De peste 10 ani sunt într-o călătorie ce știu că va dura toată viața.

Să mă optimizez din toate punctele de vedere, să evoluez la un ritm accelerat, să testez tot ce este acolo, pentru a putea simplifica toate complexitatea care este acolo în cursuri, cărți, seminare, workshopuri, programe, etc și să-ți dau varianta remixată cu ceea ce funcționează cu adevărat.

Testez eu pe turbo totul, ca să-ți dau scurtătura să câștigi timp și strategii care chiar funcționează.

De ce? Pentru că fără o stare de sănătate bună, nimic altceva nu contează!

Călătoria mea către o sănătate vibrantă a început, ca la majoritatea sufletelor, cu o cădere masivă, în urmă cu vreo 10 ani. A fost o cădere din toate punctele de vedere, nu numai din punct de vedere al sănătății. Mental, emoțional, fizic, spiritual. Ajunsesem la zid cu toate.

Când ajungi acolo jos, mai ales din punct de vedere al sănătății, abia atunci te oprești și te uiți la ce faci… sau, mai bine zis, la ce-ți faci.

Ajunsesem într-un punct deplorabil, cu 0 energie, dureri insuportabile, slăbită și derutată de ceea ce mi se întâmpla, aparent de-odată.

Am fost mereu cea puternică dintre cei din jur, așa că în acea perioadă am ales să mă izolez de toată lumea și, cu ultimele puteri, să confirm telefonic tuturor că “sunt bine”.

Eram orice, numai bine nu.

În prima fază, am luat în brațe mentalitatea de victimă. De ce mi se întâmplă mie?

Mă gândeam la cele mai dubioase scenarii și dramatizam totul, crezând iluzoriu că nu e nici o soluție.

Zile au trecut, în agonie.

Brusc, ceva s-a schimbat. Parcă o luminiță s-a aprins pe creierașul meu și mi-a spus…

Hei! Eu am creat asta, eu o rezolv.

Asta mi-a adus energie proaspătă să-mi depășesc condiția.

Am început să îl întreb pe Google tot felul de întrebări aleatorii despre starea mea, posibile cauze și moduri naturale de vindecare.

După ore de tastat aleatoriu pe net, am avut o epifanie…

Dacă vrei să-ți revii, trebuie să mergi la rădăcina problemei, nu la simptomele de suprafață.

Mi-a venit în minte un prieten de-al meu care lua pastile ca să scape de durerile de cap.

Habar n-aveam eu ce face el… până într-o zi când nu le avea la el.

Cristina, nu mai pot. Îmi bubuie capul de durere. Trebuie să merg să iau o pastilă?

Eu, flower power, crezând că e prima dată când se întâmplă, îi spun să aștepte, că o să treacă.

Toți fugim de disconfort, ca de ceva de speriat, dar câteodată dacă aștepți 5 minute, durerea trece de la sine.

Când vine vorba de dureri de cap și merg direct la sursa problemei, de obicei, sursa problemei este… taraaaa… deshidratării. Te doare capul pentru că nu bei suficientă apă.

Apă bei? L-am întrebat?

Nu! Deloc. Doar cafea și alcool.

Minunat! I-am spus! 😂

Bea niște apă și spune-mi ce se întâmplă!?

A băut apă, mai mult obligat de mine, decât de bunăvoie ( deh, apa nu are niciun gust).

Câteva minute mai târziu, durerea de cap a trecut complet.

Următoarele zile a băut apă consistent și nu a mai avut nici o durere de cap.

Dacă nu se ducea la rădăcina problemei ( deshidratarea profundă) și lua pastilă imediat ce-l lovea durerea… rezolva asta sursa problemei sau doar ameliora simptomele?

Dacă ameliora doar simptomele, asta înseamnă că până nu rezolvi sursa problemei, simptomele continuau să apară, nu?

M-am întors la situația mea…

Ca un duș rece în mijlocul iernii m-am simțit când am derulat în mintea mea stilul de viață pe care îl avusesem în ultimii ani.

Muncă fără număr, 16 ore pe zi sau mai mult, somn pe apucate 2h, 3h, 4 ore… în zile miraculoase poate 5, dar continuu în priză, în acțiune, fără frână sau conștientizare a ceea ce făceam.

Mâncarea preferată? Pizza cu brânză și clătite cu finetti. Băuturi energizante când eram epuizată de la atâta activitate fără odihnă corespunzătoare.

Termene limite care îmi scuturau sistemul ca un cutremur la magnitudine mare, ce-mi scutura liniștea în mod constant și-mi dădea doza consistentă de stres.

Boom! Wow?! Cum naiba să mă simt bine dacă făceam toate astea?

M-am trezit ca un omuleț în miniatură privind în sus la mormanul de mizerii cu care îmi alimentasem rădăcina problemei. Ce-am făcut? M-am întrebat cu o inocență prostuță?

Am ridicat din urmeri și am conștientizat că ține de mine să mă repar.

S-ar putea să-ți placă și:  Nu mai amâna lucrurile. Regula celor 5 secunde

Am prioritizat un program de minim 7 ore de somn. Am început să mănânc din nou fructe și legume, care nu mă mai atrăgeam de când descoperisem pizza și clătite. Am luat mai puține proiecte și mi-am închis telefonul după programul de lucru, ca să nu mai primesc presiune adițională și telefoane în afara orelor de lucru.

În mod miraculos, ai zice tu și firesc eu, am început să mă simt din ce în ce mai bine.

Odată ce am ajuns înapoi pe linia de plutire, mi-am dedicat timpul în mod consistent să descopăr și să implementez modalități să-mi optimizez sănătatea, energia și starea de bine.

Descoperirile mele le-am pus din inimă în Trezește-te. Cartea 4. 11 Secrete ale Sănătății Vibrante.

Dacă mă cunoști, poți observa cu ochii liberi că aplic consistent ceea ce scriu… se și vede, se și simte.

Dacă încă nu ai citit Trezește-te. Cartea 4. 11 Secrete ale Sănătății Vibrante. o poți comanda aici.

Nu m-am oprit aici. Am participat și particip consistent la conferințe cu lideri din domeniul de biohacking, care ne învață consistent cum să aducem înapoi remediile naturale și cum să folosim tot ce ne oferă natura ca să restaurăm echilibrul și armonia în corp.

Ce este biohackingul ăsta?

Biohacking este practica de a utiliza tehnici și strategii pentru a îmbunătăți performanța și sănătatea corpului uman prin modificări ale stilului de viață, dietei sau a altor factori influențați de știință. Este o abordare proactivă pentru a-ți optimiza sănătatea și bunăstarea, în loc să aștepți să apară problemele de sănătate înainte de a le aborda.

Beneficiile alegerii conștiente a biohacking-ului includ:

  1. Prevenirea bolilor: Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și utilizarea tehnicilor biohacking, poți reduce riscul apariției unor afecțiuni și boli cronice.
  2. Creșterea energiei și vitalității: Optimizarea nutriției, somnului și exercițiilor fizice poate îmbunătăți nivelurile de energie și starea generală de bine.
  3. Performanță mentală îmbunătățită: Tehnicile biohacking pot sprijini funcțiile cognitive și capacitatea de concentrare, ajutându-te să fii mai productiv și mai clar gânditor.
  4. Optimizarea somnului: Prin ajustarea rutinei de somn și utilizarea tehnologiilor care îmbunătățesc calitatea odihnei, poți promova un somn mai odihnitor și regenerativ.
  5. Managementul stresului: Tehnicile biohacking, cum ar fi meditația și respirația controlată, pot reduce nivelul de stres și potențialul negativ asupra sănătății tale generale.
  6. Longevitatea și îmbătrânirea sănătoasă: Adoptarea unor strategii biohacking poate promova îmbătrânirea sănătoasă, prelungind viața activă și plină de energie.

În final, biohacking-ul te încurajează să fii conștient de alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi pentru a-ți optimiza sănătatea și a te bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă într-un mod pozitiv și motivant.

Deși biohacking-ul aduce împreună natura, tehnologia și știința, intuiția mea îmi spune să mergem la natură ca prim pas. Tehnologia și știința sunt minunate, dar le-aș folosi doar atunci când natura, de una singură, nu poate rezolva o problemă… lucru rar, întrucât înainte să avem știință și tehnologie, ne-am descurcat de minune doar cu natura.

Tehnologia și știința accelerează anumite procese, dar eu încă cred că, fix precum natura, fiecare proces are ritmul lui natural. 💖 Le-aș accelera doar cu scop… dacă e o grabă reală.

Corpul nostru este făcut să se vindece singur. De aceea, dacă te lovești din greșeală și-ți faci o vânătaie, după câteva zile durerea și semnele dispar. Corpul face ceea ce este construit să facă. Să se repare sigur.

Dacă vreau să te las cu ceva mega important… este să nu te iei după NIMENI care îți spune că ai x, y sau z, ci să-ți permiți să te conectezi cu propria intuiție ca să verifici propriul adevăr în orice situație. Să-ți dai spațiu să-ți întrebi corpul care este rădăcina problemei și de ce anume are nevoie?

De cele mai multe ori, tu ai cele mai pertinente răspunsuri ca să te aduci înapoi în echilibru.

Intuiția este o super putere pe care nu o folosim la adevărata ei valoare și care poate transforma complet direcția vieții tale spre mai bine, când îi dai voie să-ți fie alături.

În Cartea 5, mi-am pus sufletul pe tavă și am împărtășit tot ce știu eu să te aducă în armonie gratuit, în ritm natural și cu strategii permanent accesibile tuturor.

Și… dacă nu ți-a spus nimeni azi… Te iubesc, cred în tine și în puterea ta de a te aduce în armonie și echilibru. 💖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *