Mâncatul în oraș poate fi distractiv, dar știai că restaurantul a stabilit deja cam cât de adânc îți bagă mâna în buzunar, înainte ca tu să comanzi?

Hai să vedem care sunt secretele pe care restaurantele nu vor ca tu să le știi…

1. Te-ai întrebat vreodată de ce restaurantele lasă muzica de fundal așa de tare?

Muzica dată tare te ajută să mesteci mai repede, lucru care permite restaurantelor să își elibereze rapid locurile și să facă loc altor clienți. Adică fac mai mulți bani într-un timp mai scurt.

2. Contează și genul muzicii de pe fundal. Muzica clasică, de exemplu, te face să te simți mai înstărit decât ești, lucru care te face să cheltui mai mult decât ai cheltui în mod normal.

3. Sunetul din restaurant contează.

Multe restaurante creează un mic buzz atunci când duc un fel de mâncare la o masă, ca să-ți atragă atenția și să îți facă poftă să-ți comanzi și tu același lucru.

E dovedit că așa cresc rapid comenzile unui anumit tip de mâncare.

4. Știai că anumite combinații de culori îți stimulează apetitul?

Cea mai cunoscută este combinația de galben cu roșu.

Burger King, Mc Donald`s, KFC… îți sună cunoscut? Ți-e foame un pic deja?

5.  Până și meniul are secretele lui.

Știai că lumea are tendința să comande porții de mâncare care poartă nume ale membrilor familiei, de exemplu?

Fix de asta găsești prin meniuri titluri de genul… supa bunicii, prăjitura mamei, etc.

6. Ți-au ieșit ochii privind pe meniu la o porție de mâncare care este extraordinar de scumpă?

S-ar putea să-ți placă și:  E ok să fii fericit fără motiv !

Stai calm. Este o ancoră. Scopul ei e să facă restul meniului să pară mai ieftin prin comparație.

7. Vrei să ieși la un pahar de vin? Uite cum economisești.

În general, vinul cel mai ieftin din meniu este mult mai bun decât al doilea cel mai ieftin vin din meniu. Oamenii nu îl comandă pe cel mai ieftin ca să nu cadă într-o lumină proastă, așa că îl comandă pe următorul cel mai ieftin din meniu.

Restaurantele știu asta și sunt cu un pas înaintea ta.

De obicei, al doilea cel mai ieftin vin din meniu este cel de care restaurantele vor să scape, pentru că știu sigur că se va da.

8. Cea mai nasoală valoare dintr-un meniu?

Raportat la costuri și la ușurința de preparare… cartofii, spaghetele și ceaiul au cea mai proastă valoarea. Practic, plătești mai mult locul unde mănânci decât lucrurile în sine.

9. Știi unde te uiți când deschizi un meniu?

Tendința naturală este să te uiți în dreapta sus.

Fix acolo restaurantele plasează produsele scumpe și cu cea mai proastă valoare.

Fă-mi o bucurie și încearcă să privești măcar o dată prima dată în stanga jos, deoarece acolo vei găsi cele mai avantajoase oferte.

10. Restaurantele tip bufet plasează mereu mâncarea cea mai ieftină la început.

Majoritatea se umfla din acesta și nu mai au loc în stomăcel pentru cele mai scumpe, ceea ce înseamnă că nu primești cea mai bună valoare pentru banii tăi.

Ei? Acum știi câteva secrete, aplică-le și zi-mi dacă le-ai observat mai bine, acum că le știi.

4 Replies to “10 secrete pe care restaurantele nu vor să le știi

  1. Legat de vin, am o mare problema cu restaurantele noastre.

    Tot vinul din restaurante este luat din supermarket. daca e la carafa, e si indoit.

    In mod normal, restaurantele ar trebui sa colaboreze cu crame. Sa iti placa vinul, sa-ti spuna UITE, VIN CA ASTA MAI GASESTI DOAR LA CRAMA X. Sa-si faca vanzare reciproc: si crama, daca ajungi la ea, sa faca reclama restaurantului, si restaurantul cramei.

    Eu vad in oferte zece vinuri, fix alea din supermarket. e absurd.

    Altfel, regulile astea sunt de la restaurantele de afara. La noi toate vinurile sunt proaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *