Weekendul ăsta a fost mega plin de activități, una mai distractivă și mai interesantă ca alta. Vă voi povesti pe rând pe unde am fost și cum m-am distrat.

Prima oprire de sâmbătă a fost la Centrul de Nutriție și Fitness pentru copii și adolescenți NutriFitness kids&teens. Acolo m-am întâlnit cu prietena și colega mea bloggerița, Cami.

NutriFitness kids&teens este primul centru de acest gen din Constanța, dar și din țară și cred că era mare nevoie de un astfel de loc, pentru că mai mult de jumătate din copii cântăresc mai mult decât greutatea normală vârstei lor și mai trist e că numărul lor este în creștere. Suntem pe locul 3 în Europa la capitolul obezitate infantila și asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru părinți.
Principalele cauze ale supraponderabilității la copii sunt lipsa mișcării și o alimentație neadecvată.
Am așa un pic de frustrare când văd părinți care își lasă copiii să consume zilnic junk food, să bea cola și le mai și interzic activitățile sportive. Pff…îmi depășește un pic nivelul de întelegere un astfel de comportament. Probabil că fac asta și din lipsa unei educații în acest sens.

Centrul are ca obiectiv susținerea dezvoltării armonioase a copiilor de 4-15 ani și tinerilor, promovând un stil de viața sănătos prin fitness, educație pentru sănătate și consiliere nutriționlă și este situat pe Str. Olteniei, nr. 31-33A, în Constanța ( în zona Casei de Cultură).

Auzisem de ceva vreme că se va deschide și abia așteptam să văd cum arată și ce activități sunt acolo.
Trebuie să recunosc că de îndată ce am intrat în centru am căutat cu privirea exergame-ul I Dance 2, abia așteptam să dansez și să ma joc.

Era chiar la intrare, așa că am și făcut prima oprire.
Cei de la NutriFitness kids&teens au oferit posibilitatea copiilor să testeze acest joc și pe 20 martie în City Park Mall. Timp de 8 ore a fost nebunie acolo. Copiii s-au distrat maxim.

Trebuie să recunosc că s-a distrat maxim și copilul din mine la acest joc.
M-am întors la el de câteva ori până să plecăm mai departe.

M-am jucat și cu Maria și Isabela.
Am vizitat tot centrul, chiar este foarte drăguț. Poate și mai drăguț este că se adresează numai copiilor și adolescenților (4-15 ani), care au nevoi diferite față de adulți.
Am asistat cu drag la dansul micuțelor majorete pregătite de doamna profesoară de sport a centrului.
Au fost adorabile.

Apoi copiii au fost invitați la diverse activități sportive, iar ei au fost foarte entuziasmați să participe.
Li s-a dat chiar și un traseu de tip circuit și au fost foarte încântați să îl facă.

Se vede că cei de la centru au experiență în lucrul cu copiii, mi-a plăcut modul în care interacționau și îi implicau în activități.

Toate activitățile Centrului sunt gândite astfel încât copiii să vină cu drag la program și să aiba rezultatele dorite, prin joc și activități fizice, dar și prin abordarea unui stil de viața sănătos.
Mi se pare minunat faptul că părinții pot fi incluși în activitățile de la Centru , pot participa la seminariile de nutriție împreună cu copiii, astfel pot înțelege ce înseamnă alimentația corectă și îi pot ajuta pe copii să mănânce ce le este indicat.

S-ar putea să-ți placă și:  Miere si scortisoara, o solutie pentru multe probleme

Sugestia mea ar fi să încerce să includă în programul lor și o activitate de mișcare care să implice atât părinții, cât și copiii.
Eu am făcut asta și e uimitor să vezi ce relație de echipă se sudeaza între părinte și copil pe durata activității, cum se încurajează reciproc și cum se distrează împreună.

Am avut ocazia să cunosc și o tânără pictoriță, Isabela, care a pictat tablourile cu cele 4 grupe de alimente. Foarte drăguțe. Photo credit : Urban Maria

Centrul oferă următoarele servicii :
– program iDance

 

– seminarii de educație nutrițională pentru părinți
– meniuri zilnice personalizate pentru copii și adulți
– petreceri aniversare pentru copii

Ce echipament îi trebuie copilului la sală ?

– echipament sport inclusiv tricou de schimb
– încălțăminte pentru sală (adidași)
– prosop

Dacă vrei să-ți aduci piticul la Centru să vezi dacă îi place, trebuie să știi că prima oră este gratuită.
Programarea se face telefonic, online sau direct acolo.

Mai multe informații și date de contact găsești și pe pagina lor de facebook : https://www.facebook.com/NutriFitness-Kids-Teens-1673126532929774/

0 Replies to “Sâmbătă s-a deschis Nutrifitness kids&teens. Cum e acolo ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *