Cum vezi sportul ?
Dacă îl vezi ca o corvoadă care îți fură din orele de la televizor sau de la ronțăit diverse lucruri, e timpul să faci o schimbare.
Cunosc multe persoane care îl lasă mereu la urmă și de cele mai multe ori îl înlocuiesc cu diete bazate pe …înfometare, care evident că nu duc la rezultate durabile.
Dacă și tu te privezi de sport, ei bine, am să-ți spun ceea ce deja știi în teorie, sportul e sănătate curată.
Ce-ți trece prin cap când spui sport ?
Campionate mondiale, siluete perfecte , ore nenumărate de ambiție și perseverență ?
Eu mă gândesc automat la un organism puternic, energic și apărat de boli.
Asta și pentru că resimt foarte ușor orice pauză de la sport.
Am resimțit și o pauză de 2-3 zile, pentru că m-am obișnuit să fac sport zilnic.
Când fac sport, organismul meu strigă prin toți porii că e bine.
Dacă tot am avut pauza cu sărbătorile și 1 mai și cam cu toții suntem încă într-o stare de leneveală , m-am gândit că ar fi o idee bună să vă inșir aici beneficiiile medicale ale sportului.
Ca să ne mobilizeze bini di tăt ! 🙂

Sportul ne scapă de obezitate 

Bănuiesc că deja știai asta, dar dacă studiem mai atent problema, aflăm că exercițiile fizice reduc în medie cu 40 % predispoziția genetică pentru obezitate.
Așa că lasă scuzele cu moștenirea genetică și treci la sport !
În plus, sportul afectează hormonii apetitului, anumite ședințe, în special ședințele de exercițiu aerobic , declanșează eliberarea peptidei YY, hormon care suprimă apetitul.
Mai mult, exercițiile fizice “repară” senzitivitatea neuronilor implicaţi în controlul saţietăţii, cei care ne transmit nouă informaţia că suntem plini, gata cu mâncatul. Automat, asta duce la mai puţine alimente consumate şi pierdere în greutate.

 Sportul ne ajută memoria și ne scapă de bolile psihice 

Dacă nu știi îți spun că exercițiile fizice sunt bune ajutoare ale memoriei.
Văd foarte clar acest lucru și la clasele mele de Kangoo Jumps.
Am persoane care la început nu rețin nici măcar o mișcare din coregrafie, iar de la ședință la ședință se vede o evoluție clară.
Mișcarea ne protejează și de Alzheimer. O sa zici că încă nu e cazul să te gândești la lucruri de genul ăsta , dar cum ai grijă de tine acum, așa te vei avea mai târziu.
Că sportul face minuni cu creierul, o dovedesc și numeroase studii, unele care privesc chiar și dependenții de droguri. S-au făcut studii pe consumatorii înrăiți și s-a ajuns la concluzia că mișcarea fizică și schimbările pe care le produce la nivelul creierului pot determina folosirea exercițiilor ca o modalitate de prevenire și tratament.
Așa că pentru un creier sănătos și tânăr fuga în adidași și la sport cu voi ! 🙂

S-ar putea să-ți placă și:  Rețetă smoothie antioxidant din sfeclă,mere și ghimbir

Ce beneficii medicale mai aduce practicarea sportului ? 

Este leac pentru artrită. Studiile arată că persoanele care au artrită și fac mișcare scapă de durere și de oboseală , își imbunătățesc funcțiile extremităților.
Chiar și o schimbare minoră în stilul de viață, gen 10 minute de mers pe jos , de 3 ori pe zi, poate reduce impactul artritei asupra activităţilor zilnice şi scădea dependenţa de medicamente.

Exerciţiile fizice au numeroase beneficii: stimulează sistemul imunitar, reduc inflamaţiile intestinale şi contribuie la reducerea nivelului de insulină.

Este cunoscut faptul că sedentarismul este deseori asociat cu apariția unor boli grave – diabet, tulburări cardiace, colesterol ridicat , risc crescut de apartiție a emboliei pulmonare ( aflată deseori la originea atacurilor de cord).
Simt că nu mai are rost să va spun cât de grozavă e mișcarea pentru inimă !

Mie îmi place să mai zic și că este medicament pentru suflet.
Atunci când faci sport , indiferent de natura lui, te deconectezi, chiar dacă sunt momente când ți-e greu, când obosești, când îți vine să renunți, de cele mai multe ori reușești să îți depășești limitele și te iei la întrecere cu tine însuți, iar starea de bine de după exercițiile fizice nu se compară cu nimic.

Fix un eveniment despre deconectare și de reîntoarcere la sport și un stil de viață sănătos va fi tabăra de slăbit , Joy Fit Camp, pe care o organizez pe 4-5 iunie la Puflene Resort, în Deltă.
Vrei să vii cu noi ?
Ai toate detaliile aici : http://www.sportulesanatos.ro/2016/05/am-dat-startul-inscrierilor-in-tabara.html

Ca să concluzionăm, pentru o viață sănătoasă și plină de vitalitate îți recomand să faci sport, cât mai mult și cât mai des ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *