Fă ceea ce-ți place și nu va trebui să mai muncești nici o zi din viața ta!

Așa sună un citat celebru, așa te încurajez să faci și tu.

Caută până când găsești ceva care să faci cu entuziasm, cu zâmbetul pe buze și cu pasiune.

Azi continuăm seria interviurilor inspiraționale, cu oameni care fac cu succes ceea ce le place.

Hai să descoperim o nouă poveste de succes din Constanța și să-l cunoștem pe dr. Ateș Casimceali.

Este medic dentist, dar și antrenor de tenis, jurnalist amator și promotor al igienei oro-dentare în școlile din județ.

Cum a ales acest drum, cât de important e să faci ceea ce-ți place și sfaturi pentru a-ți păstra zâmbetul sănătos, aflăm direct de la el.

1) Cum te-ai descrie în 3 cuvinte pentru cei care nu te cunosc?

Prefer mereu să vorbesc despre mine în privat, nu public, dar dacă am intrat în horă…joc! 3 cuvinte sunt prea puține să descrii o persoană căci indiferent de personalitate sau activitate oricine este mai complex de atât.

Sunt o persoana activă care aleargă la propriu și la figurat dintr-o parte în alta și din fericire îmbin mereu utilul cu plăcutul găsind pasiunea în orice mă implic, așadar că e vorba de profesie, de scris, de călătorit sau de un sport, găsesc hobby-ul în orice!

Mă consider o persoană sociabilă, dornică să descopere temperamente și personalități din cele mai variate căci orice activitate întreprindem cunoașterea oamenilor este cheia tuturor ecuațiilor.

Încerc de câțiva ani să îmi consolidez firea pozitivă, să nu mă las întristat de nimic, să caut mereu partea plină a paharului și indiferent cât de dificil este, să transmit această stare și celor din jur!

2) Când erai mic ziceai că te vei face….?

Marele meu noroc în viață este că am parte de părinții perfecți care m-au angrenat în toate tipurile de activități, motiv pentru care am trecut prin diferite etape în care mi-am dorit să adopt fel și fel de cariere. Medic, pompier, veterinar, salvamar, indiferent de perioadă, mi-aș fi îndreptat energia să sar în ajutorul celor în nevoie.

3) Cum ți-a venit ideea să te faci medic dentist?

În liceu m-am visat medic sportiv, antrenor de tenis, inginer auto, dar au fost 3 factori care m-au canalizat direct către profesia de medic dentist: țelul personal de a auzi ,,doctor” înainte de numele meu; dorința tatălui; dar cel mai important, la sfatul tuturor apropiaților, să profit de experiența și dăruirea unui profesionist în acest domeniu, mama mea.

4) Iți place ceea ce faci?

Am câțiva ani de când practic zilnic această meserie și nu am mers niciodată oftând sau posomorât la cabinet. Orice manoperă, fie ea comună sau deosebită, fie ea pentru a 10-a sau a 100-a oară nu este identică, pentru că situațiile și pacienții sunt diferiți. Este minunat ca după 2-3 ședințe să scutești un om de dureri sau după 10 întâlniri să vezi că afișează un zâmbet demn de invidiat. Îmi place ceea ce fac, iar ca alternative pentru a păstra această pasiune vie, în timpul liber sunt antrenor de tenis, jurnalist amator și promotor al igienei oro-dentare prin campanii desfășurate în școlile din județ.

5) Care a fost cel mai amuzant moment din cariera ta de medic dentist?

Încerc să descrețesc frunțile pacienților care vin întristați de la muncă, îndurerați de diferite patologii sau îngrijorați de aspectul financiar prin tot felul de glume care îi pot relaxa pentru a avea o colaborare amicală. Unul dintre cele mai fericite și amuzante momente a fost apelul unui pacient, amețit de aburii alcoolului, care îmi mulțumea și mă felicita pentru efortul depus care i-a redat posibilitatea de a mânca din toate preparatele de Paște.

6) Ai avut vreun moment neplăcut?

Nu cred că există profesia perfectă în care să muncești puțin, repede, corect și bănos. Momentele neplăcute sunt nenumărate, dar prefer să nu le descriu pentru că indiferent de dificultăți e înălțător să ajuți și să vindeci.

7) Ce recomanzi pacienților să facă înainte de a merge la dentist?

Recomandările mele pentru pacienți: să se asigure că au 100% încredere în medic, dacă moralul este echilibrat, reușita tratamentului este asigurată. Să viziteze dentistul de 2 ori pe an încât să nu se agraveze problemele, astfel vor evita costurile de care se tem. Ultima, dar printre cele mai importante, să se spele riguros pe dinți înainte să ne calce pragul.

8) Dă-ne câteva sfaturi ca să ne păstrăm dinții sănătoși și zâmbetul imaculat.

Ofer sfaturi gratuite de igienă orală oricui, în cabinet, pe stradă, la telefon sau pe rețelele de socializare. Pot căuta pe Youtube tehnicile corecte de periaj, pot folosi apa de gură și ață dentară, trebuie să facă abuz de fructe și legume, dar indiferent de cât de mărunt și trecător este un simptom sau un semn, trebuie să se adreseze unui medic pentru că internetul nu suplinește facultatea și intuiția profesioniștilor!

9) Ce citat te inspiră de fiecare dată?

Am foarte multe motto-uri favorite, dar pe cât de puternice sunt la prima lectură, pe atât de repede le uit. Singurul care îmi răsună în cap și în orice activitate întreprind este : ,,Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată!” – Octavian Paler

10) Ce mesaj vrei să transmiți celor care ne citesc?

Amical le urez că m-aș bucura să îi cunosc pe fiecare în parte, iar medical să se îngrijească de sănătatea lor căci Dumnezeu le-a dat 2 perechi de dinți, pentru a III-a trebuie să plătească!

Trebuie să recunosc că am râs copios când am citit ultimul răspuns.

Pentru mine sună a motivație perfectă, așa că sigur voi avea cât mai multă grijă de ce-a de-a doua pereche de dinți primită!

Mulțumim, Ateș!

2 Replies to “Inspirația săptămânală. Interviu cu Dr. Ateș Casimceali

    1. Imi place zambetul cel frumos ce-l vad pe fata tanarului dentist !
      Dar imi dispare zambetul cand vad comentarii agramate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *