Eu cred cu tărie că dacă vrem să schimbăm ceva în bine, trebuie să ne oprim din a aștepta să facă alții ceva și să punem mâna să facem noi.
Crezi că merită Constanța să fie Capitala Tineretului ?
Eu cred că da și oricâte proiecte am în derulare, evident că mă implic și în ăsta. :))

Dacă și tu crezi în Constanța implică-te în acest proiect : capitalatineretului.ro
Nici eu n-am mai făcut așa ceva, dar asta nu e important.
E important să ne implicăm.
Poate apar chiar de la tine cele mai strălucite idei care vor face din Constanța, Capitala Tineretului din România. Eu zic că merită încercat !
50.000 de euro – premiul pe care îl va primi oraşul care va fi desemnat „Capitala Tineretului din România” Obiectivul programului este să dezvolte şi să implementeze proiecte pentru tineri şi să-i implice activ în procesele decizionale din oraşele lor pe teme ce ţin de educaţie, cultură, sport sau alte domenii de interes pentru ei. Deja avem o Capitală a Tineretului din Romania – Timişoara – care şi-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017. Următoarea Capitală a Tineretului din România va fi desemnată în urma unui concurs de proiecte, pe care reprezentanţii oraşelor trebuie să le depună până pe 14 octombrie ora 23.59. Documentaţia de intenţie se depune în format electronic la adresa haisavorbim@capitalatineretului.ro. Secretariatul competiţiei va notifica toţi candidaţii despre primirea şi eligibilitatea candidaturilor până la data de 18 octombrie 2016, ora 12.
Fiecare oraş, care primeşte acest titlu are oportunitatea de a dezvolta însuşi programul-cadru, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesionale, abordând noi teme de interes pentru tineri şi încurajând dezvoltarea de idei noi şi inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viața socială. Încercând să stabilim noi modele de dialog structurat şi de responsabilizare, mobilizare a cetăţenilor, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversităților locale, conservând identitatea diversă a comunităților dar și promovând toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.

Mi se pare o ocazie minunată de a implica tinerii și de a-i pune să gândească strategii de dezvoltare locală pe teme ce țin de educație, cultură și alte domenii de interes pentru ei.

Așa că, dacă ești tânăr și vezi informațiile despre proiectul ăsta, eu zic să lași puțin facebookul și să te implici în proiectul ăsta. 🙂
 Mai multe detalii găsești și pe pagina de facebook, aici sau pe site, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *