Să zahăr sau să nu zahăr.
Asta e întrebarea, mai ales azi, când, până și calea a dorit să-mi reamintească de tentație ( Strada pe care am trecut azi se numește Sugar Quay Walk), în timp ce treceam pe lângă o familie de 4, care devorau cu poftă bombe de zahăr, de la un lanț de magazine care vând produse cu gust demențial.
Am ales să spun și azi nu la zahăr și, deși mi-a fost poftă de ceva dulce, mi-am amintit de ce fac asta. Îți las mai jos lista cu motivația mea și știu că oricât mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă asta mai bine de cât o fac acum, într-un final, fiecare alege să face ce vrea cu viața lui.
Dacă ești mai sensibil, așa, mai ales înainte de weekend și știi că te doare adevărul, ori citești blogul în timp ce bei cola și te delectezi cu Nutella, îți recomand să sari peste bucățica asta, ca să poți savura momentul în continuare. ?
- Zahărul determină creșterea și scăderea nivelului de glucoză. Glicemia instabilă ne poate face să ne confruntăm cu modificări ale dispoziției, oboseală și dureri de cap. De asemenea, contribuie la pofte, și uite așa începe ciclul foamei false. Știu o treabă sau două despre asta, am fost acolo.
- Zahărul crește riscul de obezitate, diabet și boli de inimă.
- Sistemul imunitar poate fi afectat de zahăr. De parcă nu e suficient de rău să fii bolnav, studiile au arătat că zahărul poate interfera cu modul în care corpul tău luptă împotriva bolilor. Bacteriile se hrănesc cu zahăr, astfel că excesul de glucoză din organism face ca aceste organisme să se acumuleze și să provoace infecții.
- O dietă bogată în zahăr poate duce la deficit de crom.
- Zahărul accelerează îmbătrânirea. Deci forever young vine cu ceva sacrificii. ?
- Zahărul provoacă cariile dentare. ?
- Zahărul poate provoca boli ale gingiilor, care pot duce la boli de inimă.
- Zahărul contribuie la creșterea nivelului de stres resimțit. Și zi-mi tu dacă fix de stres avem noi nevoie acum. ??♀️
Deci, da. Îmi continui călătoria fără zahăr.
După călătoria asta prin lumea zahărului, hai să vedem cum m-am descurcat cu provocările zilnice:
- Nu am consumat zahăr. Bifat și azi, în timp ce-mi regăseam motivația pe Aleea Zahărului. Așa ceva? ?
2. Citit cu succes pentru o oră. Azi am citit peste o oră și am și făcut câteva exerciții din carte. Te las să te relaxezi azi, că ai avut o săptămână lungă și ți-am mai zis și de zahăr. Îți dau puțină pace și facem exerciții de mâine.
3. Antrenamentul zilnic, de o oră, bifat și azi. Mers 15 km, 2 ore jumătate în total și efectuat 30 de minute de scări.
4. Azi am băut cei 2l de apă. Lejer.
5. Azi am mâncat raw vegan. Am zis că mănânc doar de două ori azi. Nu am mâncat de dimi, dar am luat și o cină raw târzie. Mai lucrez la asta.
6. Azi a fost ziua 15 fără Whatsapp și ziua 19 fără Facebook.Azi am vâzut un documentar care zicea că singurul mod prin care putem opri nebunia tehnologică care ni se pregătește este să tăiem dependența de dispozitive și aplicații și dezvoltarea gândirii critice. Te provoc, măcar pentru 5 minute, să lași telefonul din mână și să te întrebi: Oare eu chiar înțeleg de ce sunt atât de dependent de telefon și de aplicații? Oare chiar înțeleg care sunt avantajele/dezavantajele acestei dependențe? Oare realizez cine are cele mai mari avantaje, ca urmare a faptului că eu sunt dependent de tehnologie/aplicații?
Am zis că nu-ți dau exerciții, dar mânuțele mele și-au făcut de cap și ți-au dat câteva momente să reflectezi. Și bine-mi pare. ?
7. Plata cash. Toate bune pe zi. Acum, pe seară, am intrat să mai cumpăr niște fructe. Am ajuns la plată, am introdus banii, s-a blocat aparatul. Iar nu-mi mai dădea rest, cum s-a tot întâmplat în ultimul timp. Culmea, în 2021, când tehnologia este în perioada de glorie. Am zis că e o glumă, atunci când ziceam de conspirații, dar azi cred că este o strategie să ne facă să renunțăm de bună voie la plata cash. Ahahaha! Joy și ideile ei! ? Pe bune acum. Dacă nu ești zen, așa cum sunt eu, mai ales la cumpărături, te enervezi și zici că nu-ți mai trebuie cash, că e mai simplu cu card, că cash-ul dă erori și te face să pierzi timp. ??♀️ Așa prezic că ar reacționa peste 90% din cei care s-ar găsi în situația să aibă dificultăți zilnice atunci când vor să plătească cash. Aș adăuga că nu cash-ul dă erori, ci aparatele dau erori. Interesant oricum. ? Voi alege magazinele în care încă mai sunt operatori umani și voi evita cele în care plata se face exclusiv la mașini de încasat. Să vedem ce mai observ zilele următoare.
8. Maraton. Emoții. Fără declarații. Se apropie cu pași repezi. ??♀️
Până atunci, este timpul pentru niște odihnă de calitate.
Sper să-ți rezervi și tu timp pentru odihnă, pentru ce-ți face sufletul fericit și să ai un weekend așa cum îți dorești.
Te îmbrățișez tare, tare de tot! ?
Pe mâine! ?
Xoxo ?