Că în Londra totul e scump, știi deja.

Daaaar… dacă te informezi puțin, ai să afli că sunt multe lucruri de făcut și gratis.

Dacă vrei neapărat să și cheltui niște bani, ți-am povestit și ce alternative există.

În mai puțin de o lună revin la Londra ca blogger de travel acreditat la World Travel Market London, așa că m-am gândit să sărbătoresc asta cu top 10 lucruri pe care mi-a plăcut să le fac gratis în Londra.

Să începem. 🙂

  1. Vizită la National Gallery. Aici găsești o galerie de artă cu picturile celebrilor artiști ai lumii: Pablo Picasso, Leonardo DaVinci, Rembrand, Van Gogh, Michelangelo și mulți alții. Recunosc că nu sunt foarte pasionată de artă, dar, cu toate astea, îmi place foarte mult aici, îmi place să învăț și să văd cu ochii mei tot. Am ajuns aici mereu în weekend și am avut parte de tot felul de spectacole culturale interactive în interiorul galeriei, care începeau spontan. Se întâmplă lucruri și în față la National Gallery. De exemplu, aici am fost învățată cum să devin instant vrăjitoare și să-mi iau zborul pe mătura, la modul profesionist. Hahaha! Zău că nu știam cum să fac asta! :))

Aici îl învățam, în engleză, pe acest robot cum să devină flexibil, ca să aflu că e român. :))

 

2.  London Eye. Poți vedea și te poți poza gratis cu celebra roată londoneză.

Dar, dacă ești ca mine și vrei să vezi priveliștea de sus, ai să dai 19,50 £ de fiecare dată când ajungi acolo. Dacă alegi și plimbarea cu roata, îți recomand să-ți iei bilet online de aici, înainte de a ajunge în Londra. De obicei cozile sunt uriașe la bilete. M-am dat și pe zi și pe noapte în roată.

Pe zi, avantajul e că ieși și tu decent în poze. Pe noapte, avantajul e că vezi Londra cu luminițe și e ca un tărâm uriaș de poveste. Îmi place mai mult să admir priveliștea noaptea.

Uhh! Numai Maria știe câte poze am făcut pe noapte, ca să iasă câteva bune, pentru că roata era mereu în mișcare. :)) Mulțumeeeeeeeesc, Maria! 🙂

3. Să revenim pe pământ la Tower Bridge… momentan!

De ce zic momentan? Pentru că o plimbare pe podul mobil și suspendat al Londrei este gratuită, iar priveliștea e minunată și majoritatea turiștilor asta fac. Dar mai ai o opțiune. Poți intra în interior, te poți plimba pe o podea transparentă din sticlă cu vedere în jos la mașinile care trec și poți afla povestea podului și cum funcționează.

Deși mi-am învins teama de înălțime de mult, tot mai simt un gol în stomac când mă gândesc la podeaua transparentă din sticlă, a cărei rezistență ai ocazia să o testezi aici.

Cam asta e vederea de sus. Găsești aici programul de vizitare, în funcție de sezon.

S-ar putea să-ți placă și:  Impresii de la excursia în Atena

4. Gata cu alternativele, restul sunt gratis, gratis. Îmi place mult British Museum.

British Museum este unul din cele mai vechi muzee din lume, dar și primul muzeu național public din lume.

Locul este uriaș și trebuie să aloci câteva ore ca să îl poți parcurge pe tot.

Aici găsești tot felul de obiecte descoperite de-a lungul timpului, de la ceramică, îmbrăcăminte, arme, înscrisuri, statui, mumii, toate organizate pe secțiuni dedicate artei și civilizației grecești, romane, sumeriene, egiptene, ameridiene și europene.

5. Schimbarea gărzii de la Buckingam Palace este un adevărat spectacol gratuit . 

Sunt ambițioasă și tot sper să prind o zi mai liberă și să văd totul mai de aproape.

Schimbarea gărzii de la Buckingam Palace are loc zilnic de la 11:30.

Cum prinzi un loc în față? Vii de dimineață și aștepți, că altfel privește în poza de mai jos doar o mică parte din concurență ta, prezentă mereu acolo, fie ploaie, fie vânt. :))

6. Joaca cu veverițele din St James`s Park.

Parcul St. James`s este la doar câțiva pași de locul unde se schimbă gărzile. Este uriaș, curat, îngrijit și plin de veverițe prietenoase, dornice de un snack.  Sunt atât de învățate cu turiștii, că le poți amăgi ușor și cu… frunze! :))

7. Trafalgar Square.

Este o piață uriașă unde ai ocazia să vezi tot felul de oameni îmbrăcați în costume, care levitează sau fac diverse chestii ciudate, pentru entertainment. Tot aici poți vedea cel mai spectaculos brad de Crăciun în perioada sărbătorilor.

La numai câțiva pași de Trafalgar Square, l-am văzut pe acest tânăr drăguț, care înfrunta ploaia pentru a strânge bani de un inel de logodnă. Ce drăguuuuuț! 🙂

8. Plimbare pe Oxford Street.

Pe Oxford Street se întind sute de magazine și restaurante și îți ia ceva ore să o parcurgi pe jos, dar este cel mai bun mod de a lua vibe-ul Londrei și de a-ți face prieteni noi.

Așa arată Oxford Street la sfârșitul lunii noiembrie.

9. Big Ben. Nu se poate vizita pe interior, dar e musai să vezi live cel mai mare ceas cu clopot și al treilea turn cu ceas ca înălțime din lume.

10. Hyde Park. 

Londra e plină de parcuri frumoase și Hyde Park este unul dintre ele.

Am avut ocazia să-l vizitez și în apropierea Crăciunului și îți recomand să vezi cum locul se transformă complet într-un parc de distracții cu cele mai trăznite decoruri și jucării.

Sunt multe de făcut și de văzut în Londra, așa că am să fac un ghid complet în noiembrie, când revin de acolo, să mai descopăr niște locuri noi. 🙂

Photo credit: Maria, Simo, eu și alți fotografi de ocazie! :))

6 Replies to “10 lucruri gratis pe care mi-a plăcut să le fac în Londra

  1. Un om minunat plin de energie zâmbăreț și ffff distractiv un ghid extraordinar te duce peste tot vezi multe lucruri cu bani putini. Successss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *