Copilărie unde ești în 2017 ? :))
Hai să aducem înapoi copilăria aia adevărată !
Cea cu joacă până când uitam că n-am mâncat toată ziua, cea cu râsete până la lacrimi, cu jocuri pline de amuzament, cu momentele funny când ne ofticam dacă ieșeam din vreun joc, cu juliturile în genunchi, cu vânătăile dureroase, dar cu sufletele pline de fericire și amintiri frumoase !
Timpul trece, iar tehnologia ocupă din ce în ce mai mult timp în viețile noastre.
Mai mult decât timpul de calitate petrecut cu oamenii din jur și asta mă întristează.
Ies în oraș și mă uit la oamenii din jurul meu…ies la socializat și la povești chipurile, dar stau toți la masă butonând telefoanele. Apoi pleacă fericiți acasă…că au ieșit în oraș. :))
Pe bune ?! :))
Uităm să socializăm, uităm să comunicăm cu oamenii din jurul nostru, uităm să fim umani.
Mai aiurea e că asta învață și cei mici de la noi și când vor crește, vor fi niște roboței, care nu vor ști să relaționeze cu cei din jur.
Hai să schimbăm ceva.
Totul pleacă de la lucrurile mici pe care le face fiecare dintre noi.
Eu chiar iubesc timpul petrecut departe de rețelele sociale, încă îmi place la nebunie să mă joc, îmi amintesc cu drag de copilăria nebună pe care am avut-o și mi-aș dori să fim cât mai mulți, care să încurajăm ieșirile fără telefoane, oricât de nebunesc ar suna asta în 2017. :))
Se apropie Ziua Copilului și e o perioadă perfectă să le arătăm copiilor ce înseamnă o copilărie adevărată, în offline.
Pe vremea mea ( pfoai…cum sună asta ! :))  ) nu existau evenimente cu prea multe activități de Ziua Copilului, dar, țin minte că mereu eram scoși în excursie la Delfinariu, la Acvariu, la pădure, la joacă.
“Cuci”, “Țară-țară vrem ostași”, “Meseriile”, “Flori , fete și băieți”, “9 pietre”, “La putere”, “Elasticul”…pfff…mă apucă nostalgia numai când mă gândesc ce ne mai distram la joacă.
De fiecare dată când am ocazia mă joc, eu chiar știu să mă distrez offline și la vârsta asta și încerc să sharuiesc asta cu cei din jur cât de des pot.
Sufletul meu de copil încă cere joacă, distracție, glume, râsete, socializare… mai mult decât statul pe telefon și cred că va fi mereu așa. 🙂

Am o admirație uriașă pentru cei care și-au păstrat spiritul nebun din copilărie și pentru cei care transmit mai departe copiilor acest mod sănătos de a petrece timpul prin joacă.

Oricât de obosit ai fi, cred că e important să faci un efort și să scoți cât mai des copilul la joacă, la activități, la socializat, la interacționat cu alți copii, decât să-l lași să se joace singur pe calculator.
Se apropie ziua copilului și e cazul să ne întoarcem puțin la metodele de distracție, care ne făceau fericiți înainte de a sta cu telefoanele în mână non-stop !
E atât de ușor să transmiți celor mici metodele distractive de a petrece timpul, pe care am fost norocoși să le învățăm de mici !
Eu de 1 iunie mi-am propus să mă joc…cu alți copii de vârsta mea ! :))
Dacă ai copii, îți recomand un festival care se organizează special pentru ei, în București, și care durează 4 zile.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Opera Comică pentru Copii organizează în perioada 1 – 4 iunie, în Parcul Herăstrău și la Muzeul Satului, Festivalul Opera Copiilor.
Timp de patru zile, cei mici, alături de familiile lor, au ocazia să vadă peste 15 spectacole de muzică, teatru, balet sau street dance, plus o gală extraordinară în care se vor întâlni cu cele mai frumoase povești ale Operei Comice pentru Copii! Pe aleile din Parcul Herăstrău vor avea loc numeroase activități pentru copii: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC, Jocurile și Magazinul Operei Comice pentru Copii.
Intrarea este gratuită și sună a ceva ce nu trebuie ratat !
Vezi eveniment facebook și participă și tu aici.  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *