Îți povesteam aici despre renovarea secției de terapie intensivă nou-născuți din Constanța, pe modelul cele de la Marie Curie din București și despre lucrurile minunate pe care le face dl. Dr. Cătălin Cîrstoveanu, numit și Îngerul Copiilor.

Am avut onorarea să cunosc acest om minunat și trebuie să-ți spun că are tot respectul și toată aprecierea mea pentru ceea ce face.

Deși dormise mai puțin de 2 ore cu o seară înainte, doar ce se întorsese în țară, după o intervenție la un caz mai dificil, ne-a prezentat cu maximă energie și entuziasm secția de Terapie Intensivă nou-născuți din București, despre care îți voi povesti mai multe într-un alt articol.

Împreună cu oamenii frumoși de la Asociația Inima Copiilor a lansat un program plin de suflet “Niciun copil singur în spital”, pe care l-am îndrăgit instant.

Să fim alături de alte suflete care au nevoie de noi, asta numesc eu normalitatea pe care mi-o doresc la noi.

Practic ai ocazia să dăruiești din timpul tau unor copii care au cu adevărat nevoie de el.

Am vizitat secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Marie Curie din București și de multe ori am aflat poveștile triste ale unor bebeluși cu probleme de sănătate, care au fost abandonați de părinți.

Mi se pare minunat că avem posibilitatea să fim alături de acești îngerași chiar și cu o mică parte din timpul nostru. Crezi sau nu, chiar și simpla ta prezență îi ajută enorm.

Dacă iubești copiii, te poți înscrie care voluntar și poți fi alături de bebelușii din secția de Terapie Intensivă  care au fost abandonați de părinți cu o bucățică din timpul tău liber.

S-ar putea să-ți placă și:  5 lucruri care te fac divă

Puțină atenție, o vorbă și o prezența caldă sunt lucruri mici care fac diferența în recuperarea acestor micuți.

Ce trebuie să faci?

Trebuie doar să completezi formularul de voluntariat aici și să te implici când poți, cum poți și cât poți.

Trebuie să menționez că e important să ai domiliciul în București sau să fii în apropiere, pentru că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie este localizat în București.

Implică-te și tu și dă vestea mai departe! 🙂

10 Replies to “Fii voluntar în programul “Niciun copil singur în spital”

 1. Exista si in Cluj posibilitatea de a ajuta copii singuri din spital? Copii abandonați care au nevoie ca cineva sa-i tina in brate. De ce curs e nevoie?

  1. Buna, Elena! In Cluj nu stiu daca exista, dar poti cauta asociatii de profil din Cluj care fac lucruri frumoase. Nu ai nevoie de cursuri pentru a fi alaturi de micuti, doar de timp liber si de un suflet cald. 🙂

   1. Si eu incerc sa caut ceva asemanator la Cluj. Nu am gasit pt bebelusi si copilasi mici abandonati sau prin spitale nimic.
    Poate stiti ceva

 2. Felicitari! Este extraordinar ceea ce faceti! Am inteles ca se extinde actiunea si in alte spitale. Sunt din Craiova. Va rog sa ma anuntati ca sa particip si eu! Multumesc si Dumnezeu sa va rasplateasca!

 3. Felicitări din suflet! Esti un om minunat! Ar fi super daca am putea dona lunar prin sms. Cred ca s-ar strange mai multi bani pentru acesti ingeri ( gen 4 sau 10 euro lunar -automat). Multumim.

 4. Bună ziua. Felicitări pentru inițiativă și pentru tot ceea ce faceți pentru acești copilași ! Și la Baia Mare există persoane interesate, printre care și eu, însă nu știu dacă există astfel de proiecte. Ne puteți ajuta cu informații în acest sens ? Mulțumim și vă dorim succes în tot ceea ce vă veți propune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *