Ce este conexiunea reală?

Nu, nu mă refer la cea de internet, deși, mulți dintre noi ar avea provocări să definească cu acuratețe și conexiunea wi-fi.

Conexiunea falsă este sigur cea de pe internet, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, toată lumea vorbește cu toată lumea sau laicuiește pe toată lumea și nimeni nici măcar nu se salută în viața reală.

Dar ce e conexiunea aia reală?

Conexiunea aia pură, autentică, umană, în care două ființe umane parcă sunt pe aceeași undă, total prinse în momentul prezent, se privesc în ochi, își zâmbesc autentic, se ascultă reciproc cu 100% atenție, se simt comfortabil să se exprime liber, să se îmbrățișeze, să râdă, să construiască, să facă planuri de viitor.

Conexiunea aia bazată pe empatie, pe iubire, pe compasiune, pe iertare, pe înțelegerea că suntem toți la fel.

Deși părem diferiți și ne dorim să fim mai speciali decât alții (ego), în realitate suntem toți la fel.

Suferim la fel, iubim la fel, trăim la fel, chiar și când o facem într-un mod diferit.

Toți avem propria noastră definiție pentru această conexiune reală.

Eu o definesc într-un singur cuvânt: acasă.

Și trebuie să-ți spun că, cu cât avansează tehnologia și suntem antrenați să ne distanțăm unii de alții, prin diverse tactici, mie mi-e dor de acasă.

Și când mi se face dor, fii atent ce fac. ✨

Îmi pun cel mai frumos zâmbet venit din inimă și zâmbesc oricărei persoane care îmi iese în cale.

Asta am făcut azi și, din peste 100 de persoane pe lângă care am trecut, rar mi-a fost dat să nu primesc un zâmbet înapoi.

Wow, aproape 100 de suflete mi-au zâmbit înapoi azi! Ce sentiment frumos! ?

Asta mi-a dat speranță și mi-a dovedit, încă o dată, că tuturor ne este dor de acasă.

Atunci, hai să aducem acasă înapoi în viețile noastre. ?

Cum?

Pasul 1: Renunță să te mai plângi, să critici sau să vorbești de rău oricare om din viața ta. Când suntem răi, suferim în interior și nu știm cum să eliberăm durerea, decât prin a arunca cu mizerie în alții. Fii tu mai bun, pentru că ești mai bine, și nu perpetua negativitatea. ?

Pasul 2: Setează-ți zilnic o intenție să privești toți oamenii pe care îi întâlnești ca pe o parte din tine și propune-ți să te porți cu ei, așa cum ți-ar plăcea ca ei să se poarte cu tine. Așa cum zicea Gandhi – Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. ?

Pasul 3: Dă-ți jos masca de supărat, dă-i delete programului de stres instalat de societate și alege conștient să zâmbești. Măcar pentru o zi. Tuturor celor din jur. Fără motiv. Și doar observă ce se întâmplă în jurul tău și mai ales observă modul în care te simți. Dacă te simți bine, de ce nu ai vrea să te simți bine în fiecare zi? În plus, îți spun eu din experiența personală, vei crea în jurul tău  sentimentul de acasă, de conexiune autentică, reală, și le vei reaminti și altora cum se simte acasă. ?

Cu harta și drumul clar către casă, hai să vedem cum m-am descurcat azi cu provocările zilnice.

  1. Nu am consumat zahăr. Astăzi am consumat zahăr. Dacă aș fi fost perfectă, nu aș fi fost eu. Astăzi am fost tentată cu ciocolată și am cedat. Am mâncat puțină ciocolată. După atâta pauza, a fost chiar curcubeu pe cerul gurii, parcă și ciocolata are alt gust după atâta timp fără. ?  Oricum, sunt mândră că am rezistat eroic trei săptămâni fără. Iar următoarele zile sunt cu ochii pe mine, să stau pe linia de plutire și să termin provocarea onorabil. E între mine și mine din nou. ?
  2. Citit cu succes pentru o oră. Am compensat aici, vezi? Am citit 2 ore iar, deci, să zicem că e un fel de echilibru în categorii. ?
  3. Antrenamentul zilnic, de o oră, bifat și azi. Azi am fost tot pe despacito, dar am mers 10 km. Am simțit să-mi mai dau o zi de lento mode, ca să mă recuperez complet după maraton. Febra musculară de la picioare și mâini s-a potolit și ea.
  4. Azi am băut cei 2l de apă. De sâmbătă, beau apă ca la nebuni. ?
  5. Azi am mâncat raw vegan. Salate, smoothie șiiiiii… puțină ciucalată. Dacă e să fim serioși, era peste 70% cacao și cu foarte puțin zahăr. Poate sunt prea aspră cu mine. ?
  6. Azi a fost ziua 18 fără Whatsapp și ziua 22 fără Facebook. Azi mă întrebam, oare câte zile, săptămâni sau poate luni din viața mea am pierdut, adunat, pe Facebook? Mi-ar plăcea să am o statistică de asta, ca să mă sperii și să-mi dau seama că, în timp ce eram absorbită de ideea de a fi online, nu realizam că, cea mai importantă resursă pe care o am – timpul, se consuma ireversibil, pe ceva ce nu avea o semnificație majoră în viața mea. Joy, filozoafa, face retrospectiva online-ului. ??
  7. Plata cash. Azi am spart tot bugetul cash. Am cumpărat de toți banii. Ce atâta pușculiță? Vorba unui prieten: – Noi, ce mai susținem economia Londrei! Că restu’…? Câtă dreptate are, dom’le!
  8. Maraton. Alergat pe 20.02.2021. Mă mândresc și voi posta asta până în ultima zi. Yuhuu! Bravo, eu! ???‍♀️
S-ar putea să-ți placă și:  Răsăritul și alergarea din 2017

Gata, raport complet!

Fug să mai fac niște extra la citit, că nu mă mai satur! ?

Îți zâmbesc cu toți dințișorii, chiar dacă nu mă vezi! Uite așa: ? sau așa ? sau așa ?.

În funcție de cât de bine mă cunoști, ai să-ți dai seama care emoticon e cel mai aproape de realitate.

Oricum, important e să știi că îți zâmbesc, așa, prin ecran. ✨

Sper să-mi zâmbești și tu înapoi.

Haha, am simțit zâmbetul tău, chiar dacă a fost, așa, mai timid. ?

Hehehe, acasă. ?

Te îmbrățisez tare, tare de tot și îți doresc momente pline de acasă! ?

Pe mâine! ?

Xoxo ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *