Cum arată viitorul transportului în ochii mei ?

Altfel decât acum !
Cred că e nevoie de o schimbare !
Toți am trecut prin experiența aia minunată și tipic românească, când ajungi în Gara de Nord, a iubitei noastre capitale, de cele mai multe ori seara târziu, rupt de oboseală, când nu mai circulă nimic și ești forțat să iei taxiul.
Acel taxi care nu te duce , așa cum e normal, cu prețul cursei , ci îți cere minim 50 de lei, indiferent că este doar 10 lei cursa ta.
Dacă ai ajuns măcar o dată în viață, în Gara de Nord, știi sigur despre ce vorbesc.
Este un simbol al capitalei. :))
Eu pățeam asta din perioada studenției și 50 de lei, pe atunci, era mâncarea mea pe minim o săptămână ! :))
Mai trist e că încă se întâmplă, am prieteni care îmi confirmă destul de des asta ! :))
Și în Constanța am pățit-o, chiar vineri seara, în drum spre excursia de 1 zi la Londra, când am luat un taxi spre gară, de unde urma să luăm autocarul pentru Otopeni.
Mi-a spus că nu îi merge ceasul, că nu știu ce eroare îi dă ( asta e clasică ) și mi-a cerut mai mult decât făcea cursa.
Sincer ?! Nu-mi place treaba asta ! Eu apreciez munca fiecăruia și de obicei las eu ceva în plus, dar nu îmi place să mă simt fraierită. Nici nu stau să mă cert cu ei sau ceva, dar învăț din experiențele astea și îi evit pe viitor.
Hmm…parcă și numai pentru acest motiv, îmi doresc ca viitorul transportului să arate mai flexibil, mai serios, mai safe și chiar îmi doresc să crească rețeaua Uber și lucrurile să intre undeva în sfera normalului și la noi.

De Uber am aflat acum un an, la o conferință de business și mi s-a părut o super idee. 

Uber există de 2 ani și oferă șansa celor care conduc o mașină în București, Cluj, Brașov sau Timișoara, să câștige bani folosind mașinile personale. Fiecare utilizator Uber poate comanda o mașină apăsând un buton în aplicație, iar un șofer partener vine și duce utilizatorul la destinație.
Îmi sună a transportul viitorului și la recenziile pe care le primesc cursele Uber, cred că viitorul taxiurilor este cam nesigur.

Ce este Uber ?

Este o aplicație de car-sharing.
Pe românește, dacă ai nevoie de un taxi, folosești aplicația și printr-o apăsare de buton îți comanzi mașina.
Doar că nu vine un taxi, ci un șofer partener Uber, cu mașina personală.
Plata se face exclusiv cu cardul și lucrurile devin mult mai simple, clare și safe în felul acesta.
Aaa ! Și este și mai ieftin decât un taxi.
Mai mult, fiecărui utilizator Uber i se generează un cod în momentul în care își face contul. Dacă îi dai acel cod unui prieten în momentul în care își face un cont Uber, primește o cursă gratuită. Când efectuează această cursă, primești și tu la rândul tău o cursă gratuită.
Uber este disponibil doar în București, Cluj, Brașov și Timișoara, dar sper să ajungă și în Constanța în viitorul apropiat.
Este un serviciu care se extinde rapid.

Cum am apelat eu la Uber ? 

Acum vreo 3 luni plecam din țară și avem nevoie de un taxi să ajung la Otopeni.
Eu circul cu mașina de obicei, dar, când plec la aeroport, prefer să-mi las mașina în București, unde știu eu că e safe și să plec cu taxi la aeroport.
Eram în București și la 4 dimi îmi comandasem un taxi pentru cursă de aeroport.  (precizasem asta la dispecerat)
I-aș face de rușine și aș da numele companiei de taxi, dar nu îmi stă în fire să fac asta.
Mi-au spus că în 7 minute sosește mașina. Buun !
Cobor la bulevard și aștept. Trec 10 minute și apare taxiul.
Mă urc și îi spun că merg la Otopeni. La care șoferul :
– De ce n-ați spus așa ?
Am fost surprisă că mă întreabă asta, mai ales că precizasem atunci când am sunat, încât am rămas fără reacție.
Îmi spune să mă dau jos, că îmi cheamă el alt taxi, că el nu are rovinietă și îi e frică să meargă așa. :))
Nu-mi venea să cred că vorbește serios. :))
Și e ditai firma de taxiuri din București ! :))
Zic ok, că n-aveam ce face.
Aștept cuminte la bulevard la 4 și ceva dimineața, apare un alt taxi.
Mă urc și îl întreb dacă e ok și putem merge la aeroport.
Șiii surprizaaaaa numărul 2 !
Tocmai îl anunțau colegii prin stație că la podul de la Băneasa este filtru de poliție și nu mai avea asigurare, dar îmi cheama el alt taxi și să rămân în mașină până vine următorul taxi care are și asigurare. Whaaaat ?! :))
Așa noroc să am ?! Am apreciat măcar că mi-a spus să stau în mașină până vine următorul taxi, dar nu am mai rezistat ! :))
Mi-am dat seama că în ritmul ăsta nu am decât să pierd avionul, așa că mă gândeam să merg până la urmă cu mașina și să o las în aeroport.
Ding ! Mi-a mai venit o idee, mi-am amintit de Uber ! Am instalat Uber și am mers cu un domn foarte amabil, care a apărut în câteva minute și care mi-a confirmat că are și rovinietă și asigurare, deși chiar nu mă interesa ,eu făceam glume că în sfărșit pot pleca spre aeroport. :))
Mașina / curățenie și alte chestii chiar nu mă interesau, îmi doream să ajung la timp.
Am ajuns la timp, în condiții foarte bune și am mai avut și parte de discuții de calitate.
M-aș bucura sincer să existe și în Constanța serviciul ăsta.
Ar fi excelent, mai ales când am nevoie să ajung la aeroportul Kogalniceanu, fără a mai ruga pe careva să mă ducă sau fără să las mașina pe acolo. 

S-ar putea să-ți placă și:  Ziua Altfel in centrul de plasament. Săptămâna 5

Hai să-ți zic și cum poți câștiga un Iphone 7 cu Uber

Dacă ești deja utilizator Uber, aduci 100 de prieteni în aplicație cu ajutorul codului care ți s-a generat, iar Uber te premiază cu un iPhone 7. Această ofertă e valabilă pentru toți utilizatorii Uber până pe 30 noiembrie. Iar dacă nu ești utilizator, tot ce trebuie să faci este să îți faci cont pe Uber.com/App, să introduci codul promoțional NOIEMBRIE și ai prima cursă gratuită, în limita a 25 de lei. Începe apoi să recomanzi Uber prietenilor tăi și intri automat în cursa pentru iPhone. Mai multe detalii despre asta poți citi aici: https://newsroom.uber.com/romania/g1g1iphone7/
Momentan Uber este în București, Cluj, Brașov și Timișoara, dar, la cum văd eu lucrurile, se va extinde destul de rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *