Că Londra e un oraș scump, știi deja.

Luton este unul din cele mai populare aeroporturi din Londra, dar și cel mai îndepărtat de centrul Lodrei. Pe el operează WizzAir și Blue Air cu zboruri din România.

Este situat la aproximativ 55 de km, dar asta nu înseamnă neapărat că transferul trebuie să coste mult.

Cea mai ieftină variantă de a ajunge în Londra? Shuttle Bus-ul!

Autobuzele sunt noi, condițiile sunt de 5 stele, ești anunțat despre fiecare stație și:

 • costă 12£ / sens.
 • dacă iei dus-întors ai reducere.
 • grupurile au și ele reducere.
 • sunt două companii care asigură transferul: National Express și Terravision 
 • poți cumpăra biletele și online de pe site-urile companiilor National Express și Terravision ,
 • dacă nu ai nevoie și de informații, îți poți lua biletul rapid de la aparatele de la ieșirea din aeroport, dar să te asiguri că ai bani mici schimbați, nu primesc bacnote mai mari de 10£.
 • în aeroport găsești staff prietenos și foarte de ajutor.

De la aeroport am mers direct către Excel London, la World Travel Market, cu National Express, pe A1, până la Baker Street, unde am coborât pentru metrou, iar călătoria a durat aproximativ o oră. Până la capăt de linie ( Victoria) durează aproximativ o oră jumate.

Vezi mai jos stațiile pentru A1 și A2 și conexiunile pe care le au stațiile cu celelalte mijloace de transport.

Ca să câștigi timp, te sfătuiesc să cobori la Baker Street indiferent unde vrei să ajungi, de acolo poți lua metroul și ajunge rapid în toate colțurile Londrei.

Dacă ai nevoie de o singură călătorie ( în cazul în care îți închiriezi mașină sau nu ai nevoie să te deplasezi în următoarele zile) biletul costă 5£ indiferent de rută, durată sau dacă schimbi metrou și DLR.

S-ar putea să-ți placă și:  Barcelona prin ochii mei. Ziua 2

Dacă vrei să ajungi la Excel Londra, uite traseul care l-am urmat eu:

Luton – Shuttle Bus A1 până la Baker Street – metrou de la Baker Street pe linia gri ( Jubile Line) în direcția Stratford, până la Canning Town – de la Canning Town iei DLR-ul ( Docklands Light Railway) și cobori la stația Prince Regent, fix la Excel.

Durată traseu: 1 oră și 40 de minute. ( 60 min cu Shuttle Bus-ul + 40 de minute cu metrou+DLR.)

Transportul este foarte bine organizat, e foarte simplu să te deplasezi oriunde.

Nu te speria de hartă, Londra e mare, dar e atât de ușor de parcurs!

Eu m-am îndrăgostit de la prima vizită de organizarea, rapiditatea și utilitatea metroului.

Este mijlocul meu de transport preferat de aici.

Îți povestesc curând despre toate variantele de transport în Londra, prețuri și cum să călătorești inteligent și ieftin. Pam-pam! 🙂

20 Replies to “Cum ajungi ieftin de la aeroportul Luton în Londra

 1. Într-adevăr Londra este un oraș foarte frumos, chiar as vrea să-mi petrec o mica vacanță pe acolo. ? Mulțumim pentru informare, mereu ne ești de ajutor.

 2. Buna,

  La aparate de la iesire se poate plati biletul de autobuz si cu card?
  Unele shuttle-uri o iau spre A1, iar altele spre A2?Trebuie sa stii pe care il iei din aeroport?

  Tks

  1. Buna Cristina,
   Da, s epoate plati si cu card. Referitor la ruta, e important sa stii unde te indrepti, ai pe harta statiile de metrou pentru fiecare ca sa te poti orienta mai usor catre destinatia ta. 🙂

 3. Buna. Eu vreau sa iau National Expres pe ruta Luton-Taunton. Pe site omio am gasit ca face o oprire in Londra unde voi schimba autobuzul spre Taunton. Dar nu prea inteleg cum stiu unde trebuie sa cobor. Pe site ul omio scrie ca oprirea se face in Londra, terminalele aeroportului Heathrow 1 2 3. Avand in vedere ca nu prea stiu limba ce ma sfatuiesti sa fac ca sa fiu sigura ca voi cobora unde trebuie. Inca ceva, biletul călătoriei Luton-Taunton il cumpăr de la un aparat din statia de autobuz din aeroportul Luton? Multumesc

 4. Buna ziua
  Îmi puteți spune cum călătoresc in Londra?Am de stat trei zile și nu știu dacă merita London Pass sau hop on hop off

 5. Am citit undeva pe un blog ca soferul de la bus nu a luat calatori pe motiv ca nu au sunat la un numar de telefon (American Express) inainte de calatorie!!!
  Bizar! Din moment ce am bilet cumparat, de ce sa mai suni inainte de calatorie?!?

 6. Bună seara! Pe 1 decembrie ar trebui să ajung la Plymounth pentru un proiect scolar, alături de o colegă. Organizatorul mi-a recomandat aeroportul Bristol dar biletele Bucuresti- Bristol sunt foarte scumpe. Mi-a dat si varianta Bucuresti-Londra apoi din Londra cu autobuzul pentru Plymount. Vă rog frumos să mă ajutați să mă orientez: dacă ajung în aeroportul Luton , încotro o iau ca să ajung la statia de autobuz spre Plymonth. Vă multumesc frumos. Va fi prima dată când ajung în Anglia.

 7. Imi poti spune te rog ,cum pot scrimba 2 bilete din finchley road spre luton pe care nu le-am folosit?Mulțumesc!

 8. Buna seara! Aterizez pe Luton și trebuie sa ajung la High Street Kensington, care este cea mai buna modalitate? Cu trenul sau shuttle bus? Apoi de unde iau metroul ,m am încurcat rău cu hărțile astea …. ajutor va rog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *