi fiecare moment și bonus, aspectul corpului meu. Știi că nu-s genul care pune poze de-alea fitness, dar crede-mă pe cuvânt, mușchii mei au revenit la viață. Abdomen, brațe, coapse, tooot. Sunt gata de vară! ? Consistența dă rezultate mereu. P.s. De reținut că nu am făcut asta pentru a slăbi sau pentru a arăta în vreun fel. Am făcut asta pentru sănătatea mentală, pentru creșterea energiei și pentru vitalitatea pe care o simt după fiecare antrenament.
4. Am băut zilnic 2l de apă. Bifat 26 de zile din 28. Ce s-a schimbat? Claritatea în gândire, abilitate de focus vizibil crescută, abilități ale creierului vizibil crescute, am fost mai concentrată și am avansat mai multe proiecte, într-un timp mai scurt ca până acum, am pielea mai sănătoasă ( de bebeluș, cum spun cei din jur), o digestie mai bună și o stare generală de și mai bine.
5. Mâncat raw vegan. Bifat 26 de zile din 28. Bonus 2 zile de fasting. Ce s-a schimbat? După ziua 10 de când am început să mănânc raw vegan, energia din corp s-a schimbat vizibil. M-am simțit mai “ușoară”, mai veselă, mai optimistă ca de obicei ( și dacă mă știi în starea mea naturală, să mă vezi acum! ?), mai conectată cu mine și cu cei din jur, mai pusă pe lucruri mari. Am simțit ca și cum am lăsat o greutate în urmă. Nu știu cum să explic altfel. Mâncam vegan oricum și doar din când în când mai consumam brânză normală, chiar și brânza o consumam vegetală. ( feta, mozzarella, cheddar, soft cheese – le găsești pe toate și în varianta vegetală) Dar, ca să fiu sinceră, acum realizez că am pus prea multă încredere în aceste vegetale, care sunt la fel: mult prea procesate, cu chimicale pe care nu le cunosc. Corpul este cel mai bun detector de minciuni sau de bălării, mai ales când vine vorba de mâncare. Procesatele astea vegetale îmi cam luau din energie și nu mi-am dat seama decât când am mâncat zile la rând raw vegan și organic. Raw vegan este deja insuficient, pentru că foarte multe fructe și legume sunt modificate genetic (GMO) și afectează sănătatea. Mai mișto e că șmecherii care le produc, nu pun nici un semn pe ambalaje și prin urmare, cumpărăm neinformat. Ți-am povestit zilele trecute cum și bananele mele “organice”, erau, în realitate, stropite cu chimicale. Am să trimit mâine un e-mail la Tesco și am să-ți povestesc ce răspuns oficial primesc. Chiar sunt curioasă să văd ce au de spus. Până atunci, reține, ce nu e organic, sunt mari șanse să fie GMO.
6. Azi a fost ziua 24 fără Whatsapp și ziua 28 fără Facebook. Bifat 100% Ce s-a schimbat? Am îmbunătățit și dedicat mai mult timp relațiilor cu oameni dragi din viața mea. Am investit mai mult timp în citit. Am reușit să mă conectez mai mult cu mine, cu natura și cu cei din jur. Fără distracții, focusul meu a atins cote uriașe. Am avut nevoie de mai puține pauze, decât de obicei, ca să termin proiecte, iar prioritizarea lucrurilor pe care mi-am propus să le ating a fost floare la ureche. Am reușit să renunț la dependența de a avea telefonul cu mine peste tot. Am reușit să devin mai conștientă de modul cum foloseam telefonul și să îmi pregătesc o strategie clară cu modul cum îl voi folosi de acum încolo. De mâine revin în online cu o nouă viziune și un timp strict de maxim 15 minute pe săptămână. Voi intra o singură zi/ săptămână și voi șterge aplicațiile până următoare săptămână. Ai să zici: Dar de ce nu lași aplicațiile și doar nu le folosești? Sunt sinceră când îți zic că aceste aplicații de social media sunt create să creeze dependență și creierul meu nu e mai special decât al tău. Cei care au creat aceste aplicații, s-au axat enorm pe studiul comportamentului uman și pe tiparele din creier pentru a te agăța în plasă, cu ușurință. Știu exact pe ce butoane să-ți apese, în creieraș, ca să petreci cât mai mult timp online, fie că ești conștient de asta sau nu. Iar, până îți dai tu seama, deja ai petrecut mai mult timp decât îți propusei, zi după zi… după zi.
7. Plata cash. Bifată 27 de zile din 28. Ce s-a schimbat? În primul rând, mi-am dat seama că toată manipularea asta că plata cash nu e sigură, e greoaie, e nașpa, e doar menită să facă cash-ul un fel de dușman în conștiința colectivă, pentru ca, mai apoi, oamenii să renunțe de bună voie ( a se citi de bună manipulare) și să fie instalată complet plata cu cardul, ca să fim oficial sclavii unor bănci care se vor juca cu cifrele și vor crea bani care nu există, oricând, oriunde, plus vor avea 100 % control și date despre tine, locație, sume, produse cumpărate, prețuri și practic orice mișcare a ta. Pe românește, libertatea ar fi ciuciu, iar controlul ar fi 100%. M-am simțit liberă ca o floricică să am cash și să plătesc cu cash în fiecare zi. Am revenit la sentimentul ăla din copilărie și mai apoi, cel de adult, când ești responsabil și cumperi doar de banii pe care îi ai (alocați, în cazul meu). Mi-a fost mult mai ușor să fiu conștientă de cumpărăturile pe care le fac și de motivul real din spatele fiecărei cumpărături. Mi-am făcut un buget zilnic și am fost nu numai în stare să mă țin de el, dar mi-a fost mai ușor să controlez cumpărăturile compulsive și să economisesc bani, pe care i-aș fi cheltuit aiurea. Cu cardul ce făceam? Dădea fata tap pe tot ce prindea. Că nah, banii nu sunt o problemă. De ce să nu cumpăr lucruri de care nu am nevoie, atât timp cât nici nu sunt conștientă că arunc banii aiurea? Care bani, doar pun o bucată de plastic pe cititor? Nu simt că arunc banii aiurea, e totul rapid. Nu-i așa? ? Zi-mi tu cum simți când dai 1000 de lei pe o pereche de adidași Nike când plătești de pe card și cum simți când dai 1000 de lei pe o pereche de adidași Nike cash, când conștientizezi cât ai munci pentru banii ăia? Îți spun eu, schimbă totul. Cardul desființează, la nivel subconștient, noțiunea de bani. Nu suntem la fel de conștienți/atenți la deciziile pe care le luăm când dăm tap cu o bucată de plastic vs. când plătim cash și avem banii în mână. Prin urmare, voi continua să folosesc cash ca modalitate de plată principală și voi continua să plătesc, acolo unde este posibil numai către operatori umani. Noi, cei care facem asta, prelungim viața cash-ului și job-urile operatorilor umani. Am încredere că ne facem toți partea, în echipa asta de oameni minunați și conștienți ce suntem.
8. Maraton. Bifat 100% Primul meu maraton alergat la Londra, pe 20.02.2021, în 4:45 de minute ( 42 de km alergat + 3 km mers) Ce am învățat? Că limitele sunt doar în capul nostru. Că, uneori, ne lăsăm influențați de oameni care nu au îndrăznit și poate, nici nu vor îndrăzni vreodată să viseze, să-și depășească limitele și acești oameni ne pot transmite limitele lor mentale cu ușurință. Reține: Când cineva îți spune că ceva nu este posibil, asta este doar realitatea acelei persoane. Nu trebuie să fie și a ta. Ai puterea să-ți creezi realitatea, iar tot ce îți dorești este posibil, dacă crezi asta. Am crezut, deci am putut. Experiența asta m-a făcut să-mi doresc să mă antrenez consistent și să alerg de cel puțin două ori/ an un maraton. De ce? Pentru că pot și pentru că-mi reamintește că nu există limite și că am energia necesară să realizez tot ce-mi propun. 42 de km? Tzaca-paca! Sunt extraordinar de mândră de mine! Bravo, Joy! ?????
9. Postat de 28 de ori pe blog in 28 de zile. Bifat 100% Dacă la începutul provocării vedeam asta ca pe ceva imposibil și nu-mi imaginam de unde voi mai scoate o oră în plus să fac și asta, ei bine, după cum vezi, imposibilul este, de fapt, foarte posibil. Pe cât de greu mă organizam în primele zile și cât de greu mi se părea să adaug și postatul pe blog în programul meu, pe atât văd și fac totul cu o ușurință și cu un drag extraordinar și mă întreb, de ce m-am oprit din a scrie atât de des, când este evident că-mi place atât de mult? Îți spune eu? Limite mentale auto-impuse. Am zis că “nu mai am timp și de asta”. Ei, bine! Să-ți zic un secret. Când simți că nu ai timp de ceva ce te face fericit, cel mai simplu lucru ca să câștigi timp este să îți faci timp. Cum faci asta? Simplu! Mai întâi devii propriu tău detectiv de timp și vezi unde se duc toate orele astea minunate din timpul când ești treaz. Ai să realizezi cât timp pierzi pe activități care chiar nu contează și cât ai, de fapt, pentru a face lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat. Este o vorbă care îmi place maxim: “Nu există lipsă de timp. Există doar lipsă de priorități”. Atunci când ceva, chiar și cineva, e importat pentru tine, vei găsi o modalitate să investești timp acolo. Dacă nu este important, vei găsi o scuză. Pam-pam! Ce-am decis? Că voi continua să postez în fiecare zi, de luni-până vineri. În weekend-uri, îmi voi concentra atenția pe cărțile și workbook-urile, pe care le voi publica în curând. Imaginează-ți că asta înseamnă în jur de 20 de postări pe lună. Pfoai, deci, iar îmi iau angajament serios sau ce? ? Știi care e partea mișto? Angajamentele astea sunt aur. Îmi place să fiu un om de cuvânt și asta mă face să-mi împing limitele și să fac lucruri care par grele/imposibile. Dacă e să dau din casă, am avut seri în care am scris articolul cu ochii care mi se închideau, așa de obosită eram. Probabil ai mai găsit câte o literă lipsă sau vreun cuvânt dat în dispariție. Fenomenele astea se întâmplau când degetele încă mergeau pe tastatură, dar ochii nu mai cooperau, cereau odihnă. ?? Mă gândeam să corectez următoarea zi, dar neh! Am zis că sunt autentică până la capăt, iar eu știu că fiecare greșeală era de fapt, un semn de putere, de perseverență și de nerenunțare la a face ce am promis că voi face. Iubesc imperfecțiunea! Sper că și tu! Perfecțiunea e doar o iluzie! ✨
10. Am promis că voi oferi 3 cadouri cititorilor care au fost alături de mine până la final. 100% în curs de bifare.
Cum voi acorda aceste premii? Super simplu! Le voi oferi primelor trei persoane care comentează la această postare, exact în ordinea postării comentariilor. Ce să comentezi? Ce vrei tu! ?
Premiul 1. Un cadoul surpriză, cu niște crafturi cu mesaje inspiraționale făcute cu mânuțele astea două și trimise în cutiuța asta roz cu mesajul “Love you.” Ca semn de recunoștință că mi-ai fost alături în această călătorie grea și nebună.
Premiul 2. Ebook-ul meu “Trezește-te. Ghid pentru activarea bucuriei interioare.”
Premiul 3. Workbook-ul “Cum să-ți crești încrederea în tine” în premieră, înainte de lansarea oficială, varianta PDF, ediția în limba română.
Și ultimul premiu, se acordă lui Joy, pentru rezultate remarcabile, într-o provocare grea, de 28 de zile: Certificate of Achievement, semnat de Univers. ✨
Aplauze, vă rog! ?
Da, gata! M-am aplaudat singură, stai liniștit! ?
Hai că am făcut-o și p-asta! ?
Sunt curioasă… oare ce idei răzlețe îmi mai vin?
Hehehe… stai pe aproape și ai să vezi. ?
Până una, alta, vreau să îți mulțumesc din tot suflețelul meu că mi-ai fost alături, este genial să văd din ce în ce mai mulți oameni care-mi sunt aproape, chiar și așa, în online.
Te iubesc și îți mulțumesc că exiști! ???✨
De acum, să-ți zic “Pe mâine” va deveni ceva obișnuit, pentru că am revenit și aici și nu mai plec nicăieri.
Te îmbrățișez tare, tare de tot, cu multă recunoștință! ?
Pe mâine! ?
Xoxo ?
Joy, ești o adevărată sursă de inspirație și motivație! ?
Să ai o primăvară senină și plină de zâmbete! ?❤️?
Abia aștept să te revăd!
Draga mea, îți mulțumesc că-mi ești mereu alături. Vin la pachet cu premiul 1 pentru tine.? Și eu abia aștept să te văd!? Te îmbrățisez cu drag și dor! ?✨??