Și alergătura asta după acte tot un sport este, important e să fie unul eficient și să nu pierzi mult timp cu astfel de lucruri.
Probabil știi că la 10 ani de când ai permisul de conducere, acesta trebuie reînnoit.
Pentru că doar ce am făcut asta și pentru că multă lume mă întreabă care e procedura, îți explic aici  care sunt pașii pentru reînoirea permisului de conducere.

1. Mergi la medicul de familie și obții o adeverință pentru reînnoire permis din care să reiasă că ești apt să conduci autovehicule. ( costă 5-10 lei , iar medicul știe exact ce să scrie pe ea.)

2.  Cu adeverința proaspăt obținută, mergi la un centru medical și fă-ți examinarea medicală. Fără adeverința asta nu vei fi primit la analize.  Poți merge la oricare din următoarele centre medicale din Constanța : Centrul Medical Artemis, Sormed Multiplus, Tinazan Med, Medstar, Ellmedica Consulting, Gelsemium, Medcim Center, Nicomedica, Phoenix Eastern Medical Center, Psihosan, Centrul Medical Dr. Crişan, Gala-med, Nicomed Plus, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Vital Medimar, Nadmed Trend, Avamedica, Medical Cermed, Iowemed (Constanţa), Policlinica cu plată, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Căi Ferate Constanţa, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Militar de Urgenţă.)
Fişa medicală se eliberează în aceeași zi şi costă între 50- 150 de lei în funcție de centrul medical ales. Investigaţiile medicale pentru reînnoirea permisului de conducere cuprind specialităţile: medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi ortopedie-traumatologie.
Eu am ales Iowemed , m-a costat 75 de lei și am rezolvat tot în aceeași zi, în doar câteva ore.
Ei au zile și ore fixe ( luni, miercuri și joi de la 9:30)  pentru cei cu reînnoirea permisului, astfel că la 9:30 când am ajuns la ei,mi-am și  făcut prieteni noi, ne-am făcut noi o ordine de intrare la cabinetele medicilor și ne-am plimbat timp de câteva ore dintr-un cabinet în altul în șir indian. :))
3. Mergi la CEC și achiți taxa pentru preschimbarea permisului – 68 de lei. ( chitanța e valabilă 2 ani, așa că nu-ți face griji dacă nu ajungi în aceeasi zi la Poliție să depui actele )

S-ar putea să-ți placă și:  Simplu și rapid de făcut : smoothie verde

După ce obții documentele de la punctele 1,2,3 adaugi și
– copie buletin ( să ai și originalul la tine)
–  permisul de conducere care expiră, în original ( doar ți-l va perfora și ți-l va returna să-l păstrezi amintire. )
și să fii pregătit și aranjat de poza pentru permisul cu care vei umbla următorii 10 ani.

Acum că ai totul gata , mergi cu toate la S.P.C.R.P.C.I.V. Constanta, B-dul Mamaia nr. 86 și le depui.
Programul de acolo este următorul :
Luni: 8:30-16:30 / Marti: 8:30-16:30 / Miercuri: 8:30-16:30  / Joi: 8:30-18:30  / Vineri: 8:30-14:30
Acolo îți ia actele, te pozează pentru noul permis, îți dă dovada cu care poți circula până îți vine permisul nou și asta e tot.
Toată operațiunea asta durează 5 minute, dacă ai noroc și nu e coadă.
Eu am avut noroc 😀
Permisul îți vine la adresa din buletin, prin Prioripost, cam în 3 zile lucrătoare ( permisul se face la București.)

Sper să-ți fie de folos informațiile. 🙂

37 Replies to “Pași reînnoire permis de conducere în 2016

 1. Multumesc mult pt info! Permisul meu expira in Martie, asa ca am inceput sa caut informatii, ca sa vad daca s-a schimbat ceva in 10 ani. Si am ajuns aici. Foarte utile informatiile. Si am mai gasit ceva, poate e de folos. De la 1 Februarie 2017 am inteles ca nu se mai plateste taxa, in urma aprobarii legii lui Dragnea, aceea cu eliminarea a 102 taxe. Ca urmare, ghiseul de acolo s-a desfiintat. Sper sa fie corecta in formatia. Daca nu, daca a fost cineva acolo, m-as bucura sa scrie.
  AndaZ

 2. Daca sunt din oras Plopeni ,jud.Prahova unde pot sa-mi fac fisa pentru preschimbarea permisului ????Ma intereseaza la ce clinica medicala preturile sunt mai accesibile.

 3. Daca sunt din oras Plopeni ,jud.Prahova unde pot sa-mi fac fisa pentru preschimbarea permisului ????Ma intereseaza la ce clinica medicala preturile sunt mai accesibile.

 4. 11.01.2017
  Am fost la Iowemed am achitat taxa si dupa 10 min am aflat ca trb sa revin si a doua zi pt ca nu sunt toti medici prezenti (pe 10.01 am sunat la ei si au uitat sa precizeze asta) mi-au returnat bani si am decis sa ma duc la Nicomed plus unde in 20 min am terminat toata fisa care m-a costat 50 lei si doamenele de acolo mi-au zis ca pot achita taxa pentru preschimbarea permisului 68lei direct la S.P.C.R.P.C.I.V. Constanta.
  Am fost la S.P.C.R.P.C.I.V. Constanta am achitat taxa mi-au facut poza mi-au dat adeverinta provizorie si am terminat in 15 min.

 5. Am doua intrebari:
  1. Cat timp e valabila vizita medicala pentru reinnoirea permisului?
  2. Exista vreo precizare a unui termen de prezentare cu actele la S.P.C.R.P.C.I.V pentru reinnoire INAINTEA datei expirarii?

 6. Se poate reinnoi fara vizita medicala, inainte de expirare, dar din pacate data valabilitatii va fi aceeasi ca a permisului inlocuit…
  Pe vremuri valabilitatea noului permis se extindea la 10 ani. In 2007 cel putin eu mi-am schimbat permisul asa, dar acum nu se mai poate.

 7. Am auzit un zvon cum ca daca iti reinnoiesti permisul inainte ca acesta sa expire nu mai este nevoie de vizita medicala, sa inteleg ca este fals? 😀

 8. Am fost astăzi sa-mi schimb permisul după 3 ore de somn .Eram terorizată de gândul statului la cozi .Am terminat totul în maxim o oră. Doamna de la ghișeu foarte amabilă. Bravo!Merg unele lucruri si in Romania.

 9. La Iowemed eu am fost intr-o joi la 9:30 si am terminat pe la 13:30. Va recomand sa mergeti mai tarziu pe la 11-11:30 si veti gasi liber peste tot. Unii medici incep programul mai tarziu, intre 10 – 13. Deci daca veniti mai tarziu nu va trebui sa asteptati si medicii.

 10. Nice post. I learn one thing tougher on totally different blogs everyday. It’s going to always be stimulating to read content from other writers and practice slightly one thing from their store. I’d desire to use some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *