Va povesteam ca la Webstock 2015, Erwin Albu ( taranul urban ) , creatorul proiectului “autoservire din gospodarie pentru oameni cinstiti”, ne-a lansat o provocare : sa ne cultivam singuri mancarea. Daca stateam la casa probabil ca ma apucam de gradinarit, dar , cum stau la bloc, am zis sa o iau mai usor. 
Mi-am adus aminte de aceasta provocare duminica trecuta, fix la Auchan, unde am vazut niste ghivece dragute si colorate. Mi-am luat si eu , am luat si o punga de pamant de flori ( am dat 2 lei cred ) si am mai luat o punguta de seminte de ridichi. 

Am pus frumos pamantul in ghiveci, am pus semintele de ridichi ( pe plic scria sa pui cate 3 seminte pe “cuib” ), eu sigur le-am pus haotic, pentru ca semintele sunt foarte mici, dar nu conteaza :)) . 
Pe plic scria ca dupa 55 de zile ar trebui sa mananc ridichi.
Tin sa precizez ca nu am mai facut niciodata asta si le-am udat cam mult ( din exces de grija ).
Ma gandesc ca atunci cand sunt in gradina afara si ploua mai mult nu se intampla nimic. 

Azi am avut o surpriza. Cand m-am dus sa le ud din nou, ( se vede si in poza ca le-am cam chinuit cu apa, dar deh nimeni nu s-a nascut invatat :)) ) am vazut ca mi-au iesit primele frunzulite.
Deci exista speranta in cariera mea de gradinar :)) 
Cautand informatii pe internet, am descoperit ca e posibil sa devina iuti daca le mai ud prea mult, deci de acum pauza de apa.  

O sa postez si cand voi manca prima mea ridiche crescuta in casa si dupa cine stie pe ce ma mai specializez. 
“Investitia ” este ca si inexistenta ( un ghiveci – 3 lei, pamant flori – 2 lei, seminte ridichi – 1.5 lei ), dar senzatia de bucurie cand vezi ca ai semanat cu mana ta si a crescut ceva desi habar n-ai…de nepretuit :)). 
Dau si eu provocarea mai departe, asa ca va provoc si pe voi sa faceti acelasi lucru si sa-mi povestiti daca v-au iesit 🙂 Succes ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *