V-am promis acum ceva vreme o postare despre tărâțele de Psyllium, așa că a venit vremea să mă țin de ea.
De ce este psyllium o soluţie atunci când vrem să slăbim?
Datorită conţinutului ridicat de fibre spongioase, tărâţele de psyllium reduc pofta de mâncare, îmbunătăţesc digestia şi detoxifică organismul, fiind o alegere sănătoasă atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. De asemenea, aceste tărâţe ajută şi la tratarea constipaţiei, menţin colesterolul scăzut şi pot să prevină apariţia cancerului de colon.
Deoarece este o plantă expandabilă, seminţele de psyllium se umflă de până la 20 de ori atunci când sunt amestecate cu apa, menţinând senzaţia de saţietate pentru mult timp, ajutând astfel la pierderea în greutate. Nici când vine vorba de calorii nu este de neglijat, deoarece conţine doar 32 de calorii la două linguri, suficiente pentru a-ţi potoli senzaţia de foame, ba chiar pentru a te face să te simţi complet saturată.
Eu le-am încercat și îți recomand să incerci pe pielea ta aceste beneficii.
De asemenea, tărâţele de psyllium au avantaje suplimentare faţă de alte surse de fibre, cum ar fi reducerea flatulenţei şi tratarea senzaţiei de balonare.
Are psyllium beneficii pentru sănătate?
Ştii deja că dietele restrictive nu sunt o modalitate sănătoasă de a slăbi, dar atunci când incluzi seminţele sau planta de psyllium în dieta ta zilnică, beneficiile pentru sănătate nu întârzie să apară!
Cele mai clare studii legate de proprietăţiile acestei plante în sănătate confirmă faptul că un consum regulat de psyllium poate să reducă riscul de boli de inimă şi nivelul colesterolului din sânge.
De asemenea, tărâţele de psyllium sunt cunoscute pentru buna prevenire şi tratare a hemoroizilor şi diareei, ameliorarea simptomelor de colon iritabil (o tulburare legată de stres, cu crize de diaree şi constipaţie alternative) sau reducerea absorbţiei acizilor graşi din intestin.
Consumul de Psyllium este recomandat adesea şi în urma intervenţiilor chirurgicale, în timpul sarcinii sau ca un tratament secundar în anumite tipuri de boli gastro-intestinale.
Unde le găsești ?
În marile magazine alimentare, în magazinele naturiste, chiar și în magaziele alimentare de la colț de strada am văzut că au început să apară.