Împreună cu Captain Travel, am pus la cale o nouă excursie, în luna septembrie, perioada 6-10 septembrie 2017.
De data asta mergem în Dubai!
Ce facem acolo? Am zis că îți las doar 15 din lucrurile pe care le am în cap, dar Dubai este un loc mega ofertant, stăm noi 5 zile/ 4 nopți, dar sunt atâtea de văzut și de făcut că nici nu știu ce să facem mai repede acolo. Am tot adăugat locuri de văzut și experiențe de bifat, că am ajuns la… 23! :)) 

Mă opresc aici, cu precizarea că noi vom bifa locurile de văzut, iar experiențele în funcție de doritori.
Un lucru e sigur, va fi o experiență memorabilă.

Să începem!
1. Dubai Creek este un canal cu apă de 14 km ce împarte parte centrală a orașului în 2 parți: Deira și Bur Dubai. 


2. World Island este un arhipelag de 300 insule artificiale și este un punct de reper pentru viitoarele proiecte de eco-turism la nivel mondial. Insula poate fi văzută din spațiu, iar prețul unei insulițe se situează între 25– 30 milioane $. 


3. Burj Khalifa, cunoscut ca Burj Dubai înaintea inaugurarii, este cea mai înalta clădire din lume, masurand 829 m! Deschis oficial la începutul anului 2010, este construcția cu cele mai multe etaje din lume-163, cu o platforma panoramică situată la 452 m înalțime, cu restaurantul aflat la cea mai mare înalțime– 442m. În interiorul clădirii se află și primul hotel Armani din lume, cu peste 300 de camere decorate de către renumitul designer italian. La asemenea clădire nu puteau să lipsească cele mai spectaculoase fântâni arteziene din lume, acestea având o lungime de 275 m și un jet de apă proiectat la o înaltime de 150m, cu peste 6600 de lumini și 50 de proiectoare color, dar si un cost de construcție de doar 217 milioane de $!


4. Atlantis the Palm– Complexul Atlantis este un resort magnific situat pe Palm Jumeirah, conține 2 turnuri simetrice– Royal Towers, legate între ele cu un maiestuos pod– Royal Bridge Suite, cu un total de 1539 camere, toate cu balcoane private și privelisti asupra “The Palm” și a golfului Persic. Dispune de parc acvatic de distracții cu 7 tobogane, unul dintre ele supranumit Saltul de Credinta,( vom aluneca prin tunelul construit în laguna cu rechini), un acvariu “ The Lost Chambers“ care reproduce legendele orașului pierdut Atlantida, un centru de educare și conservare al delfinilor Dolpfins Bay– locul unde putem interacționa cu ei, mega facilități pentru conferinte și evenimente, un centru de scufundari, o plajă privată, peste 20 de restaurante, etc. 


5. Dubai Marina– district portuar artificial – Dubai Marina este una din cele mai noi și populare zone din Dubaiul modern, un “district portuar artificial” construit pe malurile noului canal obținut prin „aducerea” apei din golful Persic. Întregul bazin portuar construit integral de oameni, are o lungime de peste 3 km, este locul unde vom întalni cele mai înalte blocuri din lume, cu înălțimi medii între 250 și 300 metri, inclusiv cel mai inalt zgârie-nori locuibil din lume, Princess Tower, cu o înălțime de 413 metri și 101 de etaje. Toate clădirile din zona oferă o priveliște minunată, există o plajă fascinantă, un golf pentru cele mai elegante și moderne ambarcatiuni, 1 mall și 2 zone pietonale, Walk și Marina Walk, unde vom descoperi o mulțime de cafenele, restaurante și magazine. 


6. Wafi City– Complexul Piramida – „The City”, stilizat după Egiptul antic, este un complex piramidal, construit din pietre de culoare maroniu-deschis,(nuanța nisipului, specifică antichității ) care include un mall cu peste 300 de magazine, 30 de restaurante, hotelul Raffles Dubai 5* cu cele mai spațioase camere standard din Dubai – 70mp, un complex rezidențial, Cleopatra’s Spa și Pharaoh’s Club. Totodata, este locul în care în fiecare seara, puteți urmări cel mai spectaculos show de lumini și sunete din Dubai. 


7. Emirates Tower– Turnurile Emirates sunt unul din simbolurile Dubaiului. Cu înalțimi de 355 m respectiv 309 m sunt in primele 50 cele mai înalte clădiri din lume. Cel mai înalt dintre ele este o clădire de birouri, iar cel mai mic este un hotel de 5 stele, Jumeirah Emirates Towers Hotel. Cele 2 turnuri, sunt conectate la baza cu ajutorul unei clădiri de 2 etaje, cunoscută ca “The Boulevard” unul din cele mai exclusiviste mall-uri din Dubai. 


8. Jumeirah Mosque – Jumeirah este o moschee construită în stil islamic și care poate fi vizitată în grupuri organizate și de cei nemusulmani. Redă o idee generala despre Islam, despre tradițiile și religia din Emirate, poate găzdui simultan 1300 de persoane, este totodata cea mai fotografiată moschee din tot Dubaiul. 


9. Dubai Museum – este principalul muzeu din Dubai, situat în fortul Al Fahidi, cea mai veche clădire existentă, construită în 1787. Construit în formă pătrată, cu turnuri de aparare în 3 din colturile pătratului, muzeul prezintă tradiționalul mod de viata al beduinilor, cu colecții vechi de arme și muniții, vechi locuințe de vară numite arish, corăbii tradiționale– dhow, replici ale magazinelor meșteșugărești, ale celor de comert, etc.


10. Dubai Marina este cea mai mare structură plutitoare locuită de oameni și se afla în centrul zonei numită “noul Dubai”. Dubai Marina este dominată de câțiva zgârie-nori și peste 200 de clădiri foarte înalte. 


11. Insulele Palmier – Întinse la 5,5 kilometri în largul Golfului Arabiei se găsesc cel mai complexe proiecte urbane pe care le-a cunoscut omenirea– Palm Jumeirah și Jebel Ali – Insulele Palmier. Sunt atât de mari încât pot fi văzute din spațiu. Insule construite doar din nisip și piatră, în mijlocul valurilor, expuse la vânt și sensibile la cutremure, se remarcă prin faptul că pur și simplu există! Și nu sunt puține. Cele peste 300 de insule, fiecare cu formă proprie, au fost puse la vânzare, ca atare, fiind locuite încă din anul 2006. 


12. Ski in Dubai– Sporturile de iarna si desertul sunt diametral opuse, însa în Dubai ele pot fi gasite în acelasi loc. In cadrul mall-ului Emirates se afla un resort de ski, cu o suprafata de 22.500 metri pătrați, acoperit cu zăpadă tot anul. Aici se pot practica numeroase sporturi de iarnă, iar copiii beneficiaza de un loc special de joaca. 


13. Ferrari World din Abu-Dhabi, este un parc al companiei Ferrari cu cel mai lung și mai rapid roller coaster din lume. Biletul de intrare costă 240 dirhami. Sunt o sumedenie de distracții pe teritoriu, dar neapărat trebuie să încercăm Formula Rosa cu o lungime de 2200 metri și o viteză de 240 km/h. Adrenalina se ridică la maxim, e o senzație de nedescris, în special pentru cei pasionați de mașini.


14. Parcul acvatic Wild Wadi— este unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apă proiectate vreodată. Întins pe o suprafață de 5 hectare, cuprinde tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surfing, deci oferă o mulțime de oportunități pentru a petrece timpul liber. 


15. Fântânile dansatoare de la Dubai Mall– creează spectacole impresionante pline de muzică, lumină, apă și culoare( 6600 de lumini și 25 proiectoare colorate). Din mijlocul unui lac poți admira la fiecare jumătate de oră seara și mai rar în timpul zilei un show fantastic al fântânilor, apa ajungând până la 30 m înălțime. Disign-ul aparține aceleeași companii care a realizat și Fântâna Bellagio din Las Vegas. 16. Dubai Miracle Garden. Este cu adevărat miraculoasă.


17. Sky Diving. Este once in a lifetime experience. Poți alege ca aterizarea să fie în The Palm sau în deșert, dar priveliștea de deasupra The Palm e ce trebuie.

18. Zbor cu balon cu aer cald în deșert.


19. Înot cu delfinii la The Palm.

20. Dubai Atlantis Adventure Waterpark este iar un loc de joacă pe placul meu. 

21. Desert Safari 

 

22. Vizitat Burj Kalifa, etajul 148. 

23. Dubai Aquarium și Underwater Zoo


Te-am convins că avem ce face în Dubai?
Hai în excursie!

Perioada 06.09.2017- 10.09.2017
5 zile, 4 nopți
315 Euro, cu înscriere până pe 28.07.2017, în limita locurilor disponibile.
Înscrieri se pot face și după această dată, dar prețul se poate modifica, de aceea te rugăm să întrebi prețul în ziua în care soliciți informații despre excursie.

S-ar putea să-ți placă și:  Nu cumpăra apă de la vânzătorii ambulanți din Roma

Ce include ?

Bilete de avion dus-întors cu plecare din aeroportul din Otopeni.
Cazare 4 nopți în cameră dublă la hotel de 3*
Mic dejun
Bagaj de mână mic
Nu este inclus transfer aeroport Constanța-Otopeni-Constanța
Transferul este 140 lei și se poate rezerva separat și achita în ziua plecării.
Nu sunt incluse :
– bagaj de cala
– transfer de la aeroport la hotel – retur
– eventuale cheltuieli personale
– asigurare de calatorie este obligatorie în Dubai( se poate achiziționa separat, este 35 de lei )
Informații și rezervări la 0760.187.098
IMPORTANT! ÎN DUBAI NU SE POATE CĂLĂTORI CU PAȘAPORT TEMPORAR, EMIS PENTRU 1 AN, POȚI CĂLĂTORI DOAR CU PAȘAPORTUL ELECTRONIC, CARE SE FACE PE 5 ANI, ÎN PERIOADA DE VALABILITATE. PASAPORTUL TREBUIE SĂ MAI FIE VALABIL ÎNCĂ 6 LUNI DE LA DATA INTRĂRII PE TERITORIUL EAU.

Cum te înscrii?
Trimite un e-mail la contact@www.cristinajoy.ro cu nume, prenume și număr de telefon și vei primi rapid toate detaliile.
Excursia este organizată în colaborare cu Agenția de Turism Captain Travel, din Constanța.
Vezi aici http://www.www.cristinajoy.ro/search/label/Călătorii cum a fost în celelalte excursii de până acum. 
Urmărește informații actualizate și pe pagina de facebook a evenimentului.
Vrei să vii? Hai să scriem povești cât pentru o viață! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *