Îți povesteam aici că , în drumul lui prin toată Europa, Trofeul UEFA Champions League poposește și la noi în țară, cu un upgrade, la tot ce înseamnă UEFA Champions League Trophy Tour.
Vine la pachet cu un muzeu de fotbal pe roți, care se desfăsoară pe 2 etaje și un spațiu de distracție.

Azi marele trofeu a ajuns la București și tot azi am participat la conferința de presă, la sediul Unicredit Bank România, care este și sponsorul oficial al turneului.

Am avut ocazia să mă pozez cu el , dar și cu două mari legende ale fotbalului internațional, Miodrag Belodedici, legenda fotbalului românesc și Claude Makelele, fostul jucător internațional francez, care au calitatea de Ambasadori Oficiali pentru UEFA Champions League Trophy Tour.

Fostul jucător francez, Claude Makelele, a ținut să precizeze că îl admiră foarte mult pe Hagi și că, pentru el, Hagi este unul din cei mai buni jucători de fotbal din lume.

Și pentru mine Hagi este un model și un om de la care am foarte multe de învățat.

Este un om deosebit, cu un caracter minunat și mă bucur de fiecare dată când aud alți oameni vorbind frumos despre el.

Ne-a povestit că pentru el, ca jucător, cel mai frumos moment e atunci când câștigă și că speră ca acest turneu să inspire copiii din țara noastră să prindă drag de acest sport și să își dorească performanță, să viseze să ajungă mari și să câștige acest trofeu.
Eu cred că acest turneu își va atinge scopul, mai ales că, anul acesta , totul este upgradat într-o manieră foarte atractivă pentru cei mici și cei mari.
Muzeul de fotbal pe roți este un camion care se transformă într-un spațiu de 200 de mp de distracție și performanță sportivă, pe două etaje.

La primul nivel, vizitatorii vor avea posibilitatea de a juca un meci virtual împotriva legendelor UEFA, iar la balconul special amenajat se pot fotografia alături de Trofeu.
Programul de vizitare și locațiile le ai mai jos și trebuie să-ți spun că Ambasadorii vor fi disponibili pentru sesiuni de autografe în prima parte a evenimentelor publice din 17 și 18 septembrie.

17 septembrie , în Piața George Enescu, între 10:00-22:00
18 septembrie, în Băneasa Shopping City, în zona fântânii interioare, între 11:00-22:00

Tocmai erau lăudați pentru răbdarea pe care au avut-o la Iași și Bacău, așa că sigur nu vei pleca fără autograf, indiferent câtă lume va fi.

Belodedici a mai precizat că turneul încearcă să transmită un mesaj și echipelor din România, încearcă să le inspire și să le motiveze pentru a face performanță și asta mi se pare genial.

A spus lucruri care m-au bucurat și care se aplică indiferent de meseria pe care o ai.
A menționat că pentru a ajunge mare trebuie să ai pasiune, multă pasiune, că trebuie să fii pregătit și că trebuie să ai alături o echipă care să aibă aceeași pasiune și pregătire, care să te ajute atât în teren cât și în afara lui.
Mesajul lui pentru fotbaliștii din România a fost că trebuie să muncești, trebuie să te pregătești, să fii un câștigător și să visezi să ajungi la echipe mari, atât din România, cât și din afară.
Și, tinând cont că a câștigat de doua ori Trofeul UEFA Champions League, eu personal, îl cred pe cuvânt.
– primul în 1986 cu echipa Steaua București, care a câștigat campionatul împotriva Barcelonei
– al doilea în 1991 cu echipa Steaua Roșie Belgrad, care a câștigat împotriva Marseille
Cele două victorii l-au făcut primul fotbalist din lume care a câștigat Trofeul cu două cluburi diferite.
Trebuie să vă spun și că golul său legendar , dat în penaltiul din finala UEFA Champions League din 1991, a avut un rol important în câștigarea Trofeului cu Steaua Roșie Belgrad.
Ne-a povestit că a fost cel mai greu penalti din viața lui și că a avut în cap mentalitatea de câștigător.
Probabil fix asta l-a și ajutat.
Este un om care a făcut istorie și cu toate astea este un om simplu, zâmbăreț și sociabil.
Este un alt model de la care avem foarte multe de învățat, iar eu sunt fascinată de astfel de oameni.
A fost o onoare să îmi încep ziua în modul ăsta și să fiu aproape de oameni pe care îi admir sincer și chiar cred că este o experiență pe care merită să o trăiești, atât tu, dar mai ales cei mici, dacă ai copii.
Cine știe ?
Poate văzând trofeul, copilul tău decide că vrea să se facă fotbalist și poate chiar ajunge unul din cei mai mari.
Chiar văd în asta o ocazie imensă de motivație și inspirație pentru tinerii aspiranți la cariere de succes în fotbal, poate te va motiva și pe tine să fii mai bun în ceea ce faci, așa că nu mă crede pe cuvânt, mai bine mergi și vezi cu ochii tăi ! 🙂

Mai multe detalii găsești și pe pagina oficială a turneului, aici. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *