Woop și gata!

Te întrebi, poate, ce-i woop ăsta?

Woop este o tehnică pe care am învățat-o chiar azi, la cursul de Științe ale Fericirii, la Yale University.

Wish ( dorință)

Outcome (rezultat)

Obstacle (obstacol)

Plan (plan)

Este un exercițiu mental, pe care îl poți face oricând ( este recomandat să îl faci dimineața), și care, te va ajuta să ai claritatea mentală să shimbi obiceiurile zilnice și să-ți atingi scopurile, indiferent cât de mici sau mari sunt.

Cum funcționează?

 1. Pasul 1. În fiecare dimineață, te întrebi sincer: Ce îmi doresc azi? Ce vreau să se întâmple azi? Ce îmi doresc cu adevărat să realizez azi? ( Wish – dorința)
 2. Pasul 2. Acum e momentul în care vizualizezi rezultatul dorit, îți faci o imagine mentală a rezultatului pe care ți-l dorești. ( Outcome – rezultat)
 3. Pasul 3. Acum trebuie să vezi ce obstacole ți-ar putea sta în cale. Te întrebi: Ce obstacole mi-ar putea sta în calea atingerii dorinței/ obiectivului meu? Să spunem, de exemplu, că vrei să mănânci sănătos, dar că ai niște prăjituri care te tentează. Simplul fapt că îți vei imagina prăjiturile ca pe un obstacol în atingerea scopului de a mânca sănătos, te va ajuta să eviți să le mănânci. Alt exemplu este, să zicem, că vrei să iei o notă mare la un examen, dar ești invitat la niște prieteni, la film, la un party, etc. Dacă dorința ta este să iei notă mare la examen, vei vedea ieșirea/petrecerea ca pe un obstacol în calea dorinței tale, prin urmare, îți va fi mai ușor să zici nu. ( Obstacle – obstacol)
 4. Pasul 4. Ultimul pas. Planifică cu o strategie super simplă. După ce ai identificat mental ce îți dorești cu adevărat și ce posibile obstacole pot apărea, tot ce trebuie să faci este să ai un plan mental de combatere a obstacolelor, prin folosirea acestor două cuvinte magice. Dacă/atunci. De exemplu: dacă văd prăjiturile în bucătărie, atunci le voi ocoli și voi mânca un măr. Dacă sunt invitat la petrecere, atunci voi spune un mulțumesc pentru invitație și mă voi focusa pe studiat. Ai prins ideea, nu?

Cere puțin efort mental, dar eficiența acestui exercițiu a fost măsurată și rezultatele sunt uimitoare. Prin folosirea acestui exercițiu, șansele să ai succes în tot ce îți propui se dublează.

Zău că merită efortul!

Nu mă crede pe cuvânt. Încearcă și vezi dacă funcționează.

Și acum că l-am sharuit pe WOOP, hai să vedem cum m-am descurcat cu provocările de azi:

 1. Nu am consumat zahăr. Am mai bifat o zi. Recunosc că și azi mi-a zburat gândul la ceva dulce. La niște clătite cu finetti. De unde imaginea? Era o reclamă uriașă cu Nutella la intrarea în supermarket. ?
 2. Citit cu succes pentru o oră. Cu Break the Habit of Being Yourself, Dr. Joe Dispenza merg cu practică zilnică, timp de o lună. Cum partea practică e doar câteva minute pe zi, am trecut la următoare carte de pe lista de așteptare. Am început să citesc Think like a Monk ( Gândește ca un călugăr), Jay Shetty. Cum le combin eu, nu le combină nimeni. Dau raportul, dacă găsesc chestii interesante și pe aici, fii fără grijă.
 3. Antrenamentul zilnic, de o oră, a fost efectuat cu succes azi. 30 de minute scări, 1 oră de mers.
 4. Azi am băut cei 2l de apă. Fără efort și fără să adaug fructe sau ceva.
 5. Azi am mâncat raw vegan, dar iar am mâncat mult. Mai mult, acum că a devenit ușor să mănânc zilnic raw vegan, este timpul să îmi fac un program ordonat pentru mâncare și să îmi planific mesele în avans. Recunosc că, zilele astea, nu prea mi-am făcut orele de somn, iar rezultatele se văd. Am avut mai puțină grija de mine, decât am de obicei. Am mâncat la ore aleatorii ce mi-a fost mai la îndemână să cumpăr. Noroc că găsesc fructe și legume mereu în calea mea, că altfel. Cine știe? ? Piața Borough Market m-a salvat azi. Sau ce a mai rămas deschis, de când cu toată nebunia. Iată o oportunitate să folosesc proaspătul WOOP și să văd dacă mă ajută să mă disciplinez cu mesele raw vegane. Hai la caise, cu vedere. ?
 6. Azi a fost ziua 12 fără Whatsapp și ziua 16 fără Facebook. Simt că nu mai are sens să adaug comentarii sau să menționez zilele. Gata, am trecut de faza asta. Sunt într-o stare de indiferență profundă. ?
 7. Plata cash. Efectuată cu succes și cu ușurință și azi. Zău că îmi place din ce în ce mai mult. Nu știu de ce. Poate îmi amintește de copilărie, când plăteam numai cash.
 8.  Maraton. Zilele trec, presiunea se adună. Nici o noutate momentan. ???‍♀️
S-ar putea să-ți placă și:  Trezește-te. Cartea 7. Ești deja întreg. Ridică-ți vibrația.

Azi sunt un pic pe battery low.

Am citit, am muncit, am studiat, am creat o mulțime de chestii zilele astea.

Un lucru n-am făcut!

Nu m-am odihnit corespunzător.

Dacă înainte mă lăudam cu cât de mult lucrez și neglijez odihna, azi, mai mult ca niciodată, o prioritizez și îmi programez mereu zile de recuperare, chiar dacă, datorită entuziasmului meu de a face lucruri, o las la coadă.

Azi fără citit extra după postarea asta.

Direct la somnic aterizez. ?

Sper că tu ai bateriile mai încărcate ca mine.

Să ai zile pline de energie! Whoop Whoop! ??

Și anunță-mă dacă îți e de folos strategia WOOP. ?

Te îmbrățișez tare de tot! ?

Xoxo ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *