Eu sunt o norocoasă și în privința asta.
Nici nu-mi mai amintesc când m-a durut ultima dată capul, iar stresată mă simt foarte rar pentru că încerc să gestionez fiecare situație, oricât de nasoală, cu calm și optimism, concentrându-mă mereu pe soluții și nu pe probleme în sine.
Sunt de părere că, de cele mai multe ori, noi suntem cei care ne declanșăm stresul, prin modul în care alegem să reacționăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.
Așa că data viitoare când te simți stresat, fă un pas în spate, privește lucrurile în ansamblu și vezi cum poți soluționa situația care a declanșat stresul.
S-ar putea să te simți mai bine. 🙂
Pentru că cei din jurul meu se plâng frecvent de dureri de cap și de stres și cum eu sunt omul cu soluțiile, azi îți spun pe scurt cum scapi de ele în 30 de secunde și fără medicamente.
Cefaleea reprezintă orice disconfort sau durere situată la nivelul capului , feței sau gâtului și apare datorită faptului că nervii, mușchii sau vasele sangvine de la nivelul feței, scalpului sau creierului sunt iritați, inflamați sau nu funcționează normal.
De pe site-ul Bride Side am aflat că există o tehnică simplă care te scapă de dureri de cap și stres în doar 30 de secunde, fără medicamente.
Corpul nostru are anumite puncte active care atunci când sunt masate calmează durerile. 
Terapia cu puncte de presiune ( triggerpoints ) a apărut în Asia acum vreo 2000 de ani și este o presopunctură care funcționează atunci când apeși cu degetele anumite puncte din corp, care eliberează stresul muscular.
Așadar, atunci când ai astfel de dureri ai două variante , ca să nu apelezi la medicamente :
– fie mergi la o şedinţă de shiatsu
– fie îți faci singur masaj și e chiar simplu 
Dacă ai o durere de cap groaznică faci așa :
Punctul pe care trebuie să-l masezi se află între degetul mare şi cel arătător.

1. Folosești degetul mare al unei mâini şi indexul celeilalte, ciupeşti partea moale şi cărnoasă dintre degetul mare şi index, aplicând presiune pe dosul palmei. 
2. Apeși acest punct cu degetul şi menţii presiunea timp de 30 de secunde, apoi repeți tehnica şi pentru a doua mână.
Dacă ai urmat întocmai regulile de mai sus, durerea de cap ar trebui să dispară la scurt timp.
Atenţie, e important de știut că terapia cu triggerpoints nu este recomandată femeilor însărcinate !
Așa că ia notițe și pufff…fă durerea să dispară ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *