Cred în oameni mai mult decât cred ei în ei înșiși.

Îmi place să încurajez, să motivez, să inspir oameni. Îmi iese atât de natural.

Fix de asta încerc să împărtășesc cât mai multe cu tine, pentru a te împinge să faci mai mult și să fii mai mult.

Luna asta, în Londra, am cunoscut oameni din Cipru, Nigeria, Brazilia și chiar Italia, veniți să-și construiască o viață mai bună acolo.

Unii treceau prin momente grele și i-am încurajat așa cum am știut eu.

Le-am văzut zâmbetul ăla sincer și ochii în lacrimi de recunoștință, hotărâți să meargă înainte.

Mi-au mulțumit și fără să se cunoască între ei, m-au întrebat dacă la mine în țară sunt speaker motivațional, de dezvoltare personală sau ceva.

Am zâmbit și le-am zis că voi fi. 🙂

Se apropie cu pași repezi și acest moment, iar până atunci, azi îți las 5 lecții de viață pe care oamenii le învață prea târziu și pe care sper ca tu să le înveți mai rapid și să-ți folosească în călătoria ta:

  1. Nu merge dormind prin viață.  Alege un job pe care l-ai alege dacă n-ai avea nevoie de job. Fă ceea ce îți place cu adevărat să faci. Nu te aștepta să găsești de la primul job fix ce-ți place cu adevărat să faci. Eu am încercat peste 20 de domenii până am găsit. Nu renunța înainte de a-ți găsi pasiunea.
  2. Trăiește-ți viața fără frică. Teama e doar în capul nostru. Trebuie să o înfrunți zilnic până dispare. Așa am făcut cu teama de înălțime, cu teama de animale sălbatice, cu teama de a călători singură,etc. Nici eu nu m-am născut prea curajoasă, mi-am antrenat curajul. Fix asta e ceea ce trebuie să faci. Ți-e teamă de ceva? Atunci clar trebuie să faci acel ceva. Cele mai frumoase experiențe din viața mea au fost de partea cealaltă a fricii.
  3. Nu te mai plânge. Toți avem și zile mai puțin bune. Dar nu pot înțelege mentalitatea asta de a alege să mergi lunea trist, cu capul în jos, către muncă, de a te plânge, fără să faci ceva pentru a schimba lucrurile măcar.  De ce sunt atât de lăsați în pace, ba chiar compătimiți și susținuți, oamenii triști/negativiști și de ce sunt priviți ca o raritate oamenii veseli/pozitivi? Te-ai întrebat vreodată? Începe ACUM să apreciezi viața, ziua de azi, viața ta, job-ul pe care îl ai, fă totul cu entuziasm. Ziua de mâine nu este garantată nimănui, fă azi să conteze, indiferent ce faci!  Fă un pas în spate și realizează că ești un norocos să fii aici și că ține numai de tine modul în care îți trăiești viața!
  4. Cunoaște-ți destinația. Dacă nu știi unde te îndrepți, orice drum te va duce acolo. Toți ajungem în același loc la final, dar până atunci, stabilește-ți destinația, ia cârma și alege-ți singur locul unde vrei să ajungi viața asta. Atunci când ți-e clară destinația e mult mai simplu să treci peste obstacole, pentru că te vei concentra pe locul unde vrei să ajungi și nu pe ce apare în drum.
  5. Bucură-te de viață! Deși muncesc foarte mult, știu un lucru. Nu am venit pe lumea asta să muncesc, am venit pe lumea asta să mă bucur de viață. Asta trebuie să realizezi. Viața nu este numai despre job, probleme și alte lucruri care îți strică starea de spirit. Viața este ceva de care trebuie să înveți să te bucuri în fiecare zi. Fă-o!
S-ar putea să-ți placă și:  10 lucruri pe care trebuie să le știi dacă consideri un vaccin

Sper ca aceste 5 lecții să te inspire, să te facă să mergi fără frică către ceea ce iubești, să te facă să zâmbești mai mult și să te ajute să te bucuri mai mult de viață!

Dacă vrei să adaugi și alte lecții, chiar te rog să le lași în comentarii. 🙂

One Reply to “5 lecții pe care oamenii le învață prea târziu”

  1. Întotdeauna ne oferi cele mai bune sfaturi și încerci sa ne aduci zâmbetul pe buze. Încerc sa țin cont de sfaturile tale, pentru mine sunt binevenite. Te pup cu draga zambarici. ?❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *