Vorbim prea puțin despre relația cu banii. Cu toate astea, această relație ne poate afecta profund viața.

Banii pot fi o sursă primară de stres și emoții negative sau o sursă primară de fericire.

Cine a spus că banii nu aduc fericirea, nu a știut ce să facă cu ei.

Asta zic mereu. Cu bani sau fără, experiențele pozitive și cele negative sunt la fel de prezente… sunt parte din viață.

Dar… nu ar fi tare să fii supărat pe o plajă exotică, privind un apus roz superb, cu muzică zen în surdină, la o temperatură ce-ți mângâie pielea, în timp ce vântul o răsfață delicat și te bucuri de un cocktail răcoritor cu cocos?
Zău că mie mi-ar trece și mai repede supărarea în astfel de condiții. (glumesc! – mie îmi trece oricum)

Azi împărtășesc cu tine povestea mea despre cum am descoperit că banii nu trebuie să fie un motiv de stres sau de teamă, ci pot deveni aliații noștri în călătoria spre o viață împlinită și liberă.

Încă din copilărie, am crescut într-un mediu în care banii erau mereu un subiect delicat. Nu am primit niciodată o educație financiară adecvată, iar acest lucru a avut un impact profund asupra relației mele cu bani. În loc să mă simt încrezătoare și în control, am trăit cu senzația constantă că niciodată nu aveam suficienți bani sau că eram prinsă mereu într-un cerc vicios al datoriilor și cheltuielilor excesive.
Totul a început să se schimbe într-o zi obișnuită, când am dat peste o carte extrem de simplă, dar extrem de clară. “Cel Mai Bogat Om din Babilon”. Nu era despre cifre și strategii, ci despre conștientizarea propriei mele relații cu banii. Structura extrem de simplă și de clară mi-a permis descoperirea puterii mele interioare de a controla banii, nu de a fi controlată de ei.
Am înțeles că educația financiară nu este doar pentru cei care urmăresc să devină milionari peste noapte, ci este pentru fiecare dintre noi, pentru a ne ajuta să ne construim o viață financiară stabilă și să ne atingem visurile și aspirațiile. Cu fiecare pagină citită, am simțit cum o lumină nouă se aprinde în interiorul meu, alimentându-mi determinarea de a face schimbări pozitive.
Am început să-mi analizez obiceiurile de cheltuire, să îmi stabilesc obiective financiare realiste și să îmi dezvolt abilitățile de gestionare a banilor.
Pe măsură ce am crescut în înțelegerea mea despre bani și mi-am schimbat perspectiva asupra lor, am simțit o transformare profundă în viața mea. Nu numai că am reușit să îmi îmbunătățesc situația financiară, dar am descoperit și o stare de liniște și împlinire interioară pe care nu am simțit-o niciodată înainte. Am învățat că banii nu sunt doar instrumente de schimb, ci și mijloace pentru a ne construi visurile și aspirațiile noastre.
A fost începutul unei călătorii incredibile către autodescoperire și împlinire personală. Îmi amintesc cu drag fiecare pagină citită și fiecare lecție învățată.
De acolo, am dezvoltat o sete nebună pentru astfel de cărți, am mers la cursuri, seminare, workshop-uri, m-am uitat la clipuri educaționale pe Youtube, am privit filme cu lecții de educație financiară și mi-am propus să continui până când implementarea lor s-a transformat în ceva vizibil în realitatea mea.
Nu a fost un drum lin. Din contră. Totul a fost “Încercare și eroare”.
Erorile mi-au adus cele mai valoroase lecții. M-au făcut să-mi întind creierașul în încercarea de a înțelege ce trebuie să schimb ca rezultatele mele să se schimbe.

Am mers la același seminar, ce ținea 3 zile, de peste 10 ori, în peste 10 țări diferite.

Și-ți zic un lucru.

Expunerea repetată la aceeași informație poate părea stupidă.

Poți să zici că dacă am fost o dată… de ce m-am tot dus?

Și te-aș înțelege, doar că… la fiecare eveniment mă prezentam ca o altă persoană. Cu o nouă înțelegere, o nouă conștientizare, cu câteva experiențe de încercare și eroare la activ, cu un entuziasm reînnoit, ca nu numai să ascult informația, ci să găsesc cea mai eficientă modalitate de a o pune la treabă.

Am devenit determinată să înțeleg de ce o mulțime de oameni plecau de la aceste evenimente plin de energie și determinare, doar ca să se întoarcă următoarea zi la aceleași obiceiuri și să repete, ca la indigo, fix aceleași obiceiuri de care încercau să scape.

Nu de informații avem nevoie. Trăim vremuri unde avem informație în exces.

Avem nevoie de informație simplificată și de implementare.

Și asta cere repetiție, timp și (ceva ce nu e punctul meu forte – trebuie să recunosc) RĂBDARE.

Imagină-ți că ai plantat o sămânță în pământ. În primele zile și săptămâni, nu vei vedea nimic ieșind la suprafață. Este nevoie de timp pentru ca sămânța să-și facă drum prin sol și să înceapă să crească rădăcini. Acesta este echivalentul perioadei în care lucrăm din umbră, fără a vedea imediat rezultatele eforturilor noastre.

Cu trecerea timpului și cu condițiile potrivite de umiditate și lumină, sămânța începe să-și dezvolte tulpina și frunzele.


La fel, atunci când persistăm în eforturile noastre și lucrăm cu dedicare, vedem rezultatele eforturilor noastre începând să apară treptat.
Așa cum o sămânță crește și se dezvoltă într-o plantă sănătoasă în timp, noi continuăm să ne dezvoltăm și să ne împlinim pe măsură ce ne străduim să ne atingem scopurile și să depășim obstacolele de-a lungul drumului. Esențială este răbdarea și perseverența în așteptarea momentului potrivit și în continuarea eforturilor chiar și atunci când nu vedem imediat rezultatele.

E atâta gălăgie în lumea asta a dezvoltării personale. Mi-a luat peste 10 ani să ajung la niște adevăruri care rezonează la nivel celular cu mine. Mi-a luat o mulțime de greșeli. Mi-a luat o mulțime de experiemente. Și nu regret nimic. Am învățat atât de multe.

Dintr-un loc în care am dezvoltat o relație sănătoasă cu banii și am înțeles ce este bogăția reală ( spoiler alert! – nu are legătură cu zero-urile contului tău bancar) sunt gata să împărtășesc cu tine înțelepciune antică, studii de actualitate și exerciții practice de conștientizare pentru a te trezi la o înțelegere noua despre cum privești banii, ce relație ai cu ei, de unde ai învățat să ai acea relație cu ei și cum poți rescrie o nouă relație care să fie aliniată cu cea mai înaltă stare de bine a ta.

Trezește-te. Cartea 8. Transformă-ți relația cu banii. Ghid practic de Educație Financiară este mai mult decât o altă carte despre bani. Este o hartă către adevărata abundență, în care libertatea timpului și sănătatea bună sunt suverane.

Te-ai simțit vreodată ca și cum ai alerga după bani, doar pentru a realiza că timpul și sănătatea sunt cu adevărat importante?

S-ar putea să-ți placă și:  Conectată offline. 28 Hard Challenge, ziua 22

Toți cunoaștem oameni care au bani, dar nu au timp să îi savureze, sau pe cei care au timp suficient, dar le lipsește sănătatea pentru a gusta momentele vieții. 

Este timpul să ne schimbăm perspectiva asupra bogăției.

În aceste pagini, împărtășesc călătoria mea către crearea unei noi relații cu banii – una care prioritizează optimizarea pentru libertatea timpului.

💡Alătură-te nouă la evenimentul de lansare a cărții și fii printre primii care pornesc în această călătorie transformatoare. 
🚀📖 28 Martie 2024 ⌚  Ora 18:00 📍 Hotel Continental Forum Constanța

🎉 Mai mult decât o lansare, este o EXPERIENȚĂ! Interacționează cu invitații speciali, conectează-te cu o comunitate de persoane care au aceleași idei și experimentează puterea transformatoare a educației financiare.

💖 Să redefinim împreună bogăția și să deblocăm adevăratele comori ale vieții. 
Nu rata! 🚀✨ 

Comandă acum Trezește-te. Cartea 8. Transformă-ți relația cu banii. Ghid practic de Educație Financiară. Livrare rapidă în toată țara.P.s.: Te iubesc și îmi doresc ca relația pe care o ai cu banii să contribuie la atingerea celui mai înalt nivel de bunăstare posibil. 💖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *