Nu te-a învățat nimeni până acum, dar te învăț eu.  :))
Zău că e chiar ok să fii fericit sau să zâmbești…chiar și fără motive !
Întrebări ca – De ce ești fericită ?  – / – De ce zâmbești ? /  primesc de ani de zile.
De ce ? Pentru că zâmbesc tot timpul, iar oamenii nu înțeleg de ce fac asta  !
De ce fac asta ? Fără motiv, așa sunt eu , poate e un defect de fabricație ! :))
Deh, nimeni nu-i perfect, de ce aș fi eu ?!  :))
Poate că scopul meu e să fac oamenii să zâmbească, cert e că totul îmi iese natural, nu am nevoie de un motiv ca să mă simt bine sau ca să transmit celorlalți o stare de bine.
Partea frumoasă e că zâmbesc din tot sufletul și că oamenii simt asta și îmi zâmbesc înapoi, iar faptul că împart bucurie îmi dă o stare și mai bună !
Răspunsul meu la aceasta întrebare e mereu acelasi. – De obicei ! :))
Vrei mai multă bucurie ? Zâmbește mai mult, împarte bucurie și vei primi înapoi bucurie !
Am mai postat într-un articol că bucuria, zâmbetul, starea de bine,nimic din astea nu-mi schimbă realitatea, dar mă ajută să trec mai ușor peste momentele dificile.
Pentru că da…chiar dacă zâmbesc tot timpul, nu am o viață perfectă !
Ohohohoo ! O carte e pe drum deja…vei înțelege cândva, în viitor, mai multe !
Pentru moment m-aș bucura dacă ai înțelege și tu că nu ai nevoie de motive să te simți bine, nu ai nevoie de motive să zâmbești, nu ai nevoie de motive să fii pozitiv, nu ai nevoie de motive să-ți trăiești viața așa cum vrei.
De ce trebuie să justifici faptul că te simți bine ?
Dacă ți se pare ciudat, hai să-ți zic ceva !
Majoritatea oamenilor nu au nevoie de un motiv pentru a se simți rău, pentru a fi negativiști, pentru a fi triști. Dar asta este ok pentru cei din jur !
Știi momentul ăla când întrebi pe cineva ce face, cum se simte și îți răspunde – ca naiba !
Tu întrebi de ce și primești un răspuns de genul – așa m-am trezit azi sau pentru că am mers la job sau ceva departe de a fi o problemă reală sau un motiv serios ! :))
Iar oamenii din jur îl mai și compătimesc și susțin că-l înțeleg ! :))
Pe cealaltă parte, dacă întrebi pe cineva cum se simte și îți răpunde – excelent, îl întrebi de ce, îți spune că pur și simplu…și zici că e nebun ! :))
Pe buneee ?!
Nu e aiurea că atunci când vedem pe cineva fericit vrem neapărat să știm de ce e fericit , dar dacă cineva e trist, fără motiv, îl înțelegem ?! :))
Nu am primit o educație în sensul ăsta și mergem după niște tipare existente de ani de zile, după niște idei care s-au instalat în comportamentul nostru aproape automat.
Dacă stăm să analizăm un pic, suntem învățați să ne bucurăm pe bune doar în anumite momente din viață…atunci când absolvim, când se naște un copil, când câștigă echipa națională vreun meci, când se întâmplă ceva extraordinar, în momente de genul ăsta ne bucurăm pe bune, la capacitate maximă, gen. Dacă te bucuri într-un moment care nu se încadrează în tipare, gata, ești nebun ! :))
Partea frumoasă e că nu ai nevoie de motive extraordinare ca să te simți bine, să te bucuri, să zâmbești sau, dacă privim puțin altfel, nu ai motive ca să fii altfel decât fericit.
Sincer acum ! Ai motive să te bucuri și să fii recunoscător pentru viața ta, pentru sănătatea ta, pentru familia ta…pentru ceva bun din viața ta, oricât de mic ? Sunt sigură că vei răspunde DA !
Atunci bucură-te în fiecare zi ! E atât de simplu !  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *