Rețeta zilei de azi este un smoothie delicios și puternic antioxidant din căpșuni, afine și mango.

Ai nevoie de :

1 cană capșuni proaspete sau semidecongelate
1 cană afine proaspete sau semidecongelate ( găsești în orice supermarket mai mare)
2 căni mango decojit și tăiat bucăți
1/4 cană de apă
Le pui în blender și smoothie-ul e gata !

Îți las mai jos și câteva din beneficiile consumului de căpșuni :

– Căpşunile previn apariţia cancerului.
– Fibrele pe care căpşunile le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism, prevenind astfel si bolile de inima si actionand ca adjuvant in hipertensiune.

– Căpșunile ajută la prevenirea bolilor oftalmologice.
– Căpșunile trateaza anemia, astenia și insomnia.
– Căpșunile ajută la prevenirea malformațiilor sarcinii.
– Consumul de căpșuni este benefic pentru ficat și bila.
– Căpșunile tratează guta și reumatismul.
– Cu ajutorul căpșunilor poți scăpa și de varice sau hemoroizi.
– Căpșunile au un efect pozitiv și în tratarea intoxicațiilor tabagice  și alcoolice acționând ca un tratament împotriva intoxicațiilor , ajutând la eliminarea substanțelor nocive din organism ( in cazul fumătorilor, cu nicotina),la repararea daunelor produse de acestea și la anihilarea dependenței.
– O cură de căpșuni reduce nivelul de zahăr din sânge și ajută organismul la procesul de ardere a grăsimilor. În plus, datorită fibrelor pe care le conțin, căpșunile dau senzația de sațietate și curăța organismul de toxine.
– Căpșunile revitalizează organismul. Datorită conținutului bogat de minerale și vitamine,căpșunile revitalizează organismul, îl refac după iarnă, după perioade de stres și de activitate fizică și intelectuală intensă și întăresc sistemul imunitar.
– Căpșunile ajută la vindecarea rănilor și a arsurilor. Conțin o cantitate însemnată de vitamina C, vitamina care are rol important în grăbirea procesului de vindecare a organismului,inclusiv a pielii (răni,arsuri).
La atâtea beneficii și mai ales la gustul delicios pe care îl au, te încurajez să adaugi constant în smoothie-uri căpșuni și să le consumi cât mai des.

Enjoy ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *