Am descoperit multe locuri frumoase, iar Malta este unul dintre ele.

De obicei îmi place să văd mereu locuri noi, dar Malta e unul din puținele locuri pe care le-aș revizita la nesfârșit.

În 2018 organizez și o excursie de grup în Malta și am zis să-ți subliniez cele mai importante festivaluri și evenimente, poate te inspiră ceva să ajungi și tu acolo.

Să începem:

 • Ianuarie

13-27 ianuarie- Valletta International Baroque Festival. Se celebrează înființarea orașului pe culmile perioadei barocului și onorează rolul său vital în istoria Europei. Festivalul ține 2 luni și în fiecare zi muzicieni baroci internaționali de top fac spectacol în locuri diverse ale orașului.

20 ianuarie – Valletta 18 Opening Ceremony. În 4 piețe din Valletta vor avea loc spectacole în aer liber, inclusiv acrobații, proiecții video digitale, reprezentații de dans contemporan. Publicul se va putea mișca între piețe însoțit de trupe de dans în mișcare și alte reprezentații stradale.

 • Februarie

9-13 Februarie- Carnaval. Carnavalul din Malta și Gozo este o sărbătoare care ține 5 zile și are din plin costume colorate și extravagante și petreceri până dimineața. Sufletul carnavalului are loc în Valletta cu o paradă care include atât adulți cât și copii care defilează în costume amuzante.

25 Februarie- Vodafone Malta Marathon. Cum Maratonul, Semi-Maratonul și Walkathon-ul se organizează de 8 ani consecutiv, iar numărul record a fost de  4500 de participanți și în 2018 se anunță și mai mulți. Înscrierile sunt deja deschise pe www.maltamarathon.com

 • Martie

25 Martie- Unity in Music Diversity. Este un festival de muzică cu DJ, care găzduiește diverse tipuri de DJ și genuri, cu multiple seturi ale DJ-ilor într-o singură locație.

 • Aprilie

8 aprilie- Strawberry Festival. Satul Imgarr este renumit pentru calitatea și gustul unic al căpșunilor. The Festa Frawli ( Festivalul Căpșunilor) se ține în piața centrală a satului Imgarr, chiar în fața parohiei bisericii Imgarr. Acolo vei găsi pe lângă cele mai bune căpșuni și o gamă uriașă de alte produse din căpșuni, de la prăjituri, smoothie, clătite, până la vin.

20-22 aprilie. Rock the South. Un eveniment pentru iubitorii de muzică Rock care se ține în Valletta și durează o singură noapte.

22 aprilie- International Fireworks Festival în Gozo. Se sărbătorește intrarea în Uniunea Europeană și are loc în 3 date și 3 locații diferite. Pe 22 aprilie nebunia începe în Gozo.

28 aprilie- International Fireworks Festival în Marsaxlokk.

30 aprilie- International Fireworks Festival în The Grand Harbour Valletta.

Eu iubesc maxim artificiile și abia aștept să le văd!

 • Mai

3-6 Mai-  Annie Mac Lost and Found. 4 zile de dezmăț cu petreceri casual pe plajă, la apus, pe insula Malta, inclusiv petreceri pe bărci.

4-6 Mai- Valletta Green Festival. Aici ai ocazia să vezi ceva impresionant. Are o durat de 3 zile și aici vei vedea un covor din 80.000 de flori. Vor fi și workshop-uri educative, sesiuni de informare, muzică și distracție în jurul pieței San Gorg.

S-ar putea să-ți placă și:  În martie mergem la Veneția !

28 Mai- 2 Iunie- Malta Fashion Week&Awards. Este platforma pentru viziunile creative a celor mai remarcați fashion guru și include pe lângă show-uri de fashion și petreceri.

31 Mai- 3 Iunie- Earth Garden. Promovează îngrijirea mediului înconjurător prin artă, muzică și cultură.

 • Iunie

7 Iunie- Valletta Pageant of the Seas. Foarte multe activități pe zi: curse competitive, demonstrații vizuale și competiții de înot. Pe seară, audiența este răsfățată cu artificii și jocuri de lumini.

8-17 Iunie- Valletta Film Festival. Cel mai mare festival de film din Malta, care transformă Valletta într-un cinema uriaș cu 40 de filme și 25 de filme scurte care rulează în diverse străzi din jurul capitalei.

6 Iunie- 9 Iulie- Victoria Arts Festival. Dacă ești pasionat de cultură și artă nu trebuie să îl ratezi.

28 Iunie- Isle of MTV. Aici e distracție, pentru că vin artiști de talie internațională. În 2017 au participat 50.000 de oameni și Chainsmokers au fost headline act-ul.

29 Iunie- 14 Iulie- Malta International Arts Festival. Se desfășoară pe străzile din Valletta.

 • Iulie

19-21 Iulie- Malta Jazz Festival. Cu artiști internaționali și locali.

27-31 Iulie- The Malta International Music Competition. Dacă vrei să te lansezi în muzică, acum e momentul. Paticipă peste 45 de țări la acest concurs.

 • August

23-25 August- Malta Mediterranean Literature Festival. Evenimentul aduce împreună scriitori și translatori in Malta și nu numai. Anul ăsta, folosind scenariu, text și muzică, se vor juca pe diverse teme ale programului.

 • Septembrie

21-23 Septembrie- Bewyld Festival. E un festival muzical diferit, prin care artiștii locali și internaționali sunt aduși, împreună cu audiența, într-un mediu prietenos și creativ.

 • Octombrie

6 Octombrie- Notte Bianca. Se celebrează cultura malteză, oamenii și arta prin expoziții de artă și demonstrații de teatru.

10-14 Octombrie- Malta Classic. Expoziție de mașini vintage care se ține în Mdina.

12-14 Octombrie- Birgufest. Birgu este unul din cele mai vechi și istorice orașe din Malta, cu o frumusețe arhitecturală aparte. Pe durata Birgufest, străzile strălucesc de la sutele de lumânări ce sunt aliniate pe străzi.

19-20 Octombrie- Malta Doom Metal Festival. Festival anual dedicat muzicii rock și heavy metal.

20 Octombrie- The Rolex Middle Sea Race. Cursă pe apă ce se vede excelent din Valletta.

 • Noiembrie

16-25 Noiembrie- ZIGUZAJG- International Arts Festival for Children and Young People.

Un eveniment care pune arta creativă pentru copii și tineri în peisajul cultural al Maltei.

 • Decembrie

15 Decembrie- V18 Closing Spectacle. Se sărbătorește comunitatea, viața și cultura cu spectacole live, muzică și surprize.

Daaaa, ai ce face tot anul și în Malta!

Ce să zic? Să ne tot vedem pe acolo! 🙂

4 Replies to “Festivaluri și Evenimente 2018 în Malta

 1. Cat de frumos este locul, am auzit ca Malta este un loc superb și chiar mi-aș dori sa ajung acolo cat mai curând. Cat de multe evenimente frumoase se organizează, este clar trebuie să-mi conving prietenul sa mergem și noi. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *