Dacă mă urmărești de ceva vreme, probabil știi deja că eu sunt copilul naturii.

Îmi place tot ce este natural. Copaci, pădure, verdeață, junglă, munți, mare, râuri, lacuri, ocean… natural să fie.

Ei, bine, cu toate astea… aveam și Dubai pe lista.

Și tot ce e pe listă… trebuie bifat. Haha. Așa îmi place mie.

Probabil știi că Dubai este construit de la 0 și că natural nu e cuvântul cheie pentru acest loc.

Îmi doream însă să înot cu delfinii și știam că în Dubai asta este posibil în cele mai frumoase condiții.

Trainerii creează o relație cu delfinii și îți permit și ție să faci asta. Delfinii aleg să interacționeze cu tine și chiar sunt întrebați dacă își dau acordul să o facă.

Despre experiența cu delfinii îți povestesc mai multe într-o altă postare.

Pentru că mulți m-au întrebat cum ajungi ieftin din Abu Dhabi în Dubai, m-am gândit să împărtășesc cu tine asta.

Wizz a băgat zboruri in București și pe Abu Dhabi, iar prețurile sunt foarte bune, așa că, de ce să nu profiți de faptul că Abu Dhabi este la doar 150 km de Dubai?

Transferul de la aeroport la hotelul din Abu Dhabi l-am făcut cu taxi. Am avut zbor cu aterizare noaptea și am zis să mă odihnesc înainte să pornesc spre Dubai. Zău că se merită să circuli cu taxi pe la ei. Cu 80 AED ( aprox. 100 de lei) am ajuns cu aer condiționat și muzică jamaicană până la hotel.

Dacă vrei să iei taxi până în Dubai, poți face și asta. Este în jur de 300-400 AED. ( aprox. 400 lei) doar că sincer, nu e mare diferență. Traficul e același. Poate să ajungi cu 20-30 de minute mai devreme pentru că taxiul nu face opriri.

Dar dacă atât ai plătit pe biletele de avion și zici că nu se merită și vrei să ajungi în Dubai, iată cea mai ieftină variantă.

Autobuzul. Aprox. 30 de lei

Mergi la The Abu Dhabi, Central Bus Station ( Adresa este Rashid Bin Saeed Al Maktoum St(2nd St) – Al Wahdah – E19 – Abu Dhabi – United Arab Emirates)

Este stația principală, de unde pleacă bus-urile către Dubai.

Dacă e prima dată când mergi, vei avea nevoie de un NOL card ca cel pe care îl am eu în mână. ( îl țin cu susul în jos :)) )

Este reîncărcabil și îl vei putea folosi și în Abu Dhabi și în Dubai pentru mijloacele de transport în comun.

În stație sunt oficii de la care se vând cardurile. Ai și aparate, dar am observat că dau destule erori cu cash-ul și e mai sigur să cumperi de la un operator uman.

Mergi la unul din ofițeri și le spui că vrei să mergi în Dubai.

Te întreabă dacă ai NOL Card. Dacă nu ai, îți emit ei unul și-l încarcă cu valoarea călătoriei pentru Dubai, care costă 21 AED ( aprox. 30 de lei)

Ți-ai luat cardul și ai pornit pe peron ca să iei autobuzul E100.

Autobuzul E100 vine din 15 în 15 minute, așa că nu trebuie să-ți faci prea multe griji de ora la care ajungi.

Cum prinzi unul în stație, la urcare va trebui să-ți validezi cardul NOL și să primești luminița verde.

Ți se va scădea suma cu care ai făcut top-up pentru călătorie, așa că dacă vrei să continui să îl folosești și în Dubai, mai trebuie să bagi ceva dirhami pe el.

S-ar putea să-ți placă și:  Noi zboruri Blue Air din Constanța

Autobuzul pleacă din stația Abu Dhabi Central Bus Station ( de lângă mall-ul Al Wahda) și ajunge în stația Al Ghubaiba Bus Station în Dubai.

Călătoria durează 2 ore. Sunt câteva stații până când iese din Abu Dhabi și alte câteva stații în Dubai. Autobuzele sunt noi, au aer condiționat și ecran + atenționare vocală pentru fiecare stație.

Ecranul este alternativ în limba arabă și în limba engleză. Așa că, chiar dacă nu știi arabă, nu ai cum să ratezi nimic.

Odată ajuns în Dubai cum alegi să călătorești mai departe e iarăși o opțiune personală.

Cu bus-ul este 2 AED o călătorie internă ( aprox. 3 lei) doar că, cum probabil deja știi, acolo este foarte cald și nu știu cât ești dispus să aștepți prin stații până vine autobuzul. Dacă ești rezistent la căldură, de ce nu? Toate bus-urile au aer condiționat sunt foarte curate și nu am văzut să fie aglomerate. Puțină lume le folosește, pentru că mersul cu taxi este foarte accesibil. În stația Al Ghubaiba din Dubai ai aparate unde îți poți alimenta NOL cardul cu suma necesară. Majoritatea aparatelor funcționează mai bine cu cash. Atenție însă că bacnotele AED noi nu sunt acceptate de aparate. Nu le introduce, că e posibil să rămână în aparat fără să-ți încarce nimic. S-a întâmplat cuiva în fața mea.

Dar sincer, pentru călătorii interne este atât de ieftin să mergi cu taxi că nu văd de ce ai aștepta în căldură.

Atenție însă. Cu unul din șoferi mi s-a întâmplat să lase pe aparatul de taxare suma de la cursa anterioară la urcare. Dacă tu nu zici nimic, la finalul călătoriei, șoferul se așteaptă să plătești tot.

Mi s-a întâmplat doar o dată, iar când am întrebat, șoferul a recunoscut, și-a cerut scuze și a dedus suma care era de la cursa anterioară. Doar că mi s-a părut foarte conștient de faptul că am pornit cu vreo 18 AED la urcare. Se tot uita la taximetru. Fix ca mine. :))

Îți recomand să ai idee de distanță/ rută pentru locul unde vrei să mergi.

Mi s-a întâmplat să prind un șofer care nu folosea GPS, era a doua lui zi și mă plimba aiurea pentru că nu știa unde e adresa. L-am direcționat eu, când am observat că o ia pe o rută îndepărtată. Și-a cerut scuze și am plătit pentru ruta normală. Ocolirea a fost din partea lui.

Ca o notă generală, taxi-urile sunt safe, curate și hi-tech.

Cu 15-20 AED ( aprox. 20-30 de lei) te cam plimbi lejer de la punct la altul.

Toate mașinile cu care am mers au încorporate mesaje vocale de viteză.

Când depășeau limita de viteză, mașina atenționa vocal șoferul. Am râs de n-am mai putut la început. Apoi m-am obișnuit.

Cum voiau și ei să o calce puțin, mașina le zicea: Slow down, you’re speeding.

Un fel de: Potolește-te! Hooo, nebune! :))

Îi vedeam pe unii ușor iritați de asta, iar alții o călcau în ciuda atenționărilor insistente ale robotului.

Uhh! Ce chin trebuie să fie pentru ei.

Recunosc că este util, dar poate fi și enervant să auzi asta încontinuu. Mai ales că, din câte am observat, le cam place viteza.

Robotul nu tace decât când ești înapoi sub limita de viteză.

Anyway, îți doresc să te bucuri live de toate astea.

Sper că ți-a fost util. Vacanță plăcută!

One Reply to “Cum ajungi ieftin din Abu Dhabi în Dubai”

  1. Cursa de autobuz din Abu Dabi spre Dubai este disponibila și noaptea? Până la ce oră circulă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *