Dacă nu ai citit primele mele postări, pe care le găsești aici – obiceiul 1 și aici – obiceiul 2, îți reamintesc că, timp de 24 de zile, voi posta pe blog câte un obicei, care mi-a schimbat viața în bine. 


Obiceiul 3 :

Scriu / Revizuiesc sau (chiar mai bine) rescriu obiectivele.
Oriunde aș fi, oriunde aș pleca, îmi iau mereu agenda cu mine. 
Fac asta deja de ceva ani și mă ajută să am o viziune mai clară despre direcția în care vreau ca viața mea să se îndrepte. Se întâmplă atât de multe lucruri în viața mea, în fiecare zi, că dacă nu aș face asta, nu aș mai avea efectiv nici un control, aș lăsa lucrurile să plutească în orice direcție, fără a avea habar de destinație și nu-mi doresc asta. 
Există atâtea mijloace electronice de a face asta, dar la mine funcționează și e sfântă agenda și pixul. 
Așa m-am obișnuit și acum, privind în urmă, constat cu bucurie că am adunat, de prin 2006, agende cu tot felul de informații și notițe, smiley faces, citate, gânduri,etc și văd de unde am plecat, ce-mi doream atunci, ce-mi doresc acum și ce vreau pe viitor. E chiar amuzant să văd cum gândeam acum câțiva ani și ce viziune aveam atunci.
 În fiecare zi, încerc să îmi ating  obiectivele stabilite pe termen scurt, mediu si lung. Începand ziua prin revizuirea sau rescrierea obiectivelor mele înseamna că am o mai buna conștientizare a acestora pe tot parcursul zilei. Cu o mai buna conștientizare poți face alegeri mai bune și, atunci când faci alegeri mai bune, vei avea rezultate mai bune.
 Așadar, dacă n-ai făcut-o deja, scrie alb pe negru ce îți dorești pe termen scurt, mediu și lung și ai în vedere să-ți reamintești în fiecare zi asta, te ajută să-ți dai seama ce e cu adevărat important și să-ți prioritizezi mai ușor task-urile. 


Mâine postez obiceiul nr. 4 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *