Citind zilele trecute blogul Laurei, mi-a atras atenția vorba asta “Bătrânețea la tinerețe se ține ! ” și m-a inspirat să îmi spun și eu părerea despre acest subiect.
Câtă înțelepciune și cât adevăr poate exista în niște cuvinte atât de simple.
Mi se întâmplă des să mi se spună că nu arăt de vârsta mea, că par mult mai mică sau să mă abordeze puștani crezând că sunt de vârsta lor. Pentru mine e tare amuzant, dar dacă abordăm subiectul mai serios, așa mi-aș dori să pățim toți. Să fim mereu tineri, plini de viață, zâmbitori, energici.
Ține numai de noi să fim așa.
Cred că sunt întrebată zilnic cum rezist la programul nebun pe care îl am, cum de zâmbesc mereu, cum de sunt așa de activă. Ar trebui să-mi fac un răspuns predefinit :))
Rezist destul de ușor pentru că mă simt bine, pentru că pot, pentru că am energie,pentru că sunt un om pozitiv, pentru că îmi place să îmi depășesc limitele, pentru că îmi place ca atunci când zic că nu mai pot…să mai trag puțin de mine,doar ca să-mi demostrez că de fapt nu exista nu pot, iar de zâmbit …zâmbesc..ghici de ce ?…tot pentru că pot ! Ahh…și tu poți, doar că nu o faci așa des, de parcă ar costa ceva. Hai că măcar acum zâmbești și tot e ceva ! 🙂
E gratis să fii fericit, fericirea vine din tine, iar starea de bine și energia vin din lucrurile pe care le faci și de la grija pe care o ai față de tine.
Dacă am conștientiza că singurul loc în care trebuie să trăim e corpul nostru, poate am deveni mai responsabili și am avea mai multă grijă de el. Doar îngrijindu-l corespunzător îi putem oferi o viață cât mai lungă pe acest pământ.
Societatea ne obligă să ne robotizăm, iar noi fără să ne dăm seama o facem.
Muncă, mâncare nesănătoasă, oboseala, stres, facturi, facebook,munca , mâncare nesănătoasă,oboseala, stres, facturi, facebook și tot așa.
Job-urile sunt din ce în ce mai solicitante și mai stresante, iar la finalul zilei ce poate fi mai frumos decât să te răzbuni pentru ziua grea pe care ai avut-o, mâncând tot ce-ti pică în mâna și lenevind pentru că simți că nu mai poți face altceva.
Te recunoști ? Chiar și eu am avut o perioadă așa. Important e că mi-am dat seama la timp și am schimbat ceva.
Dacă ți-aș spune că pe partea cealaltă a limitelor tale care îți spun că ești prea obosit să faci mișcare, există o energie și un potențial uriaș pe care trebuie doar să le accesezi ?
Cum faci asta ? Simplu ! Încearcă !
Alege o zi în care simți că nu mai poți face altceva, pentru că ești prea obosit.
Trage puțin de tine și propune-ți să faci mișcare ( alergare, sală, mers pe jos, orice).
Nu trebuie să începi cu lucruri mari și performanțe uriașe, start small.
Începe cu lucruri mici, dar perseverează !
Ai să vezi că de fapt poți și că în plus la final te vei simți mult mai bine.
Cel mai de preț lucru pe pâmânt e sănătatea și nu valorează nimic dacă doar spunem asta.
Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. E important să înțelegi că e mai bine să previi, decât să tratezi.
Alegerile pe care le facem acum, se vor reflecta în calitatea vieții pe care o vom avea mai târziu.
Este bine să nu aștepți să ai o vârstă înaintată și să-ți dai seama abia atunci cât de important era să înțelegi lucrurile astea la timp.
Ce poate fi mai important decât să fii sănătos și fericit ?
Îți zic eu, nimic !
Așa că încearcă să gândești un pic pe termen lung, pentru că alegerile de azi sunt viitorul de mâine.
Oricât de haotic ar fi programul meu câteodată, îmi fac mereu timp să fac mișcare și fac mereu tot ce pot ca să mănânc cât mai sănătos, iar stilul ăsta de viață se reflectă și în energia pe care o am și în starea mea de spirit mereu veselă și pozitivă.
Vrei să faci o schimbare în viața ta, dar nu știi cum să începi ?
Fix weekendul ăsta care vine, pe 4-5 iunie , organizez prima Tabără de Slăbit distractivă, Joy Fit Camp în Delta Dunării la Puflene Resort.
În Tabără mi-am propus să îți explic și să te fac să îți găsești motivația unei schimbări a stilului de viață..în tine. Pentru că schimbarea trebuie să plece de la tine.
Dacă tu nu îți dorești cu adevărat ceva, nimic nu se va întâmpla, oricât s-ar agita alții în jurul tău.
În plus, mi-am mai propus să îți arăt că sportul, pe lângă faptul că e sănătos și îl recomand zilnic, e și foarteeee distractiv.
Cum voi face asta ?  Am eu modalitățile mele personale :))
Cu antrenamente distractive și diversificate și cu jocuri și concursuri ce implică mișcare.
Hai cu noi ! Detaliile complete despre Tabără le găsești aici :  http://www.joyevents.ro/tabaradeslabitjoyfitcamp.html
Informații actualizate despre Tabără vei găsi în permanență aici : https://www.facebook.com/events/1665657820366620/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *