Am descoperit de curând că domeniul turismului este locul unde vreau să excelez, așa că am de recuperat pe repede înainte multe lucruri.

Prima oprire?

Londra, la World Travel Market, primul târg de travel internațional pe care îl aveam pe listă.

Scopul?

Să învăț cât mai multe din domeniu, să aflu trendurile din domeniu, să văd viitorul turismului prin ochii marilor specialiști din lume și evident să cunosc cât mai multă lume din domeniu și să leg cât mai multe conexiuni all over the world.

Zis și făcut!

3 zile a durat târgul, 3 zile am fost numai acolo.

Excelul din Londra este un fel de Romexpo, varianta XXL și a fost împărțit pe continente.

De dimineața până seara cred că am parcurs km nelimitați, fără oprire, am sărit grațios, ca o gazelă, de pe un continent pe altul. ?

Am participat la cât de multe seminarii am putut și am învățat o grămadă de lucruri wow, am cunoscut reprezentanți ai fiecărei țări în parte, i-am cunoscut pe toți și de la standul României, zău că nu mi-a scăpat nimic.

Cel mai frumos?

Mi-am găsit parteneri pentru diverse proiecte pe care le aveam în căpșor, la dospit.

Ce mai?

A auzit de România până și Bahrain, unde se lansează din 2018 scubadiving cu “pescuit” de perle.

Am fost un adevărat ambasador al României.

Wow! Ce de prieteni asiatici mi-am făcut!

Poate și pentru că am fizionomia un pic asemănătoare cu a lor.

Daaa, mi s-a și vorbit în chineză de multe ori, chiar și în România. 

Un lucru e clar! M-au convins, în 2018 ajung cu siguranță și în Asia.

De ce să participi măcar o dată la World Travel Market London, dacă ești pasionat de travel?

Uite 10 motive:

 1. Aici găsești peste 4800 de expozanți din industria de travel din toată lumea. Este o oportunitate uriașă să cunoști, să înveți, să te dezvolți și să legi noi colaborări.
 2. Networking și parteneriate. Orice relație de business pleacă de la conexiune, de la networking. Oricât de ușor găsești adrese de e-mail pe internet, omul va lucra cu tine și va avea mai mare încredere în tine dacă te cunoaște personal.
 3. Experimentezi locuri și vezi exact ce îți place. Pentru tine, pentru ceea ce vrei să promovezi, pentru cei cărora le faci recomandări. La multe standuri am experimentat Virtual Reality. Cu ochelarii de VR pe ochi am survolat printr-o zonă recent deschisă publicului din Peru, am testat un parc de distracții din Abu Dhabi, am savurat priveliștile geniale din cele mai bune locuri pe care le are Tokyo pentru sightseeing. Se spune că oamenii care experimentează VR nu vor mai dori să vadă locurile și real, dar pe mine Virtual Reality-ul mă face mereu să-mi doresc și mai mult să ajung acolo și să simt totul live. 
 4. Iei  ușor vibe-ul tuturor locurilor de pe glob. E genial să fii în Argentina și să vezi un tango senzual, apoi să ajungi în Caraibe la un limbo sau să te pregătești pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018, în China. E mai ușor să înțelegi și să simți care e atmosfera peste tot.
 5. Experimentezi mâncărurile tradiționale și cunoști tot ce vrei să știi despre un anumit loc, direct de la cei care îl pot pune cel mai bine în valoare.
 6. Primești informații, materiale, povești despre tot ce te interesează.
 7. Ai acces la seminarii de calitate cu speakeri internaționali care au experiență relevantă în domeniu.
 8. Afli toate noutățile și trendurile internaționale din domeniu direct de la cei care participă activ la inovare, care schimbă lucrurile, care aduc și implementează idei creative.
 9. Îți deschizi orizontul pentru noi perspective.
 10. Te inspiri din modul în care alte țări fac lucrurile, cum aleg să se promoveze, să se pună în valoarea & so on.
S-ar putea să-ți placă și:  15 lucruri pe care le facem în Berlin

Chiar e o experiență de bifat!

Te iau într-un tur virtual în jurul lumii și vei vedea într-un articol viitor ce am experimentat la WTM London foto&video, dar și ce am învățat la seminarii, așa că stai pe aproape!

2 Replies to “De ce să participi măcar o dată la WTM London

 1. Foarte frumos, ma bucur ca evoluezi din ce în ce mai mult și vrei sa ne faci țară mândră ca te avem. Felicitări draga mea, abia aștept sa vad poze de la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *