Se apropie 2018 și anul ăsta chiar a trecut fulger, dar jur că fost cel mai frumos de până acum!

Sper că și pentru tine a fost la fel!

Parcă mai ieri eram în Istanbul și-mi făceam lista cu dorințe pe 2017.

Anul 2017 l-am început cu adrenalină, cu peripeții și cu o dorință împlinită.

Am ajuns la Istanbul cu mașina, chiar în noaptea de Revelion… pe cod roșu de ninsoare.

Dacă ai chef de râs, pregătește-ți răbdarea și vezi aici distracția mea din ultima zi a lui 2016.

La sfârșitul anului trecut mi-am propus ceva… să nu mai amân nimic din ce-mi doresc cu adevărat și să călătoresc într-o destinație nouă în fiecare lună a anului 2017.

Părea un pic imposibil, ținând cont de programul nebun pe care îl aveam zilnic, dar cumva am reușit. De fapt, știu exact cum am reușit. Cu multă determinare și cu multă muncă!

Cred că anul ăsta am auzit de cele mai multe ori expresia “Cât te invidiez!”

Da, mi se spune des că sunt invidiată pentru stilul de viață pe care îl am, pentru că am ocazia să călătoresc atât de mult, etc.

Reține două lucruri!

  1. Viața este fix așa cum ți-o faci.
  2. În postările de pe Facebook apare numai partea distractivă, dar habar n-ai câtă muncă și câte nopți nedormite stau în spatele a ceea ce se vede.

Nu-mi doresc să mă învidiezi pentru modul cum aleg să-mi trăiesc viața, îmi doresc să te inspir să faci și tu mai mult, pentru că poți mai mult și pentru că meriți mai mult.

Pentru mine 2017 a fost anul cu cele mai multe dorințe împlinite, iar pentru 2018 mi-am propus lucruri ceva mai mărețe.

Dorințele nu se împlinesc singure, tu ești la cârmă, așa că setează direcția și treci la treabă!

Pentru 2018 îți doresc să vrei mai mult de la tine, să te provoci constant, să îți depășești limitele, să citești mai mult, să înveți și să încerci lucruri noi, să zâmbești mai mult, să răspândești bucurie acolo unde vezi fețe întristate, să îmbrățișezi din suflet oamenii care observi că au nevoie de asta, să dăruiești timp, atenție, iubire și să nu rămâi indiferent la oamenii și lucrurile din jur!

Ca un cadou timpuriu de Crăciun, îți las 10 lucruri care, odată ce le-ai învățat și le aplici, îți vor schimba viața în bine, iar 2018, care se apropie fulger, e o ocazie numai bună să faci o schimbare.

Să începem!

1. Învață să vorbești în public! Îți place sau nu, frica de vorbitul în public este doar în mintea ta. Nimeni nu te va mânca atunci când vei face asta. Vorbitul în public îți va da mai multă încredere în tine și te va ajuta atât în viața personală, cât și în cea profesională.

2. Fii sincer cu tine însuți. O dai în bară, greșești, eșuezi… nu e un capăt de țară. Recunoaște-ți ție și treci mai departe! Eșecul e inevitabil în drumul spre succes. Dă-o în bară cu entuziasm de fiecare dată, pentru că din eșecuri înveți, iar drumul ăsta sigur te va ghida spre succes!

3. Ai încredere în tine. În ideile tale, în alegerile tale, în deciziile tale. Nu te lăsa influențat. Ține-te de viziunea ta și mergi cu încredere către locul unde vrei să ajungi, chiar și atunci când nimeni nu crede în tine.

4. Învață să asculți. Eu lucrez intens de un an la asta, pentru că vorbesc mult și ascult mai puțin, by default, dar sunt mândră că am făcut și fac zilnic progrese vizibile. În sfârșit sunt aproape de echilibru. Ieeei!

5. Fii un erou în managementul timpului. Suntem cei mai ocupați, dar asta nu înseamnă că suntem cei mai eficienți. Ai grijă ca atunci când zici că ești ocupat, să fii și eficient. Nu este același lucru. Se spune că suntem eficienți în doar 20% dintr-o zi normală, iar în restul de 80% pierdem timpul cu Facebook sau alte tâmpenii care doar ne asigură nivelul de supraviețuire și atât. Dacă am crește eficiența la 80% și cei 20% i-am folosi pentru celelalte lucruri mai puțin importante, viața noastră s-ar schimba vizibil.

S-ar putea să-ți placă și:  31 de zile de bucurie! Hai să exersăm fericirea împreună

6. Nu te mai plânge. Te plângi des, critici, nu-ți convine nimic? Ghici ce? Nu te ajută la nimic!

Vrei să schimbi ceva? Fă ceva! Plânsul nu rezolvă probleme.

Ca să-ți dai seama la ce nivel ești cu criticile, plânsul și nemulțumirea, te provoc să scoți un borcănel gol din bucătărie, să-l pui la vedere și de fiecare dată când te plângi, critici, te nemulțumește ceva și spui asta fără să faci nimic pentru a schimba lucrurile, să pui câte 50 de bani în borcănel. Vezi la sfârșitul săptămânii cam cum stai și ia măsurile care se impun.

Trimite-mi și mie poze, chiar sunt curioasă ce-ți poți lua cu banii de critici!

7. Trăiește în prezent. Trecutul te poate deprima, viitorul îți poate activa anxietatea pentru că este nesigur și niciodată nu știi ce va urma. Controlul, fericirea, puterea ta reală este în prezent.

Știai că ai 40% nivel de fericire moștenit genetic, iar 60% din nivelul de fericire poate fi controlat de tine? Indiferent că ai moștenit un nivel de fericire mic, puterea de a controla lucrurile e la tine. Nu o spun eu, o spune Profesorul de Psihologie Pozitivă de la Universtatea din Pennsylvania, Martin Seligman. Nu contează ce ți s-a întâmplat. Fericirea vine din atitudinea ta, din cum reacționezi la ce ți se întâmplă, din modul în care gândești. Lucrurile astea schimbă cum te simți.

Cum să trăiești în prezent? E mai simplu decât crezi.

Cum simți că ți-au zburat gândurile spre trecut sau viitor, găsește ceva din jurul tău pe care să te focusezi în acel moment. Că e soarele de pe cer, ciripitul păsărilor, cafeaua bună de la birou, vântul care adie, nu are importanță. Important e că îți schimbă starea instant și te ancorează înapoi în prezent.

8. Fii perseverent! Amintește-ți că întotdeauna există o soluție!

9. Dormi suficient! La capitolul ăsta recunosc că am restanțe, dar e un pas că am început să realizez și eu importanța somnului și încerc să echilibrez lucrurile. Atunci când dormi suficient, ești mai eficient, ești mai creativ, te poți concentra mai ușor pe tot ce ai de făcut și ai o stare mult mai bună.

10. Fii empatic! Poate crezi că empatia e slăbiciune sau ceva. Nope! Empatia este ceea ce ne face umani, este motorul care ne conectează cu alți oameni.

Atunci când simți prin ceea ce trece cineva de lângă tine, ți-e mai ușor să îl înțelegi, ți-e mai ușor să te conectezi la trăirile lui și să îl ajuți.

Amintește-ți în fiecare zi din anul 2018 că nu trebuie să fii 365 de zile aceeași persoană.

Trebuie să evoluezi, trebuie să te schimbi, trebuie să îți dorești mai multe de la tine.

Viața este despre progres, despre a crește ca persoană și sper să te inspir să investești mereu în tine, pentru a evolua constant.

Trăiește azi, bucură-te de viață azi, zâmbește mai mult azi!

Timpul trece și este singura resursă pe care nu o putem recupera.

Cadoul tău pentru mine ar fi să aplici lucrurile astea și să te ajute să-ți îmbunătățești viața!

Îți mulțumesc că ești aici și mă citești!

4 Replies to “10 lucruri de învățat în 2018

  1. Intr adevar un articol super….multumesc mult pentru sfaturi …cel mai greu este pebtru mine acela cu somnul…nu dorm mai mult de 6 ore pe noapte indiferent ce as face. Iti doresc un an nou asa cum ti l ai propus si sarbatori fericite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *