Astazi la ora 13:00 am participat pentru prima data la Constanta Free Tour, organizat de Diana Slav.
Cine este Diana ? Este un om minunat, care a demarat o initiativa demna de lauda : organizeaza tururi gratuite ale orasului Constanta in timpul ei liber, atat pentru turisti straini, cat si pentru constanteni.
Este minunat sa vezi ca mai exista astfel de oameni , care fac lucrurile din placere si cu pasiune.
Eram tare curioasa sa vad cum se desfasoara un astfel de tur.
Ne-am intalnit in Parcul Primariei. Cand am ajuns eu deja era plin de lume care astepta.
M-am bucurat sa vad atat de multi constanteni dornici sa afle mai multe despre orasul lor.
Printre ei si cativa cunoscuti :
Maria
Emi
Pustiul
Dumi
(Sper ca n-am omis pe nimeni )
Am pornit la pas, am vizitat, am ascultat cu atentie fiecare poveste ( de fiecare data trebuia sa-mi gasesc un loc “strategic” pentru ca era foarte multa lumea si daca stateam mai departe de Diana, nu mai auzeam ), am descoperit foarte multe locuri si cladiri pline de povesti frumoase, despre care nu stiam.

Este fascinant sa vezi un om atat de pasionat de ceea ce face, care povesteste atat de detaliat, atat de multe lucruri si care explica si raspunde cu zambetul pe buze la fiecare intrebare a persoanelor participante la tur.

Efectiv m-am simtit ca un turist in vacanta, care se bucura de prezenta unui ghid profesionist si foarte pasionat de ceea ce face. Bravo Diana pentru tot ce faci, ai tot respectul si toata admiratia mea.

 

Sambata viitoare Diana organizeaza un nou tur, asa ca va provoc si pe voi sa redescoperiti Constanta. Trebuie sa va zic ca se merge ceva pe jos, e sanatate curata.

Turul a durat in jur de 2,5 ore ( eu am reusit sa stau 2 ore pentru ca a trebuit sa plec in alta parte cu treaba, dar cum imi va mai permite timpul, cu siguranta ca il voi duce pana la capat ). De mers, am mers in jur de 3-4 km, dar nici nu simti cand mergi atat pentru ca Diana stie sa-ti capteze atentia si sa te faca sa uiti de orice altceva.
Chiar merita sa incerci un astfel de tur!
Pagina unde puteti vedea cand se mai organizeaza alte tururi si unde puteti lua legatura cu Diana este : https://www.facebook.com/ConstantaFreeTour?pnref=story
Foto : Emilian Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *