Eu sunt o norocoasă, îmi place să fac sport, pentru mine este o reală plăcere, iar momentele de oboseală le văd ca oportunități de a-mi depăși limitele și de a vedea că pot mai mult.
Dar nu o să-ți țin acum teorie să lucrezi nu știu cât, sau să urmezi un anume program, ci o să-ți dau 3 motive simple, care ar trebui să te scoată puțin din zona de confort.
Și când zi puțin , chiar vorbesc serios. E nevoie totuși de un pic de efort.

Iată motivele:

1. Vei trăi mai mult

Nu o spun eu, ci studiile. Cei care fac măcar 20 de minute de mișcare în fiecare zi, vor trăi mai mult. Cred că ar trebui să fie motivație suficientă, ca, în cazul în care ai o viață sedentară, să te mobilizezi și să încluzi în programul tău măcar 20 de minute de plimbare, zilnic.
Tot studiile confirmă că 20 de minute de mișcare pe zi aduc beneficii importante asupra stării de sănătate, așa că încearcă și vezi dacă așa e.

2. Devii mai puternic 

Mușchii sănătoși ajută organismul să funcționeze corect, iar studiile arată că aceste 20 de minute de exerciții zilnice, produc o schimbare imediată la nivelul ADN-ului muscular .

3. Te vei simți mai bine

Cred că pentru starea de bine chiar merită să faci un efort. Activitatea fizică te face să crești nivelul de endorfine ( hormonul fericirii, care te scapă de stres ), iar un program ușor, de 20 de minute, zilnic, e la îndemâna oricui.

Dacă te-am convins, dar crezi că nu ai timp sau ți-e teamă că nu vei reuși să faci nici asta, îți recomand să începi progresiv.
Mâine te poți trezi cu 5 minute mai devreme decât de obicei și poți face câteva exerciții.
Poimâine te poți trezi cu 10 minute mai devreme și așa mai departe.
Important este să începi și de îndată ce vei vedea că te simți mai bine și că ai mai multă energie, motivația va crește. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *