Pentru ca miscarea in aer liber are numeroase beneficii m-am gandit ca odata cu venirea primaverii sa fac cu program permanent antrenament Kangoo Jumps in aer liber in fiecare sambata la ora 7:00, in Parcul Tabacarie din Constanta. Kangoo Jumps in aer liber este un program care este perfect pentru dimineata ca inviorare. Dupa antrenament va veti simti mai fresh , mai plini de energie. Antrenamentul este fara muzica si presupune sesiuni de alergare si exercitii de tonifiere pe ghetele de Kangoo Jumps. Vom arde in jur de 1000 de calorii intr-o ora ( cat tine antrenamentul ).
De ce e bine sa facem miscare in aer liber ?
In primul rand este o modalitate prin care iesi din rutina antrenamentelor in sala de fitness. Sa practici sport este sanatos indiferent de mediul ambiant , insa contactul cu natura aduce numeroase beneficii fizic, psihic, intelectual si social.
Cateva beneficii :
1. Respiri aer curat si cresti rezistenta la efort
2. Reduci stresul, axietatea si previi depresia – Miscarea in aer liber este o modalitate perfecta prin care sa te eliberezi de tensiune, stres si oboseala. Mai mult decat atat, vei observa o crestere a stimei de sine generata de activitatea sportiva outdoor.
3. Iti creste nivelul de vitamina D in organism . Participand la antrenamente in aer liber, prin expunerea moderata la soare, organismul tau va fi stimulat in mod natural sa produca peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Aceasta are un rol important in prevenirea oboselii, a depresiei, iti protejeaza sistemul cardiovascular si este un factor de protectie impotriva cancerului. Ca si adult, pentru o cantitate optima de vitamina D, trebuie sa iti expui la soare fata, bratele si toracele aproximativ 10-15 minute pe zi, cel putin 2 zile pe saptamana.
4. Dormi mai bine. Miscarea in aer liber iti va imbunatati somnul si buna dispozitie. Vei observa cum, dupa fiecare antrenament outdoor, vei fi invadata de energie pozitiva si optimism, iar acest lucru se va reflecta si in relatia pe care o ai cu colegii, familia, prietenii.
5. Socializezi si experimentezi diverse forme de activitate fizica. Fie ca joci tenis, te plimbi cu bicicleta, faci echitatie, kangoo jumps sau alergi in parc, natura iti ofera o multime de posibilitati pentru a te bucura de aer curat si miscare, iar daca aceste activitati sunt desfasurate in grup, devii mai motivat si rezultatele vor fi rapid vizibile. In plus, participand la activitati in aer liber, vei cunoaste si vei interactiona cu persoane care impart aceeasi pasiune cu tine.
Asa ca daca te-am convins ca miscarea in aer liber aduce la pachet o multime de beneficii , te astept sa incerci un antrenament de Kangoo Jumps in aer liber. Daca ti se pare ca nu te poti trezi pentru a ajunge la ora 7 dimineata la antrenament s-ar putea sa fii in zona aceea de confort de care vorbeam in alta postare…si in cazul asta te provoc sa iesi din zona de confort , sa te trezesti devreme ( pentru ca dimineata e cea mai tare parte a zilei ) si sa te prezinti la antrenament 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *