Cu vinul am pornit acum vreun an, fix de la 0, 0 și un pic! :))
Vinul nu prea m-a atras niciodată ca băutură.
Poate am băut cine știe când, ocazional, doar așa, din politețe! :))
Poate și pentru că ai mei au vie și vin a fost mereu la discreție, iar mie nici nu mi-a venit să-l gust. :))
Cu mustul, în schimb, e altă poveste. Mustul îmi place maxim. :))
Tot mergând pe la evenimente, am fost provocată mai mereu de somelieri sau de alți oameni pricepuți în domeniu să testez vinuri.
Apoi… mie îmi plac provocările și lucrurile noi, pe care nu le cunosc, fie ele și cu vin. :))
Tot testând de-a lungul timpului și aflând tot felul de informații despre vin, am început să prind gustul și vinul a crescut simțitor în ochii mei. :))

Sâmbăta asta, de la evenimentul de la Vivo, am fugit direct la degustarea de vin bio de la Cramele Delta Dunării, la Curtea Brâncovenească, alături de colegii mei bloggeri.
 Am gustat pentru prima dată vin bio și cum tendința este să ne întoarcem la natură, să consumăm totul bio, organic, eram chiar curioasă să văd ce gust are și dacă îmi place.
Știu că e foarte greu să obții certificarea asta de vin bio, ești obligat să faci cam toată etapa de producție old style, cât mai puțin mecanic, plus că ai o sumedenie de interdicții ca să-ți păstrezi certificarea.
Vinul bio este puțin mai scump decât cel normal, asta și datorită faptului că pierderile sunt mai mari.
Producătorii de vin bio nu au voie să folosească insecticide, nici îngrășăminte chimice, nimic.
Pot folosi doar gunoi de grajd, dar acesta nu face decât să ridice potențialul de creștere a buruienilor. 
Pe zona Dobrogea sunt doar doi producători de vin bio, iar la unul din ei mă aflam la degustat.
Nu-i rău!
Nu-s eu mare expertă la vin, dar deVIN! :))
Nici mare consumatoare de vin nu eram, dar na… lucrurile se mai schimbă! :))
Am participat deja la un număr măricel de degustări și de la chineza pe care mi se părea că o aud, când mi se explicau detalii, am început să le rețin denumirile, mirosul, culoarea, consistența, ba chiar mi-am ales și preferatul… rose!
Și nu neapărat pentru că-mi place rozul… să ne-nțelegem! :))
Am avut misiune grea la degustare, pentru că au foarte multe tipuri de vin.
Administratorul domeniului, Roberto Pieroni, a fost o gazdă excelentă, ne-a explicat cu răbdare procedura de obținere a vinului ecologic și povestea fiecărui vin în parte.

Toate obținute ecologic, pe Domeniul La Sapata, la Podgoria Sarica Niculițel din Tulcea.
Am început cu vin alb… Aligote, Fetească Regală, Aligote Riesling, Chardonnay, pe toate le-am încercat! :))

Ca să simțim vinul așa cum trebuie, degustarea a fost completată cu gustări specifice zonei unde se fac vinurile. Excelentă combinație!

Și am ajuns la rose… mmmm, fix unde trebuia! :))

Ambițioasă cum sunt, am continuat cu cel roșu… Merlot, Fetească Neagra și Băbeasca Neagră.

Am înțeles că bătaia cea mai mare e pe Băbeasca Neagra, dar nu și în cazul meu. :))
 Dintre toate, mi s-au părut geniale și fix pe sufletul meu rose-ul( era oarecum de așteptat :)) ) și vinul Triunghiul Mănăstirilor, un vin alb, din soiul de struguri Chardonnay, an producție 2014.

Mi-a plăcut și ambalajul și cum a luat această denumire.
Locul de unde au fost culeși strugurii este înconjurat de 3 mânăstiri, așezate fix în formă de triunghi.
Sunt fascinată mereu de denumirile cu semnificație, nu știu de ce.
Cred că încă îmi plac poveștile. :))
 Cu Feteasca Neagră, rose-ul meu drag, a fost dragoste la prima degustare, cum zic eu!

Fix așa s-a întâmplat și cu cel alb, Triunghiul Mănăstirilor.
Evident că nu am degustat nimic, până nu le-am făcut poze. Csf?!
Defect profesional, nu mă pot abține! :))
 Joie a surprins acest moment epic. Hai mulțumesc! :))

 Mi-a plăcut tare mult și vinul și atmosfera, așa că a rămas că voi merge să iau pulsul producției și de la fața locului. Păzea! În septembrie merg la cules la vie! :))
P.s.: dacă ai vie și ai nevoie de ajutor la cules, poți conta pe mine, culeg la vie doar de pe la… 5 ani!
Experiența crează viitorul, pam-pam! :))
Îți place vinul și ești interesat de tot ce înseamnă bio și stil de viață sănătos?
Atunci e musai să încerci vinurile bio de la Cramele Delta Dunării,  mie mi-au plăcut și ți le recomand cu drag!
Dacă tot facem sport, mâncăm sănătos… apoi, să și bem sănătos, zic! :))
Cheers!

0 Replies to “M-am specializat și pe vinuri bio, la Crama Delta Dunării

  1. Băbeasca Neagră este singurul soi (roşu) de vin pur românesc şi cel mai vechi din cele prezentate de laSapata. 🙂 Mă bucur că ţi-a plăcut evenimentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *