De cateva zile m-am apucat de experimentat diverse retete raw vegan simple.
Azi de dimi am facut o budinca de hrisca.
Ce este hrisca ?
Hrisca este doar unul din cele mai sanatoase alimente pe care le putem consuma.
Este hranitoare si energizanta, dar ajuta si la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.
Semintele de hrisca sunt bogate in : proteine, calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc si fosfor.
Hrisca este indicata in hipertensiune arteriala , accient vascular cerebral, diabet, oboseala, lipsa de energie, probleme cu memoria sau cu circulatia.
Voi vorbi mai multe despre hrisca intr-o postare viitoare.
De ce ai nevoie ?
– seminte de hrisca
– 1 banana
– curmale ( optional pentru a o face mai dulce )
– lapte vegetal ( de cocos, migdale, soia, etc ) sau apa ( dar e mai gustoasa cu lapte vegetal )
Poti adauga in plus seminte de chia, scortisoara, vanilie, cacao, pudra de roscove..etc
Cum se prepara ?
Semintele de hisca se lasa la inmuiat in apa , peste noapte.
De dimineata vei vedea ca semintele au absorbit apa.
Speli hrisca si o pui in blender. ( eu am folosit turbochef de la Tupperware , pe care il primisem cadou si nu apucasem sa-l folosesc – chiar isi face treaba )
Adaugi in blender si banana, curmale si laptele vegetal.
La final eu am adaugat scortisoara, vanilie si seminte de chia.
Rezultatul a fost unul foarte bun, dar mai ales sanatos.
Multumesc pentru feedback Raluca 🙂 Vor urma si alte retete ! 🙂
Mulțumesc pentru idee, Cristina! O budincă hrănitoare şi sanatoasă. Aştept şi alte rețete. Numai bine!