Ieri am participat la Personal Branding, Business Style & Succes by Cătălin Botezatu, Clara Rotescu și Monica Vlad, organizat de ASOAF Constanța, reprezentată de doamna președinte, Mihaela Belcin.

A fost o bucurie să revăd o mulțime de oameni frumoși și tare dragi mie.

Mădălina Comănescu de la Captain Travel, Camelia Artamon de la Kool Media, Cristina Calispera de la Hotel Iaki, Iulia Damasaru de la Iaki Spa, Mery Mambet de la Hotel Aurora, Monica de la Graphtec Design, Mariana Hangu și Gabriela Filimon de la Yves Rocher.

Și, bineînțeles, bloggerițele mele dragi: Cami, Maria și Cristina.

Sala a fost plină și m-am bucurat să văd așa interes din partea femeilor de afaceri din Constanța pentru a învăța lucruri la acest workshop.

Doamna Mihaela Belcin a deschis evenimentul și ne-a subliniat importanța existenței Personal Branding-ului și a acestui tip de eveniment în Constanța.

Felul cum te îmbraci este cel care spune, înainte să vorbești, cine ești și ce îți place.

Există persoane care s-au născut un un simț al stilului mai dezvoltat și cei care și-l dezvoltă constant, învățând din diverse medii: reviste, stradă, bloguri, vitrine, Instagram, Pinterest & so on.

De ce e important să înveți să-ți dezvolți stilul personal?

Pentru că atunci când ești mulțumit de felul cum arăți, de cum ești îmbrăcat, se vede cu ușurință în starea de spirit pe care o ai și implicit în realizările tale.

Monica Vlad, Personal Branding & PR spune că branding-ul personal îți permite să îți definești, să îți construiești o reputatie solida și autentică în domeniul tău de lucru. Aceasta este strategia care se află în spatele celor mai de succes oameni din lume. Oameni ca Oprah, Madonna, Richard Branson și Bill Gates. Este diferența dintre o cariera sau afacere obișnuită și una de excepție. Tot ea ne-a subliniat importanța Personal  Branding-ului printr-o poză.

În traducere: Ieși din mulțime!

Branding-ul personal nu este numai despre stil și haine, este despre tine de la A-Z.

Împărtășesc cu tine ideile de bază și sper să te ajute să-ți creezi cu succes brandul personal:

 • Unicitatea este foarte importantă.

Nu aparții niciunui angajator sau companii pe viață, poți să ai afacerea X azi, și să renunți la ea și să te apuci de afacerea Z mâine, ești același tu, care deja ai o imagine, ai pus cărămidă cu cărămidă la ea, prin urmare o să-ți fie mult mai ușor să promovezi orice alegi să construiești.

 • Personal Branding-ul nu este despre a fi faimos. Este despre a fi selectiv faimos.
 • Nu ai nevoie să te porți în așa fel încât să mulțumești și să ajungi pe placul tuturor. Dacă gândești așa e deja o cauză pierdută. Fixează-ți foarte bine targetul tău, cui te adresezi, cine contează în viața și cariera ta.
 • Impune-ți punctul de vedere și susține-l chiar dacă sunt situații în care ești contra tuturor. Nu te alinia maselor doar de dragul de a fi ca toți ceilalți.
 • Personal Branding-ul este despre a pune în valoare personalitatea ta, ideile tale, convingerile tale.
 • Oamenii cu personalitate se evidențiază întotdeauna. Chiar dacă deranjează uneori.
 • Cunoaște-te înainte de a te arăta. 
 • Pentru a construi un brand de durată, pune accentul pe cine ești cu adevărat și pe ceea ce, în mod natural, te diferențiază de alții.
 • Mărcile puternice sunt descoperite, nu create.
 • Cum te descoperi? Stabilește cu claritate: viziune, scop, pasiuni, valori, obiective, talente și puncte forte.
 • Nu te juca cu mediul online. Într-o lume în care totul se întâmplă acum în sfera online, nu te juca cu imaginea ta pe rețelele de socializare. Tot ce postezi acolo poate influența. La fel ca un brand corporativ, fiecare actualizare de status, post de blog și fotografie pe care o partajezi devine o parte din imaginea ta cumulativă.
S-ar putea să-ți placă și:  Muzică live, oameni fericiți și focuri de artificii de poveste !

Exemple de ținute cu stil ne-au dat:

 • Cătălin Botezatu, designerul român cu cele mai multe premii obținute de-a lungul prodigioasei sale cariere în domeniul modei. Exemplele date de Cătălin sunt din brandul Viggo, care cuprinde ținute complete masculine și pe care le găsești aici.
 • Clara Rotescu, Stilist & Designer Vestimentar  ne propune haine pe linii conservatoare, dar în cele mai explozive combinații, culori și printuri, sub eticheta MIAU, pe care le găsești aici.

Crede în tine, amintește-ți că ai tot ce-ți trebuie ca să-ți construiești un brand personal și spor la treabă! 

2 Replies to “Cum îți creezi brandul personal

 1. Mulțumim frumos pentru sfaturi, chiar voi tine cont de ele. Îți dau dreptate în tot ceea ce ai spus, atunci când ne facem ținutele trebuie sa fin noi, sa ne reprezinte și sa ne punem amprenta. ?❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *