Nu am crezut că voi spune asta vreodată, daaaaar…te invit la primul meu recital la pian !
Se spune că niciodată nu e prea târziu să faci ceea ce-ți dorești.
Chiar așa e ! De ani buni îmi doresc să cânt la pian.
Mi-a plăcut din prima secundă piesa asta :

Îmi plăcea maxim cât de repede mișca tipa degetele, o cântam pe la karaoke cu vocea ( nu contează cum :)) ), dar îmi doream foarte mult să o pot cânta și la pian. Nu știu de ce, pur și simplu am avut dorința asta ani de zile.
Cei din jur m-au descurajat constant, ba că nu are sens, ba ce-mi trebuie mie pian…etc, dar eu mi-am văzut de treabă într-un final ! :))
Părea o misiune imposibilă  atunci când am început, pentru că vedeam cât de praf sunt ! :))
Dacă nimeream două note bine, consecutiv, mă simțeam un mare talent ! :))
Mă uitam la clape ca la alfabetul chinezesc și abia îmi dădeam seama pe unde e Do ! :))
Anul trecut am început de la 0 cu muzica și cu pianul, prin școală făceam materia doar de formă, așa că nici notele muzicale nu prea le mai știam. :))
Având programul super încărcat mereu, recunosc că mi-a venit să renunț de multe ori, pentru că piesa este super grea, cel puțin pentru mine, care nu am avut treabă cu muzica până acum.
A fost o provocare continuă să-mi reamintesc notele, să le identific, să folosesc corect degetele, să sincronizez stânga cu dreapta, să cânt din ce în ce mai rapid, să încerc să țin corect tempo-ul.
Pfoooai…cred că m-am încurcat de sute de ori și încă mă mai încurc, daca trec zile fără să repet, dar am reușit să o duc până la capăt, chiar dacă mi-a luat cam un an și ceva. :))
Daaa…perseverența e cheia succesului !
O cânt, în stilul meu propriu, ce-i drept ! :))
Am dezvoltat un stil personal de a descifra notele și de a învăța piesele pe care vreau să le cânt.
Degetele nu le țin ca la carte mereu, ci cum simt eu, cum îmi vine natural…și zău că nu-mi pasă, nu-mi dau vreun doctorat, cânt pentru sufletul meu. :))
Cu tempo-ul încă o mai iau pe câmp când nu exersez constant și îmi obosesc degetele.
Cu vocea o iau și mai pe câmp câteodată, dar îmi place să cânt și chiar cred că e important să faci ce-ți place, indiferent cum ! :))
Este o dorință devenită realitate și până în toamnă mi-am propus să mai învăț câteva piese, pe lângă cele pe care le-am învățat deja și să fac primul meu recital la pian, pentru prieteni.
Va fi o întâlnire relaxată, cu voie bună și muzică live, #joystyle ! :))
Așa, de bucurie că am reușit ! 🙂
Voi reveni cu toate detaliile despre recital cât de curând și sper ca povestea mea să te inspire să faci ceea ce-ți dorești, indiferent de ce spun cei din jur ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *